Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za pár set let bude svět jen umírající nehostinnou pustinou, křižovanou obřími stroji na kolech, jejichž primární snahou je nacházet zbývající zdroje obživy a surovin. V tato monstra se proměnila původní města. Sídla na kolech jsou plná lidí a největším a nejmocnějším z nich je Londýn. Ten se rozrůstá i díky pohlcování menších strojů, které se objeví v jeho cestě. Tímhle způsobem se v Londýně ocitne i Hester Shaw (Hera Hilmar), tajemná dívka se zjizvenou tváří. Jí jediné, zdá se, nevadí, že Londýn spolknul její domovské město. Hester se totiž díky tomu ocitla v blízkosti jeho vládce Thaddeuse Valentina (Hugo Weaving), s nímž má z minulosti nevyřízené účty. Jenže i Thaddeus je rád, že Hester vidí. Dívka má v držení předmět, s nímž by se mohl stát nejmocnějším mužem na světě. A protože má Thaddeus poněkud větší palebnou sílu než ona, ocitne se Hester na útěku a v doprovodu zoufale nepraktického knihomola a renegátky, na jejíž hlavu je vypsaná obrovská odměna. (CinemArt)

(více)

Recenze (543)

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se úplně těšil, a jak jsem se na to těšil, tak jsem to zapomněl ohodnotit. A jo, už vím proč, protože to je totální kravina. Ale jako fakt bezduchá totální blbost. Postavy nedávají smysl, příběh nedává smysl, nic nedává smysl. A to by asi až zas tak moc nevadilo, takových filmů je hodně, ale... no, jak to říct. Koukání z okna je asi lepší 2 hodinová náplň, než tento film. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

I já se přidám k většinovému názoru. Úžasný svět, který je na plátno převeden působivě. To je ale všechno. Děj nic moc a styl vyprávění, bída s nouzí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Podivný, věru, mix pohádky, postapo adventury a scifi snímku se zajímavým vizuálem. 1) Spoiler. Trochu mě zarazila nesmyslnost používaných technologií. Technologie připomínající jakési primitivní parní stroje, dokáží pohánět obrovské městské kolosy. Nějak jsem nepobral, na jaký pohon vlastně ta města jezdila, kde ho získávala, za jakou cenu a tak. Jakou kapacitu musely mít pohonné jednotky, které dokázaly uvést do pohybu celé město! Polootrokářský společenský systém s touto technologií je ve zřejmém nesouladu. Toustovače jsou old-tech, zatímco novou techniku představují ona transportabilní města. No nevím..._____ 2) Spoiler. Je úsměvné, jakou agresivní politiku přisoudili tvůrci městu Londýn, válcujícím Evropu a na druhé straně jaký očividně humánnější a technologicky vyspělejší řád panuje na Východě za Štítovou stěnou. Kdyby film vyrobili Číňané, řekl bych, že si vyřizují účty s Angličany za svou koloniální minulost._____ 3) Pár pěkných kluků: 30letý Robert Sheehan (hlavní hrdina Tom), Ronan Raftery (svědek vraždy Bevis), 33letý Andrew Lees (kariérista Herbert), 28letý Regé-Jean Page (kapitán Khora). ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Junkieho říznou hudbou podpořená úvodní honička prokládaná vsuvkami o historickým pozadí světa dokázala slušně navnadit na zbytek filmu. Žel bohům, po skopnutí hlavní dvojice do odpadní roury (není to spoiler, bylo to snad v každým traileru) film začne skřípat. A ne, tohle skřípání nemá co dělat se zvukou stránkou pohybujících se obřích měst. Přitom ten svět se zdá dobře vymyšlenej, vždyť vlastně nejzábavnější stránka celýho filmu je právě to objevování toho neznámýho. Jenže toho je tam minimum, ta důležitá většina proběhne na začátku, a pak už je z toho jen další "postapo/steampunk" dobrodružství, který nedokáže ničím zaujmout, emoce nefungujou kvůli špatný práci s postavama, vizuál je někde na úrovni dražší TV produkce (technika ok, ale klíčování postav do pozadí mi občas připomnělo Aporver), akční scény (až na leteckou bitvu) jsou vyloženě nuda a otrava a těm obřím městům se vlastně vůbec nedaří působit tím obřím dojmem díky nešťastně vybraným záběrům na ně.Je to škoda, potenciál to mělo a možná by bylo daleko lepší to zpracovat do drahýho seriálu, kterej by ale nemusel bejt tak zkratkovitej a s tím světem a postavama a jejich minulostí by si dokázal víc pohrát. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, vůbec mě to nebavilo. Příliš mnoho postav, některé až zbytečné. Předvídatelné. Děj o ničem. Celkem jsem se těšila, až to skončí. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdy někdo řekl, že tvoří příběh o městech na kolech, které bojují o zdroje, asi bych se mu vysmál, jelikož je to opravdu otřesný nápad. Nevím jak je na tom kvalitativně kniha, ale film je opravdu klišoidní nudou v trapných kulisách. Chvíli to působí jako Mad Max, chvíli jako Terminátor a ve finále pak zase jako Star Wars. Inu je to prostě směska všeho možného. Nahoře film drží možná tak počítačové efekty a Hugo Weaving se Stephenem Langem, jinak je to hloupý a předvídatelný snímek. A jestli chtěli tvůrci takhle rozjet novou frančízu typu Hunger Games nebo Labyrint, mají smůlu, lidi jsou takových ptákovin už přežraní a chtějí něco nového. 50% ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Veškeré digitální vizualizace a provedené triky vypadají velmi draze a dobře se na ně dívá, bohužel to hlavní (čili zápletka), zde stojí na velmi chatrných nohách a viděl jsem mnoha klišé, co tuto dějovou linku prostupují. Chápu, že plno materiálu bylo z knižní předlohy upraveno a zkráceno, bohužel i tak je stopáž zbytečně dlouhá. Také herecké obsazení snad krom Weaving, který si svojí roli hajzla náležitě užívá, stojí za starou belu. Nedokázal jsem v hercích vidět nějakou nadstavbu, vše opracovali bez špetky zájmu a chuťi a přitom je to jejich povolání. Když bych slepil celou mozaiku tohoto filmu, resumé je průměrný film. ()

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vlastně není špatný, ale spíš je pouze průměrným blockbusterem a přitom měl velký potenciál být fakt dobrý, kdyby místy chování postav dávalo smysl nebo kdyby tvůrci líp pracovali s klišé, aby byl snímek aspoň míň předvídatelný. Vizuálně-hudbo-akčně jsou Mortal Engines fajn. Linka se Shrikem mohla být daleko líp zpracovaná. Tento film ve mně nevyvolal moc emocí, přičemž tady prostě byl potenciál pro skvělý počin, který se ale ve finální verzi pokusí pouze zkopírovat nejedno známé klišé a nejen ze Star Wars. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Když už točím mega píčovinu ve stylu Velký čínský zdi s Damonem, měl bych mít koule na to, udělat to na maximum. A to se tvůrcům povedlo. Ačkoliv je původní nosný nápad naprostá kokotina, blockbuster je to velkolepej a díky tý obskurnosti i originální. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tahle steampunková variace na "Šíleného Maxe", "Číslo 5 žije" nebo "Star Wars" (asi rozpoznáte i další zdroje inspirace) pozitivní ohlasy zrovna nesklízí a nebýt Levné neděle v multikinech, nechala bych si ji s klidem ujít. O to více mě překvapilo, že jsem se vlastně docela bavila. Postapokalyptický svět, ve kterém obří mobilní města projíždějí neúrodnými pláněmi a kvůli zdrojům energie požírají menší městečka, je parádní nápad autora knižní předlohy, filmové zpracování ale nabízí jen pramálo informací o tom, co způsobilo globální katastrofu a jakým způsobem byly tyhle působivé stroje postaveny. Scénář nepřichází s ničím extra objevným a dějová linka dvou hlavních hrdinů je velice předvídatelná (hlavně pro ty z vás, kdo jste v posledních letech viděli nějaký film ze žánru "young adult"), přesto vyloženě neuráží, herci se snaží (i když byste si místo nich dokázali představit výraznější tváře) a dvě hodinky v kině utečou jako voda. Docela bych si přečetla knížku. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Na návštevu kina v mojom meste som sa z dôvodu pracovnej vyčerpanosti kamarátov a vianočných trhov vybral v značne oklieštenej zostave (ja, moje druhé ja a Irena). Pred kinom potešilo príjemné stretnutie a tak s miernym zdržaním, ktoré ma stálo kúpu občerstvenia som dorazil do kinosály z pre mňa vhodným počtom divákov, takže vďaka tomu som si film užil. Samotné Smrteľné stroje síce priniesli jednoduchý príbeh, v ktorom hrá prím túžba jedného muža ovládnuť svet, teda skôr to, čo z neho zostalo a v ceste mu stoja dcéry a ich spoločný kamarát a niekoľko ďalších odvážnych ľudí. Dalo by sa povedať, že Smrteľné stroje sú takými Hviezdnymi vojnami v kombinácii s Vodným svetom a Mad Maxom a tento počin napriek príliš jednoduchému deju zaujal a kedže stavia na grafike, ktorá bola zvládnutá dobre možno film hodnotiť pozitívne. Počas záverečných približne 40 minút je film naozaj zaujímavý a vynahradí tak trochu slabšiu úvodnú hodinu. Názory na film sa budú určite rôzniť, avšak za zmienku stojí fakt, že film si uťahuje z Ameriky a ich Bohov (ktorými sú.... pozrite si film) a aj vďaka tomu si zaslúži obdiv. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, originální nápad (kdysi mě v kině zaujal trailer), ale horší provedení. Film mě příliš nebavil a vyloženě mě iritovala postava Toma. Škoda, v kostce řečeno, šlo z toho vytřískat hodně. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Studené, neosobní a nudné. Polovinu filmu jsme přetáčeli - a pořád jsme byli v obraze, který sice vizuálně vypadal velkolepě, ale neobsahoval zhola nic. Ani napětí, ani emoce, ani pořádné hrdiny, kterým by člověk mohl fandit. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Pritelkyne vzdycky cumi na streamu na ty nejvetsi novinky a dneska jsem mel to stesti byt pobliz pri koukani na SMRTELNE STROJE, coz je veledilo na motivy nejaky knizky, proste jako dycky... Od zacatku jsem to povazoval za kokotinu a jak sel film kupredu, bylo mi jasny, ze se jedna o zanr "kdyz nevis co, vymyslis si dalsi velepicovinu". Mam Weavinga s Langem rad, ale tohle je fakt mega ulet... ()

