Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za pár set let bude svět jen umírající nehostinnou pustinou, křižovanou obřími stroji na kolech, jejichž primární snahou je nacházet zbývající zdroje obživy a surovin. V tato monstra se proměnila původní města. Sídla na kolech jsou plná lidí a největším a nejmocnějším z nich je Londýn. Ten se rozrůstá i díky pohlcování menších strojů, které se objeví v jeho cestě. Tímhle způsobem se v Londýně ocitne i Hester Shaw (Hera Hilmar), tajemná dívka se zjizvenou tváří. Jí jediné, zdá se, nevadí, že Londýn spolknul její domovské město. Hester se totiž díky tomu ocitla v blízkosti jeho vládce Thaddeuse Valentina (Hugo Weaving), s nímž má z minulosti nevyřízené účty. Jenže i Thaddeus je rád, že Hester vidí. Dívka má v držení předmět, s nímž by se mohl stát nejmocnějším mužem na světě. A protože má Thaddeus poněkud větší palebnou sílu než ona, ocitne se Hester na útěku a v doprovodu zoufale nepraktického knihomola a renegátky, na jejíž hlavu je vypsaná obrovská odměna. (CinemArt)

(více)

Recenze (543)

fisus 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu mě napadlo jediné označení : Krásně zabalené ho..o Vypadá to skvěle,ale je to o ničem. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh s castingovou prohrou v hlavních rolích, který se ale odehrává ve vcelku opravdu originálním postapo světě. Nakonec jsem se celou dobu beze studu bavil. Tady by se hodil seriál. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Viděno před cca 3 lety, pamatuju si v hlavních rolích Nathana a jakousi potvůrku podivnou, potom tam byl nějaký něchutně CG chlap, Matrix asiatka a Hugo Weaving (ten zase nebyl Matrix vůbec).  V brutálním digifestu tam jezdili nějaké mašiny a potvůrka podivná se snažila Huga zabít, nějaké rodinné záležitosti nebo co. Potom se nějak dostali k jakési Velké čínské zdi, létalo se v balónech a potom to skončilo. Buďto dobře nebo otevřeně, to už nevím... ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce nemám co bych vytknul. Perfektní efekty! Po příběhové stránce je to naprosto příšerný. Jakoby se někomu zrodil v hlavě šílený nápad, který bez promyšlení a za podpory bláznivého mecenáše rychle realizoval. Stylová cyberpunková výprava nedokázala zastínit absurditu pojízdných měst a celkově jejich smysl. Film mě po příběhové stránce natolik zklamal, že se mi nechce ani zabíhat do detailů - nezaslouží si to! Jsem z toho znechucenej. Ani vložený příběh v příběhu se nepovedl a to se opravdu snažili udělat emotivní příběh s dojemným koncem. Jenže patrná zbytečnost a nesmyslnost tohoto vloženého příběhu tyto plány naprosto zhatila. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

I když mě film sám o sobě moc nebavil, uděluji mu nakonec 3 hvězdičky. Vizuálně se dá na co koukat, atmosféra tu nějaká je a oceňuji mnohé nápady. Ale i u těch by se pomalu dalo říci, že byly vypotřebovány již v traileru. To by bylo však příliš kousavé. Sice neznám knižní předlohu, ale člověk by zkrátka čekal něco víc. Je tu zkrátka děsně nevyužitý potenciál. Ačkoli trailery připravují na epické dílo, kde si mechanizovaná města dávají do úst, ve výsledku dostanete dosti nevýrazný příběh plný klišé a chabého vyprávění. K tomu připočítávám několik postav (zvláště jednu), které jsou pro celkové dění skoro zbytečné. Nevím co dále o tomto filmu napsat. Zkrátka 4 hvězdičky za formu, 2 hvězdičky za obsah. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Když už někdo udělá postapokalyptická steam punk jezdící města, tak to musí být už ale hodně super cool. Tohle bylo jenom trapný. Extrémně trapný. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tento akcny sci-fi film je pre mna milym prekvapenim,konecne nieco nove,zaujimave,namet,ktory ma oslovil,zapletka sa mi taktiez pacila,ale i herecke vykony a vizualna stranka,takze nie je co vytknut,spokojnost,bavil som sa...:-) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pcha ... to byla dobrá slátanina ... jen na zabití času ... bez myšlenky ... jen triky a popkorn ... bezduchá zbytečně drahá "zábava" ... ke konci jsem trpěl ... viděno jen ze zvědavosti ... už nikdy více ... ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Vizualne vypiplane, s originalnimi putovnimi mesty. Jinakovsem bohuzel dost predvidatelnea plne klise. Na jedno podivani OK. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Před stovkami let zničila katastrofa téměř celé lidské pokolení. Planeta je naprosto zdevastovaná. Skládá se pouze z obrovské stepi, ve které se několik přeživších přizpůsobilo. Jejich obrovská města nyní cestují po planetě kvůli hledání přírodních zdrojů a pohlcují ty menší. Jedním z takových měst je Londýn, pohybující se za pomoci ohromných pásů jako živoucí monstrum. Producent Peter Jackson na vizuální efekty najal stejnou partu, která mu pracovala už na projektech ´Pán prstenů´, ´Hobit´, či ´King Kong´, takže se naskytuje slibná podívaná. Postapokalyptický svět a v ní mladá dáma snažící se o pomstu. Námětově jistý stereotyp, který už tímto odvrací divákovu tvář. Je to prostě všechno na jedno brdo. Jen se střídají prostředí a nic víc. Dvouhodinová stopáž tak spíše evokuje k protahování  či natahování něčeho a ničeho. Fanoušky tzv. steampunků by ale snímek oslovit mohl. Vyniká především svou vizuální přitažlivostí. Města na obrovských pásech požírající jako sekačky ty menší, na kterých jsou domy připomínající viktoriánskou éru. Fungující společnost nepoužívá laserové zbraně, jak jinak bývá obvyklé, ale zůstává takřka v technologické minulosti. Kromě nádherných měst jsou zde působivé létající stroje, lidé s kybernetikou a všemi ostatními aspekty žánru. Ale tím to bohužel končí. Příběh x-krát viděný na různé způsoby prostě už tak neoslní. Protože se jedná o první díl tetralogie autora původní knihy Philipa Reveese, uvidíme, jestli se Peter Jackson rozhodně pro pokračování. Ale jo, stálo by to za to, ale s daleko pevnějším scénářem. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Když se u filmů rozhoduji o hodnocení, obvykle s úvahou začínám na třech hvězdách, načež buď přidávám, nebo ubírám. Tady jsem byl od začátku tak nadšený, že jsem začínal od pěti. Z naprosto absurdních premis tvůrci vyždímali šťávu, kterou bych se v takovém materiálu ani neodvažoval hledat. Všechny nesmysly jsem jim takřka hned odpustil a nechal jsem se vtáhnout parádním vizuálem a velmi slušným ansáblem herců. Za co tedy hvězda dolů? Přeplácali to. Přeplácali to postavami. Podařilo se jim tam narvat tunu relativně zajímavých a dobře nacastovaných postav, ale nedali jim dost prostoru dýchat. Abych nekončil u tohohle dieselpunku, který mě tak nadchnul, výtkou, chválím autory za to, že se jim to všechno tak dobře podařilo nacpat do jednoho filmu, a nevytvářejí zbytečně nafouknutou polylogii. P.S.: Weaving snad mládne! ()

loki5 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je asi tak jen na trailer. A zbytek je totální mišmaš všech možných debilních nápadů splácaný do jednoho filmu. Scénář i když je zpatlaný z kde čeho je předvídatelný až hrůza. Každé rádoby překvapení musí dojít každému vždy 10 minut před tím než nám ho film představí (většinou ještě dříve). Vše chce být hrozně cool ale bohužel není. Film by byl možná snesitelný kdyby byl tak půl hodiny kratší. Poslední hodina už ale byla k uzoufání klišoidní. Už jen ten ten příběh - pomsta - zloduch toužící po moci - doomsday machine - parta "postradatelných" , která proklestí cestu hrdinům - mrtví rodiče zavraždění padouchem - důležitý dar od mrtvého rodiče/mentora/odbojáře - a všudypřítomné flashbacky, kde je slunečno jako v ráji. Dalším obrovským průserem jsou naprosto nefungující emocionální scény. Což je daná jednak tím, že jsou vám všechny postavy ukradené a jednak tím, že většina emocionálních scén je naprosto dementních. Typický příklad je smrt terminátora, se kterým máte soucítit po té co zabil asi padesát lidí. A jak jsem tohle dopsal uvědomil jsem si že 1* je moc. Asi se začnu vyhýbat všemu se jménem Jackson. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Vizuál a jednotlivé nápady nejsou k zahození. Pokulhává nevýrazný soundtrack a příběh by mohl mít větší spád. Herecké výkony nejsou žádná hitparáda, ale to jsem u blockbusteru tohoto typu ani nečekal. Mít to 90 minut, promakanější zápletku a méně nudné bojové choreo, možná bych pár procent přidal. Takhle 69% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nehovorím, že film neobsahuje semienka originality a fantázie. Avšak ten „filmový“ výsledok vypadá tak, akoby brali nejaké malé kúsky známejších post-apokalyptických filmov (napr. sága Mad Max), dali ich „nejak“ dohromady s nápadom „uvidíme, čo z toho bude“. Z hereckej stránky spíš priemer a ani H. Weaving nedokáže byť výraznejším ako ostatný. Záver v oblakoch s krásnym obrazom „do nekonečna“ je síce cool, ale slúži len ako klasický (pekný) filmový obraz. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál pohřbený v mizerném scénáři. Skvěle to vypadá, ale to je asi tak jediné, co stojí za zmínku, kromě Weavinga, jehož herecký výkon je opět pohřbený ve scénáři. Strašná škoda. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

OOOPS. Parádní a odvázaný úvod, který navnadí na velké a originální věci, je jen podpásovým robertkem, který svou velikostí zmate diváka, aby mu už za pár minut přivodil naštěstí jen zapomenutelný bolehlav opět jen naštěstí na příštích pár minut. Velký scénáristický, ale i castingový fail. Dokonce i ten Hugo Weaving jako by tady nebyl. Jacksonův tvůrčí tým tady poprvé opravdu a na celé čáře selhal, protože jakkoliv jim mohl kdokoliv zpětně vyčítat obsahově neukočírované scénáře, tak to byla vždycky velká porce zábavy. Mortal Engines jsou ale nejen na Pídžejovy poměry strašná nuda :-(. 40% ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Sterilní story s nezajímavými hrdiny zachraňuje originální vizuál, ve kterém jsou zajímavé lokace dávkovány přesně tak, aby dokázaly na diváka udělat dojem. Výsledek tedy není vyloženě průser a příjemně se to sleduje, ale opakují se zhruba chyby Zlatého kompasu. Čtvrtou hvězdu přidávám spíš proto, že jsem milovník fantasy a mám tím asi pokřivený úsudek. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Komerční zkáza roku padla na studio Universal s Legendary. Film se tváří jako epic fantasy, ale nemá na to potřebnou kvalitu. Svět představený v Mortal Engines jakoby z oka vypadl postapo světu z Mad Maxe, akorát tady se nejezdí auty, ale rovnou celými městy. Hugo Weaving se mi v záporácké roli líbil, ale nemá moc co hrát, když nejsou ani jasné jeho pohnutky. Hlavní hrdinka byla sympatická, ale cgi generic svět a film je podobně jako John Carter, Jupiter Ascending nebo Power Rangers jenom další předražené fantasy, které nikdy nemohlo uspět, když ten svět moc lidi nezajímá. Hlavně nasadit film do kin v konkurenci Aquamana a Spider-man animáku je hotová finanční sebevražda. 2* ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Reklama

Reklama