Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Recenze (393)

Tft 

všechny recenze uživatele

Největší umění Aarona Sorkina je podání už tak neuvěřitelných reálných událostí, ještě víc senzačně než se zdají. To ve spojení jeho scénáře a režie např. Finchera vedlo k jednomu z nejlepších filmů 21. století. Molly's Game je dalším kariérním krokem, vyústěním tvůrčího růstu a Sorkin bere otěže plně do vlastních rukou. Jeho scénáristický um je přenesen na plátno s podobně vytříbenou a uhlazenou elegancí v jaké se nesou jeho scénáře a pokud jste milovníkem inteligentních ostrých dialogů Molly's Game vám jich dopřeje přehršel. Na druhou stranu pokud nejste příznivcem předešlé tvorby Sorkina tomuhle bych se vyhnul jako čert kříži, protože Molly's Game přímo křičí jeho jméno. Sorkinovo umění je tak trochu dvojsečná zbraň a tady se to ukazuje naplno. Na jednu stranu se budete skvěle bavit a obdivovat jak někdo může tak svižně pracovat s dialogy a pokud vás tímhle Sorkin dokáže naplno zaměstnat, nejspíš bude mít vyhráno. Na stranu druhou pokud člověk prokoukne o co se snaží, filmu to rázem ubere na důvěryhodnosti a kvalitě. Na mě to působilo po většinu děje spíš stranou první a musím říct, že Molly's Game je zábava přímo královská, obzvlášť pokud máte alespoň základní ponětí o pokeru, ale i bez toho se divák lehko obejde. Jessica Chastain je v hlavní roli kouzelná a podává jeden z nejlepších výkonů své kariéry. Upřímnost a šarm s jakým hraje táhne spolu se skvělým Idrisem Elbou film výrazně nahoru. Jako celek Molly's Game svižně odsýpá a lehko se tak přehlédnou i menší dějové nedostatky, jako např. strasti s otcem v podání Kevina Costnera, který se na konci objeví tak trochu nečekaně a je tu i spousta dalších postav, které jak se rychle objevují tak stejně rychle mizí. Jejich účel ve filmu kvůli tomu působí jako pouhý posun děje bez žádného většího pozadí. Je vidět, že se obsah musel podřídit tempu a časovému limitu, Sorkin ale odvedl slušnou práci a ukázal, že časem by z něj mohl být stejně dobrý režisér jako je scénarista. 80% ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain se v krátké době vrací před soud a zase si to dává s velkou chutí a v obrovském tempu. Tentokrát pod taktovkou debutujícího Sorkina. No a mě to ohromně baví. 😁 80% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