applause 

všechny recenze uživatele

Nevím moc, co k tomuto filmu napsat. Bohužel takových filmů ze sféry sci-fi vzniká v poslední době hodně a je těžké, aby se prosadily. Tenhle zas nebyl úplně tak špatný, možná trochu dlouhý, ale nenudila jsem se. I když je hlavní hrdinka trochu zvláštní, tak jsem jí celý film fandila. Doporučuji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

je to sice vykrádačka asi 10 věcí a tvůrci se evidentně nejvíc inspirovali tvorbou bratrů/sestrů Wachowských,ale že by to bylo úplně mdlé a nefunkční se říct nedá.Minimálně po vizuální stránce vypadají Mortal Engines opravdu dobře a tu a tam vykoukne i slibný nápad.Obrovská škoda je,že se prakticky nic nedozvíme o věcech,které vypadají z celého filmu nejzajímavěji.Ať už to je několikrát zmíněná 60ti minutová válka,nebo vůbec celý origin tohoto světa.Výsledkem je tak nakonec bezkrevná (doslova) podíváná pro náctileté,která operuje se spoustou klišé a zapadá tak do kategorie Hunger Games,Divergence a dalších podobných...60% ()

Necron 

všechny recenze uživatele

nekvalitni a prepaleny cgi mashup: lotr, matrix, star wars, terminator, titanic, avatar, into the badlands, castle in the sky... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Podobnej kousek jako se za poslední roky točí neustále dokola, ať už jde o různý díly Labyrintů, či Města z kostí, nebo Nádherných bytostí atd... Mohl bych jich vyjmenovat desítky. I přes to, že se samozřejmě různě liší, mám je hozený do jednoho pytle, kterej je přešitej názvem PRŮMĚR! Je to prostě všechno na jedno brdo! V každým z těch filmů vystupujou začínající "herecký stár", kterým musí někdo zkušenej šlapat cestu a dávat příběhu nápad a grády. V tomhle případě v podání Huga Weavinga. Nicméně zde kladně hodnotím digitál filmu s fajn vychytávkama! Pojízdný města, to je geniální nápad! 55% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Další z těch rádoby originálních fantasy scífek, ale pro mě strašně prvoplánový. Už z traileru to bylo znát. Nikdo z herců mi nedal důvod mu fandit, příběh mě vlastně vůbec nebavil. Dokoukat se to dalo, ale od začátku bylo jasný, jak to dopadne. Jenom to vyplnily nějakým akčním bordelem, aby se neřeklo. Čekal jsem od těch jezdících měst trochu víc, byl tam jenom Londýn, velká čínská zeď a pár menších vesniček. Nebudu tu zmiňovat žádný kdyby, prostě nerozumím pořádně s čím do toho šli, ale hrozně se to nepovedlo. Takovejch filmů tu máme mraky, přitom rozpočet 100 mega není úplně málo. ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Reklama

Reklama