Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatá dědička Ruth Bowmanová (Jeanne Crain) se bezhlavě zamiluje a po měsíční známosti se impulzivně provdá. Novomanželé nastoupí na zaoceánský parník do Evropy, aby tak prožili líbánky. Krátce na to Ruth zjistí, že její manžel zmizel. Obrátí se o pomoc na posádku lodě, ale naráží na nepochopení. V Ruth narůstá zmatek a napětí, přerůstající až do paranoie. (ilclassico)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Téměř celý film není jasné, co se tam vlastně děje a o co tam jde. Možností je tam několik. To dělá film zajímavým a tak je škoda, že tam není zakomponováno více napětí. Tomu napětí má snad pomáhat mlha, která je přítomna během celého děje. Foghorn, který se ozývá snad během celého filmu, byl otravný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Maloco noir filmov sa odohrava na palube zaoceanskeho parnika. Skvela Jeanne Crain /Nejrychlejsi strelec/ postupne zisti, ze na palube zmizol jej manzel - naraza ale na problemy. Tempo bolo vyborne, realita parniku ma chytila hned, dialogy na urovni, pekne rastlo postupne i napatie a paranoia : 76 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film ťaží hlavne zo skvelého námetu a atraktívnej hlavnej predstaviteľky, ktorá je neustále na obraze. Mysteriózna atmosféra je vzhľadom na rok v pohode. Akurát hysteričnosť hl. postavy je príliš teatrálna a záver a vyústenie zápletky sú zbytočne urýchlené. Napätie absentuje. Nuda však rozhodne nehrozí, vďaka zaujímavému námetu a priamočiaremu deju stojí film určite za pozornosť. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl tolik noirů a noirem ovlivněných filmů, že si je netroufám ani počítat. Většina těch, na které jsem poslední dobou koukal, byl těžký průměr. Proto jsem tak rád, že jsem narazil i na Dangerous Crossing, který má přesně všechny atributy mysteriózního noit/thrilleru, nenudí, drží si atmosféru a napětí a užil jsem si ho od první do poslední minuty. Zápletka je jednoduchá. Novomanželé se v New Yorku nalodí na loď a vzápětí manžel záhadně zmizí. Zoufalá žena po něm začne pátrat a zjišťuje, že nikde není ani stopy po tom, že se společně nalodili, jejich novomanželské apartmá je prázdné a její věci byly přesunuty o dvě místnosti vedle, která je registrovaná pouze na ní pod dívčím jménem. Lidé, kteří je viděli pohromadě si najednou na žádného manžela nepamatují. Posádka a všichni kolem ní si myslí, že se zbláznila. Jediný, kdo se jí snaží pomoct je lodní doktor. ()

Reklama

Reklama