I jako režisér si Sorkin jede svou brázdu - ve chvíli, kdy do toho šlápne, tak prostě jede a valí a valí, informace střídá informaci v kulometném tempu, pak chvíle na oddych, pár volných temp a zase znovu - jako indiánský běh. Je to zábavný způsob vyprávění a příběh Molly Bloomové se k tomuto stylu bezvadně hodí. 75% ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Sorkin je prostě jistota. Velká hra v mnoha momentech připomíná svým vystavěním ještě zdařilejší Social Network. V rukách zručnějšího režiséra by se pak mohlo jednat o vyložený masterpiece. Na druhou stranu, Sorkin na režijní stoličce nijak výrazně neselhává. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Vaše hry jsou příliš vypečené, slečno. A nebo spíš přepečené až na černo. Ale rozhodně ne na živočišné uhlí. A nebo nedopečení až z toho teče těsto. Ten film nepopisuje prostě něco, co už by tu nebylo nevím kolikrát. Hlavně v rámci toho, že není to ani nijak skvěle zpracováno. Nebýt skvělých výkonů Kevina Costnera, ani by mě to nějak nedonutila pohnout emocemi. Které ani nebyly nijak extrémně velké a zřetelné. Prostě tak nějak nic. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Příliš po povrchu klouzající a ne do hloubky řezající drámo. Vlastně dramatická je tam jen jedna scéna. Pokeru přímo jako hře se tu nedává větší prostor, snad jen jedna hra je detailně podána, jinak je jen kulisou k odosobněnému vyprávění o jistě velmi zajímavé pokerové královně, která toho na sebe asi v knize moc nevykecala.....takže ani film nemohl jít více na dřeň. Ruku na srdce, kolik jsme se toho o jejím životě v rozmezí těch 12 let dozvěděli? Kromě toho vedení pokerových dýchánků jedno velké nic, žádné vztahy, žádná zamilovanost,žádný zádrhel, odbočka, nejasnost jen a jen poker? Opravdu?? Tolik bohatých a všemocných mužů kolem a nic....koukalo se na to dobře, hlavní herečka výborná, ale..... ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Prostě pohádka. Tohle je táááák americké. Když už je film podle skutečnosti, tak z hlavní postavy uděláme buď oběť nebo hrdiny. Ale nesoudíme tady skutečnost, ale formu a ta je přitažlivá (nejen vizuálně). Mimochodem pokud chcete američanům vnutit ve filmech umění, aby se cítili jako znalci, tak každý drahý obraz je Monet, to už jsem zjistil. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nakoniec je z toho veľké sklamanie, keď ma spočiatku film upútal štýlom rozprávania sympatickej lyžiarky, aby z toho bol nakoniec kartársky film. Teda taktiky hry, míňania peňazí, obrazy charakterov veľkých hráčov a to všetko pod palcom hlavnej hrdinky. Takéto filmy ma jednoducho nebavia. –––– Keď dosiahnem všetko, čo chcem, mojím hrdinom bude tá osoba, ktorou sa stanem. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Aaron Sorkin poprvé režíruje a dokazuje, že pozice za kamerou mu svědčí skoro stejně dobře, jako psaní scénářů. Velká hra je také velkým filmem, který zvolené téma zpracováva detailně a i přes delší stopáž dokáže držet vaší pozornost poctivě téměř po celou dobu. Funguje napětí, emoce a i občasný humor - film je tak kompletním balíčkem, ve kterém si díky atraktivitě tématu najde každý něco. Všichni herci hrají výtečně a scény si pro sebe krade Kevin Costner, kterému v posledních letech otcovské postavy náramně svědčí. Ačkoliv by filmu přecijenom menší zrkácení prospělo, těch pár hluchých míst nezakryje fakt, že jde o velice povedený režijní debut, který uspokojí a naplňuje nás ještě větší nadějí do budoucí Sorkinovi tvorby. Zajímavý příběh v zajímavém a chytlavém podání, tak to má být. ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale už po prvních dvou minutách jsem věděl, že budu nadšený. Takhle odvyprávěné filmy prostě můžu kdykoliv. Skoro 2,5 hodiny neskutečně odsýpajících dialogů utíkaly tak rychle, že jsem si mnohdy ještě ani nestihl pořádně srovnat v hlavě, co právě proběhlo, a už následovala další, neméně dramatická scéna. Idris Elba byl samozřejmě skvělý a pod vedením Aarona Sorkina excelovala i Jessica Chastain, která si roli vyloženě užívala. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Poker mě vždycky bavil, takže aspoň na rozdíl od někoho, kdo si stěžuje na přehršel odborných termitů, kterým nerozumí, jsem pochopitelně rozuměl veškerému výkladu karetních kombinací a anglických hlášek pro určité kombinace. Spíš mi to všechno přišlo takové vycucané z prstu, že Jessica, coby ještě donedávna zhrzená profi lyžařka s pokroucenou minulostí, co si přivydělává vybíráním dýšek u svého šéfa - totálního kokota, najednou během chvilky pořádá v top hotelech pokerové turnaje pro nejvyšší smetánku. To mi trošku přišlo, jak když scénárista nepříliš dobré reputace přinese Troškovi námět na novou pohádku - Troška to prostě natočí a je po prdeli..Já tedy spíš jak to všechno bláto kolem pokru,mafie a bůhvíčeho oceňuji spíš tu skvělou, byť hodně krátkou, psychologickou rodinnou linii mezi pokerovou princeznou a vlčím tanečníkem, který se tu objeví sice jenom asi na 7 % filmu, ale jeho filmová stopa byla pro mě důležitější,jak pokerová zápletka obecně. Jinak samozřejmě Jessica Chastain je výbornou herečkou, charakterní a schopnou zahrát kde co - tady se s tím popasovala taky na úrovni. Takže za mě škoda,že se většina filmu neodehrávala v soudní síni s tím,že by se jenom přeblikávalo do minulosti a nepřibylo Costnera, aby bylo psychologii a lidským příkořím v rodině učiněno za dost....................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Vlk z Wallstreet v sukni? Bohužel se neuskutečnil. A to měl film svým námětem hodně slušně nakročíno. Scénáristicky slušně odvedená práce, herecký výběr v čele s famózní Jessicou taky na tý nejvyšší úrovni. Ale bohužel se to uplně nepovedlo režisérsky. Nebylo to moc osobní, nedokázal sem se moc ponořit do filmu tak jako u Vlka. Taky sem se vlastně těšil na víc koksu a sexu, ale to sem tam taky moc nevidělo. Asi největší škoda, že tohle nenatočil Scorsese, to by samozřejmě dopadlo uplně jinak. Tak jako tak je tohle první rejžův film, což dopadlo ještě hodně moc dobře... ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

