Reklama

Reklama

Káva a cigarety III - Někde v Kalifornii

  • USA Coffee and Cigarettes III
všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní
USA, 1995, 12 min

Obsahy(1)

Takhle nějak to vypadá, když si spolu dvě velké hudební ikony zajdou na kafe. Tentokrát jsou to Iggy Pop s Tomem Waitsem, kteří se při rozhovoru dostanou od dopravní nehody až k debatě o kvalitě bících na Tomově nové desce, a při tom všem oba spokojeně pokuřují cigerety, protože jak říká Tom: Když člověk přestane kouřit, tak si klidně může jednu dát, protože už toho nechal. Snímek získal zlatou plamu v Cannes 1993 za nejlepší krátký film. (oje)

(více)

Recenze (39)

Blackros 

všechny recenze uživatele

Nedá mi to, a musím reprodukovat: "Nejlepší na tom, když přestaneš kouřit je, že si sem tam můžeš zapálit". Málem jsem se nezvedl z podlahy. ()

exhoubus 

všechny recenze uživatele

Tom Waits a Iggy Pop se sejdou v kavárně a ani jeden neví, co by měl říkat. A i přes to je to jsem se výborně bavil. ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

vidieť iggyho popa a toma waitsa ako si doberajú jeden druhého a snažia sa udržiavať konverzáciu o ničom je na nezaplatenie...geniálne =) ()

Bafo 

všechny recenze uživatele

To je proste genialni povidka... Jedna ze tri nejlepsich... Iggy a Waits se potkaj v nakym hroznym pajzlu a vedou takovou malou nenapadnou rekapitulaci svejch karier (za pomoci jukeboxu)... Krasnej muzikantskej pribeh... ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"I feel sorry for suckers still puffing away, you know?"     Krátkometrážny film, ktorý bol neskôr zaradený do celovečerného poviedkového filmu Coffee and Cigarettes (2003). A ide o skvelý kúsok, jednoznačne o jednu z vrcholných poviedok celej série. Pri tom rozhovore dvoch charizmatických hudobných osobností (Iggy Pop a Tom Waits) ma prepadávali záchvaty smiechu.     "You know, the beauty of quitting is, now that I've quit, I can have one. Because I've quit." ()

poet 

všechny recenze uživatele

So všetkých poviedok o káve a cigaretách ma táto zaujala naviac. Jarmusch je pre mňa taký druhý Tarantino. Veľmi dobrý výber postáv a zajímavý rozhovor pri ktorom som sa zasmial aj zamyslel:)............. ()

PanPes 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Jarmuschových povídek v rámci "Kafe a Cigarety" vůbec. Dialog dvou hvězd v podání Iggyho Popa a Toma Waitse má opravdu něco do sebe. Hezká ukázka mentality kuřáka- "Proč bychom si nezapálili, když už jsme přestali kouřit, ne ?" aneb částečně taky parafráze na "My děti ze stanice ZOO" a takový odraz skutečné závislosti. ()

deep 

všechny recenze uživatele

Tom Waits, Iggy Pop. Pijou kafe, kouří cigára (i když už vlastně nekouří) a baví se o ničem... nádhera ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Poslední povídka z cyklu Káva a cigarety, natočená před celovečerním filmem, ukazuje všední život Toma Waitse a Iggyho Popa. Docela zajímavá témata, jenže já si jako člověk, který jejich hudbu nemusí, najdu jinou a pro mě vhodnější klábosárnu nad kafem s cigárem. Přesto v žádném případě nenudí. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jarmuschove kraťasy naberajú na kvalite a tu som dokonca už aj zbadal nejaký ten náznak zaujímavej a duchaplnej konverzácie, ktorá dávala tomuto snímku nejaký ten význam. Trošku ale nechápem týmto premršteným hodnoteniam, nakoľko kvalitný film u mňa vyzerá trochu inak. 60 % ()

Andy.6 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, že výborný film se dá natočit naprosto o čemkoliv a ani k tomu není potřeba 2 hodinová stopáž :) ()

Reklama

Reklama