Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za pár set let bude svět jen umírající nehostinnou pustinou, křižovanou obřími stroji na kolech, jejichž primární snahou je nacházet zbývající zdroje obživy a surovin. V tato monstra se proměnila původní města. Sídla na kolech jsou plná lidí a největším a nejmocnějším z nich je Londýn. Ten se rozrůstá i díky pohlcování menších strojů, které se objeví v jeho cestě. Tímhle způsobem se v Londýně ocitne i Hester Shaw (Hera Hilmar), tajemná dívka se zjizvenou tváří. Jí jediné, zdá se, nevadí, že Londýn spolknul její domovské město. Hester se totiž díky tomu ocitla v blízkosti jeho vládce Thaddeuse Valentina (Hugo Weaving), s nímž má z minulosti nevyřízené účty. Jenže i Thaddeus je rád, že Hester vidí. Dívka má v držení předmět, s nímž by se mohl stát nejmocnějším mužem na světě. A protože má Thaddeus poněkud větší palebnou sílu než ona, ocitne se Hester na útěku a v doprovodu zoufale nepraktického knihomola a renegátky, na jejíž hlavu je vypsaná obrovská odměna. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (543)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velká, drahá Postapo-Fantasy, mix vícero filmů a vysněný projekt Petera Jacksona, který bohužel film jen produkoval a to je škoda, protože kdyby se ujal režie, je z toho mnohem zajímavější podívaná. Vizuálně je film solidní a veškeré trikové atrakce na plátně vypadají hezky, zajímavých nápadů je zde více než dost( čtyřhlavňová brokovnice, jezdící londýn, zajimavě vytvořené města) a neustále se něco děje, takže nuda naštěstí nehrozí, ale vadilo mi, že je to až moc uhlazené a bez krve, určitě by tomu slušel špinavější obal a taky to chtělo lepšího záporáka i zajímavější hlavní hrdiny. Kdo podobné filmy má v oblibě, tak by kino zkusit bez problémů mohl. Peněz jsem sice nelitoval, ale příliš velký zážitek jsem si neodnesl. 60% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat k tomu, že obdivuji Adasin za to, že dokázala při hodnocení udržet emoce na uzdě, já jsem to nezvládl, a proto jsem nemohl udělit více než jednu hvězdičku. Přitom úvod filmu sliboval výbornou podívanou, jenže... Všechno to, co se mi líbilo velmi rychle zmizelo a zůstaly jen unylé pohledy, nezvládnutá hra na city, opakované souboje s časem a vykrádačka Hvězdných válek, v níž chyběla už jen slavná replika admirála Akbara: "Je to past!" Jinak jsem tam našel útok na Hvězdu smrti i souboj otce se synem (tedy vlastně s dcerou), to vše doplněno o genderovou vyváženost a multi kulturní provázanost pod dozorem dalajlámy. O mnohých sebeobětováních netřeba hovořit, velká škoda, že se tvůrcům podařilo tak dokonale pohřbít nápad se slušným potenciálem. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak odpad tomu dát nemůžu protože Sasanka má stejně velký kozy jako já (mínus jedničky) a celkově je to prostě soukmenovkyně, co se děsně oblíká, vypadá silně lesboidně a váží 36 kg i s postelí. Takže až na ten účes celá já, akorát víc cool s více obdivovateli a nakonec dostane i víc přes píču. Zjizvená hlavní hrdinka si měla ten červenej šál dát zpátky na hubu, ale chápu, že doba se posunula a tak jsou v kurzu handicapované hrdinky do kterých se zamilují rachitičtí looseři, co se během dvou hodin vyvinou z absolutně neschopnýho hovada v zabijáckej postrach nebes i když celej film ty nové smrdící, éééé teda smrtící, skilly získavaj max tím, že choděj pěšky za Zjizvenou. Prostě jste tragéd, jdete pěšky, jste menší tragéd, jdete pěšky a najednou MRD umíte všechno! To je evoluce, pyčo! Pak Vás nemá šanci zastavit ani Kostěj Nesmrtelný ani jezdící město ba dokonce ani předčasná ejakuace. Hlavní záporák Hugo budí tolik respektu jako jeho jméno a když zrovna nečumí do dalekohledu, nebo nelže dcerce, tak se snaží prorazit zeď. Posledním bonusem je pak jedna úžasná naháněčka městečka městem, která se stane hned na začátku filmu a šlus flus. Takže po sečtení všech kladů - Sasanka a její plochá dráha místo hrudníku, Kostěj Lang - musím uznat, že Smrtelný stroje jsou vskutku parádní píčovina . ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak špatné, jak jsem čekal. Dokonce velmi dobré, protože nemám u každé scény potřebu říkat si něco jako „tohle už tu bylo v roce 2001 a tohle v roce 1965“. Protože když se to tak vezme, všechno už tu někdy bylo. Pro mě je důležité, jestli tu bylo i něco nového a jestli jsem si to užil. Bylo a užil. Vymazlený a originální steampunkově laděný madmaxovský svět plný nápadů, sympaticky netuctová Hera Hilmar jako Hester, rozpolcený terminátor Shrike, který je ultimátním masakrátorem i dojemně tragickou obětí, odsýpající děj, který ani na okamžik nenudí a nechybí mu ani více či méně nečekané dějové a vztahové zvraty. Má to samozřejmě i své slabiny, například extrémně nesympatickou Jihae, nepříliš nápaditou zápletku a možná až moc velkou ignoranci přírodních zákonů, přetahující film z kategorie sci-fi do kategorie fantasy, ale když to podtrhnu a sečtu, klady převažují. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trailery boli divné a recenzie rozpačité, takže som uveril, že je to sračka a doteraz som film odkladal. Ja idiot, zase raz sa mi potvrdilo, že sa nemám príliš riadiť názormi druhých. Najmä vkus kdejakých recenzentov dnes stojí za hovno. Začne sa to ako originálne postapo z ďalekej budúcnosti s karavanmi na steroidoch. Ten vyprahnutý svet a rôzne originálne vozítka vzdialene pripomenú poetiku Mad Maxov a v druhej polovici sa to prepne na regulérnu variáciu na pôvodné Star Wars. Aj zlá hviezda smrti tu je. Len namiesto Darth Vadera tu je rovno zlý Imperátor Hugo Weaving. Asi najväčším mínusom filmu je, že je trochu zbrklý. Takže síce na jednej strane film nemá žiadne hluché miesta a nemá šancu nudiť, ale na druhej strane to trochu odniesli postavy. Okrem hlavného záporáka, tu má priestor prakticky len ústredná dvojica hrdinov a zvyšok tvorí krovie rôzne roztomilých mimozemšťanov, teda pardon, etník. Našťastie ústredné duo si ma získalo a rozhodne som chémiu medzi nimi cítil. Aj tie flashbacky mali význam a dodali hlavnej hrdinke nejaké pozadie. V jednu chvíľu pri kontaktnom súboji mi bolo trochu ľúto, že to má len PG-13. Predsalen by sa tvrdé R-ko do tej špiny a zo začiatku depresívnejšej atmosféry hodil viac, ale kamera neuhne a detský rating je vyťažený na maximum.  Podľa mňa je fungovanie toho svetu dostatočne načrtnuté a nemal som palčivý pocit, že sa mi neustále nedostávajú odpovede na základné veci. Priestor lepšie ho preskúmať v pokračovaniach, ktoré bohužiaľ nikdy nevzniknú, tu bol. No čo už. No a nakoniec som si nechal technickú stránku. Tipoval som dvojnásobný rozpočet, lebo to vyzerá jak neskutočne originálne, tak aj triky sú pre mňa na dostatočne kvalitnej úrovni, aby som ich prestal vnímať. Do veľkej miery za to môže to, že fyzika pôsobí v tom digibordely na uveriteľnej úrovni, aby to môj mozog akceptoval. Potešil aj soundtrack, ktorý ponúka zase raz niekoľko zapamätateľných mohutných motívov, čo je dnes už rarita. Takže celkovo pecka za 9/10. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. listopadu 2018 v Londýně. (Varan)
  • Natáčelo se od dubna do července 2017 na Novém Zélandu (hlavně Wellington). (Varan)
  • Podle stejnojmenné knižní předlohy měla mít hlavní hrdinka Hester Shaw (Hera Hilmar) chybějící jedno oko a z větší části nos. Filmaři však pro film zvolili pouze jizvu přes obličej. (zbyshek)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Reklama

Reklama