"Když už ty super filmy píšu, tak si je rovnou můžu i natočit", si zřejmě řekl Sorkin a vrhl se do filmového zpracování jednoho z bestsellerů. A vyplatilo se. Sorkin je na diváka opět náročný, ač se film veze na stejné vlně jako třeba Barry Seal nebo Vlk z Wall streetu, aneb jak se z nuly královnou stát, tak rozhodně nečekejte žádnou oddychovku. Film se Vám neobtěžuje vysvětlit spoustu věcí a očekává, že si spoustu bodů spojíte během stopáže sami a předpokládá, že máte nějaké ty znalosti ze světa pokeru, krátce řečeno, očekává inteligentního diváka. I přes 140 minutovou délku film odsejpá velmi rychle a jde vidět, že Sorkin do této stopáže vměstnal cca dalších 100 minut obsahu, což je škoda, protože žádnému herci vlastně nedává prostor vyniknout. To je zároveň moje jediná připomínka k filmu, obsahově by to totiž lépe fungovalo jako miniseriál, kde by i vedlejší postavy, které měly také zajímavé příběhy, dostaly více prostoru. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavá a záživná podívaná, disponující vlastně jen jedním, ale bohužel docela podstatným problémem. Celé se to odehrává ve dvou časových rovinách, což mám ve filmech jinak vážně upřímně rád, ovšem zde došlo k tomu, že kvalita každé z nich byla skutečně rozdílná. Zatímco totiž divák tráví čas s Molly u pokerových stolů se všemi těmi celebritami a jejich příběhy a osudy, jde o poutavou zábavu, která přináší mnoho nevšedních, velmi dramatických, emočně silných, často napínavých a nejednou i strhujících momentů, a v těchto pasážích jsem vážně častokrát ani nedýchal a zároveň se dozvěděl i z tohoto světa vážně hodně zajímavých a nevšedních informací, prostě v této rovině film fungoval luxusně. V druhé časové rovině, odehrávající se v rámci filmu chronologicky v čase přítomném, kde Molly nejdříve diskutuje se svým právníkem, aby se následně přesunula v závěru k soudu, to ale již není zdaleka tak záživné, působivé a zábavné a kvůli tomu pak dochází vážně hodně ke kolísavosti v rámci divácké zábavnosti a pozornosti. Naštěstí pro diváka ale čas trávený v minulosti zabírá mnohem delší časový úsek, takže to ve výsledku nemá až takový dopad na výslednou úroveň. Skvělou volbou pro film pak bylo i obsazení ústřední role výraznou, a tentokrát i zatraceně sexy Jessicou Chastain, která tu prakticky odvedla „one women show“ a i ona svým výkonem rozhodně zásadně přispěla k celkové vysoké kvalitě snímku. Za mě se tak zkrátka jedná o nadprůměrnou podívanou, která i přes výše zmíněnou výtku dokáže nadchnout a výrazně oslovit. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Už nějakou dobu jsem neviděl film, kterej má přes dvě hodiny a zároveň nestihne nudit. Tady se furt něco děje, prostor na hluchý místa tam naštěstí moc není. Je vidět, že A. Sorkin ví, co má s režií dělat, takže pečlivě střídá flashbacky s realitou, aniž by vytvářel nějaký zmatky. Krom toho je to točený v atraktivním prostředí (undergroundovej high stakes poker pro smetánku, to zní dobře!) a navíc divák - chlap má k vidění tolik šatiček s výstřihama atd., že by se z toho dala udělat velice poctivá módní přehlídka. J. Chastain rozhodně zaujme, hraje na svým maximu a k tomu jí sekundují I. Elba a K. Costner (charismatická minirole je tady perfektní). Vlastně ani nevím, co tomu vytknout po filmové stránce, žádná zásadní věc mně tam asi nevadila. A je fakt zajímavý, jak si mladá a (otcem) nedoceněná holčina podmanila bohatýry, přestože byla vcelku naivní a myslela si, že to budou easy money. Na jednu stranu jí to vyšlo, na druhou stranu se kvůli tomu dostala do problémů (nejednou). P.S.: Trochu zbytečně se tvůrci snažili všechno rádoby složitě vysvětlovat, herci užívají extrémně dlouhý věty a souvětí, aby to působilo sofistikovaně, ale za vyloženě nutný to rozhodně nepovažuju. Někdy méně je více. ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

To whoever answered that the worst thing that can happen in sports is getting 4th place in the Olympics: Seriously? Fuck you. (7/10) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se po traileru velmi těšil, ale po něm jsem byl spíše zklamaný. Přes poměrně zajímavý příběh jedné silné ženy, kterou zahrála Jessica Chastain výborně, ve mě Velká hra nedokázala pořádně vzbudit emoce. Přišla mi chladná, nevýrazná, ukecaná (to by na škodu asi samo o sobě nebylo) a především bez výrazných emocí a silných dramatických scén. Kdo navíc nemá rád karetní hry a především poker, nebude se moc chytat a ještě si může odečíst další hvězdu. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Dobře odvedená filmařská práce se skvělou a neuvěřitelně sexy J. Chastain v hlavní roli. Kdyby byl film o 20 minut kratší, tak bych hvězdu přidal, ale chvilka a se to zbytečně natahovalo. Opravdu sympatický film... ()

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama