Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po přepadení banky se obyvatelé Poker Flat rozhodnou vyčistit město od nežádoucích osob. A tak hazardního hráče Johna Oakhursta (Dale Robertson), hostinskou madam Shiptonovou (Miriam Hopkins), místního ochmelku a kapesního lupiče Jakea (Dick Rich) a Cal (Anne Baxter), viděnou s lupiči, vyženou z města. Cestou vyděděnci střetnou dvojici mladých lidí, kteří se chtějí v Poker Flat vzít. Za sněhové bouře se celá skupina uchýlí do srubu. Čelící nepřízni počasí a nedostatku potravin zůstanou ve srubu uvězněni. Když dorazí nevítaná návštěva v podobě hledaného zločince Rykera (Cameron Mitchell), situace se začne vyostřovat. (ilclassico)

(více)

Recenze (2)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nejde o western, westernovou atmosféru dělají jen kulisy. Spíše by mělo jít o psychologické drama (kdyby se tvůrci o to usilovali), aneb, shromáždíme několik postav do jedné místnosti a uvidíme, co to udělá. Dobrý námět, zpracování jen v mantinelech westernu. Škoda. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen podle povídky, kterou v roce 1869 vydal autor amerického západu Bret Harte. Film přebírá z povídky jen základní kostru příběhu a postavy, jinak je děj a osudy postav značně pozměněný až k žádoucího happyendu. (ilclassico)

Reklama

Reklama