Reklama

Reklama

Muhteşem Yüzyıl: Kösem

(seriál)
  • angličtina Magnificent Century: Kosem
TV spot
Turecko, (2015–2017), 133 h 21 min (Minutáž: 118–155 min)

Hudba:

Aytekin Ataş

Hrají:

Aslıhan Gürbüz, Nadir Sarıbacak, Hülya Avşar, Ekin Koç, Beren Saat, Mete Horozoğlu, Kadir Doğulu, Mehmet Kurtuluş, Tülin Özen, Vildan Atasever, Taner Ölmez (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(60)

Obsahy(1)

Po smrti otce přebírá Ahmed (Ekin Koç) úlohu sultána a stává se vladařem rozlehlé Osmanské říše. Ve stejnou dobu připlouvá do Istanbulu loď s otrokyněmi. Ty jsou poslány do sultánova harému – je mezi nimi také Anastasia (Beren Saat), která se brzy po svém příchodu stává nejen hlavní favoritkou mladého vladaře, ale k překvapení všech ostatních také jeho zákonitou choťí a první manželkou. Melodrama je založeno na životě Kösem Sultan – ta byla jednou z nejvlivnějších a nejmocnějších žen Osmanských dějin. (fiLLthe3DD)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Sekvence z prvních epizod byly natočeny na řeckém ostrově Chios, zbytek byl zaznamenán v Turecku – využito bylo kulis z Velkolepého století (od r. 2011), které však byly lehce upraveny. Obřadní scéna Ahmedova (Ekin Koc) usednutí na trůn pak zahrnovala více než 20 hlavních herců, více než 150 a příbližně 100 členů štábu. (fiLLthe3DD)
  • Práva na vysílání byla prodána do takřka 50 zemí. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama