Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Recenze (393)

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez popisného rozhovoru s tatkom na lavičke a doslovností po finálnom pojednávaní to pán Sorkin nešlo? Ste si sám režíroval, tak vám nemal kto dať po prstoch a preškrtať to, čo? Tak mi napadá, či vy nebudete ďalší z tých dobrých scenáristov, ktorí sú len takí dobrí, akí dobrí režiséri ich scenáre točia...? No, ale dovtedy chvíľami až vynikajúce. Nabudúce však radšej volajte... s takým niečim... napríklad Eastwoodovi. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Dosud "jen" geniální scenárista se konečně postavil i za kameru. O to překvapivější je, že jeho debut není žádným střízlivým opatrným dílkem, ale dechberoucím sebevědomým opusem, který se formálně i stylisticky může rovnat dílům nejlepších režisérů současnosti. Co ale nepřekvapuje, je fakt, že Sorkin si se scénářem ke své režijní prvotině pohrál tak důsledně, že v něm prakticky nelze najít sebemenší narativní trhlinu. Od počáteční scény, která skvěle plní jakousi vstupní úlohu do vyprávění, až po závěrečné titulky, kdy se duševně hroutíte, je Molly's Game filmem nabitým překvapivými zvraty, ale přitom narativní stabilitou; silnými emocemi, ale přitom bez výraznějšího sentimentu; zábavnými "sorkinovskými" dialogy, ale přitom bez zbytečné vaty; cílevědomými tvůrčími postupy, ale přitom i jistou dávkou skromnosti, především ve scénách, které by snadno mohly sklouznout k patosu. Molly's Game je film zdánlivě povrchní, explicitně oslavující materialismus v ryzí podobě, přitom však ve své závěrečné katarzi nabízí všechno - zamyšlení, poučení, emocionální zážitek, přičemž i v průběhu celého snímku poskytuje kvalitní filmařinu (závěrečná paralela Mollyina monologu se scénou zvedající se Molly po pádu na lyžích je naprosto geniální), bezchybné herecké výkony (Idris Elba nezklamal, Jessica Chastain znovu a tentokrát ještě intenzivněji dokázala, že patří do absolutní herecké špičky a že jí role sebevědomých žen náramně svědčí), fascinující a uvěřitelný příběh. Jsou zábavné filmy bez hloubky, hluboké filmy bez zábavy... a nakonec filmy jako Molly's Game - zábavné, hluboké, silné, pestré. Společně s La La Landem největší zážitek roku 2017. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Příběh je přeinformovaný, sterilní a vleklý. Až konec vykreslil zajímavou pointu. Můj dojem to už ale nezachránilo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dynamické, zábavné a s myšlienkou. Asi tri silné a dobre zahrané scény a celkovo ďalšie herecké a scénaristické potešenie. Elba a Kostner dominujú. Chastainku moc nemusím, ale tu mi neprekážala. Sorkin má možno silnejšie filmy a aj lepšie napísané, ale bavilo ma to. Forma, hudba, výstavba. Je to tradičné klišé o vykúpení a zlých rozhodnutiach, ale má to v sebe akýsi kúsok naivity, ktorá je mi značne sympatická. Taký ten Real Story kde kupodivu všetko vyjde ako má, lebo skrátka hlavná postava je taká aká je. Určite nie dokonalé, ale je to poctivá žánrovka bez prešľapov. Jediné na čom záleží je, či ste na ňu správne naladený. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zenska variacia Vlka z Wall Street? Ciastocne. Ale vysledkom je taka neskodna líštička, kedze film sa snazi za kazdu cenu ustrednu postavu ocistit a urobit z nej prakticky totalne neviniatko. Aka je pravda neviem a ani ma to nezaujima. Ale dvakrat velka zabava to nie je. Film je uz tradicne Sorkinovsky neskutocne ukecany. Dialogy neraz popisuju to, co zaroven vidime obrazom. Az som mal skoro pocit, ze film sledujem so stopou pre slepych. Napriek stedrej stopazi ma ale film od zaciatku zbesile tempo. Bohuzial postupne som si uvedomil, ze ma pribeh hlavnej postavy nicim nezaujal. Nie je to dostatocne komedialne alebo absurdne. Molly mi k srdcu neprirastla, takze ked riesile milionkrat obohrate problemy s otcom, tam ma to nedojalo. Jessica Chastain sa mi nikdy nepacila. Ani Costner mi do ulohy jej prisneho otca nesedel. Keby Molly odhalila vsetky tie spinavosti o znamych osobnostiach, ktore zazila, tak to mohol byt ovela zaujimavejsi film. Takze je vysledkom taka ukecana obhajoba jednej vynaliezavej zeny. 5/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Už dlho sa áčková herečka (ešte je kategória super A, ktorú reprezentuje napríklad Charlize Theron) tak nevyprsovala. A už dlho žiadny pokrový film nevyzeral tak nádejne. Velká hra sa dá rozdeliť na tri zložky. Jessica Chastain a Idris Elba za 3*. Jessica Chastain a pokr za 4*. Jessica Chastain a křoví/vata za 2*. Z filmu vyhodiť 40 minút a dostali by ste uveriteľný, ale pritom atraktívny vhľad za pokrovú oponu. Takto Jessica dvojčata vetrala len s 50% úspešnosťou. Osobne by som Velkú hru prirovnal k Sázka na nejistotu. Veľa informácií, veľa dialógov, ale pritom nenuda s dobrým obsadením. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Velká hra je dobrý film. Bohužel ne tak dobrý, jak sliboval trailer, ale poctivý, dobrý film. Jessica Chastain je okouzlující a hraje skvěle, dialogy jsou chytré a vybroušené, repliky se střídají s kulometnou rychlostí, vyprávění probíhá na víc rovinách, a po vzoru po-sherlockovských filmů jsou užívány i zajímavé vizualizační prostředky (digitální dráha sjezdu hned na začátku filmu apod.). Pak jsou tu ovšem nějaká "ale". Soudní rovina, která - jak to podle traileru vypadalo - měla táhnout celý film, je zde úplně na okraji (čímž pádem nedostane moc prostoru i Idris Elba) a je vyřešená hrozně rychle, happy ending je na snímek naroubován hodně násilně a především v Molly's Game chybí víc zapamatovatelných scén (vybavuje se mi vlastně jen ta s Costnerem na lavičce parku). To je ostatně problém, který mám se Sorkinovými scénáři celkově. Jsou hrozně dobře napsané, ale filmy podle nich rychle vyprchávají z paměti. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Právě jdu z kina a přemýšlím, jestli je vůbec něco, co se dá tomuto filmu vytknout. Nenapadá mě vůbec nic! Vyprávění mě hned od prvních minut vytáhlo do děje, provedlo mě celou strhující kariérou pokerové princezny a najednou byl konec, aniž bych se, byť jen na chviličku, stihnul nudit. Blahopřeji, Molly Bloomová, získala jste si mých 5 hvězdiček. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Ako celok mi to dost pripominalo Miss Sloane. Chastain je neuvritelne krasna a jej postava sa chyta extremne rychlo. Takze sleduje sa to dobre a aj som jej fandila. Predsta len mi to ale bolo pridlhe. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Témata: dobrý. Herci: dobrý. Některý dialogy: geniální. Ale stejně jako u mnoho dalších Sorkinů se nedovedu zbavit dojmu, že je to přespříliš natažené, užvaněné a do chytrého hávu zabalené nic, které má to štěstí, že stojí na jednom působivém příběhu. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain rulezz! Ta holka je prostě skvělá! Až bude dabing, musím znovu, strašně rychle děj odsýpá, stejně tak dialogy. 80% (with J.) ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Co naplat. Poker miluji. Miluji usedání ke stolu ať už s přáteli nebo když sem tam zavítáme o ligu výš. Miluji pocit výhry a vlastně tu hru mám rád i když se nedaří. O Molly a jejich hrách jsem slyšel a četl nějaký ten článek a proto jsem se na film těšil. Bohužel se přiznám, že se ani nepřiblížil k pocitům které zmiňuji před pár okamžiky. Vše okolo hry samotné mi přišlo hrozně chladné a vlastně bez zájmu. Ale to je asi můj problém, protože se jedná o životopisný snímek a ne o film věnující se pokeru. Jessica Chastain je zde skvělá a hodně pěkně se na ni kouká. Bohužel to ale asi bude jediná věc, kterou si z filmu budu pamatovat. Vše ostatní bylo sice fajn, ale tak nějak se to přede mnou jen míhalo. Určitě jsem nečekal nějaký bulvární snímek, ale nějaké větší pomrknutí po jménech o kterých se ví, že tyto sezení navštěvovalo by se slušelo. Představte si, že na flopu chytíte set es, ale všichni zahodí. Je to fajn ale chtěli jste víc. 65 procent. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Zajímavá látka to bezpochyby! Na můj vkus, ale až příliš dlouhé. A upřímně v některých věcích se dost opakující bez známky nějaké gradace. Jessica Chastain podala pěkný výkon, ale je to přeci jen životopisný snímek, takže se člověk nemůže hnout z určitých mantinelů a tudíž to tedy nemohlo být třeba poutavější v určitých oblastech. Ať se snažím jak se snažím, stále slyším v hlavě "moc dlouhé"... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je film o to, jak je Jessica Chastain skvělá herečka, ale musí se mu nechat, že zde mají svoje místo i herci jako Idris Elba, Kevin Costner nebo Michael Cera. Ale ona natolik vyčnívá, že je prostě zastíní. Ona opravdu není jen krásná, je i skvělá. A tenhle příběh jí dokonale sednul. Jízlivost téměř celého filmu je příjemná. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Scénář: Aaron Sorkin. Tedy 140 minut bleskově odsýpajících voice-overů a dozlatova propečených dialogů. Neskutečná nálož informací v líbivém kompaktním balení. Námět místy drhne, ale provedení je bezmála excelentní. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Musím předeslat, že jsem nikdy Jessicu Chastain nemusela. Pořád mám z ní vizuální dojem, že z ní opadává suchá kůže a minimalistickým líčením ten dojem ještě umocňuje. No ale tady to bylo jiné, viděla jsem krásnou s typickou bambulí na nose, a byla to nejen žena vamp, ale také žena, které to neuvěřitelně pálí a dokáže si stát na svém. A když ke Costnerovi, který stárne s neuvěřitelnou grácií, přibyde Idris Elba, nemůžu už žádat víc. Velmi slušný film. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Způsob, jakým Aaron Sorkin pracuje po scénáristické stránce s filmovým médiem, je fascinující. Chápu, že někdo to může vnímat i tak, že Sorkin místy až „znásilňuje“ filmové médium a extrémně šroubovanými dialogy vlastně „jen“ tlačí na pilu, ale to by bylo až příliš zjednodušené. Pocitově jsem v tom viděl místy až „vědeckou práci“, chirurgicky přesné detaily a monology/dialogy natřískané neuvěřitelnou kupou informací. Už jen úvodní scéna je masakr a setsakra pořádná zabíračka z hlediska pozornosti, pokud toužíte pochytit úplně všechno. Bez výhrad tento režijní debut samozřejmě není, protože navzdory vypiplaným dialogům to celé na pár místech ztratí tempo a práce s postavami je sem tam lehce nedotažená. I tak je to ale neskutečná jízda, opírající se kromě natřískaného scénáře o perfektní Jessicu Chastain (označení MILF získává úplně nový význam), která zde herecky i jinak skutečně jen září. Silné 4*. ()

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama