Reklama

Reklama

The Wall

Trailer 1

Běží poslední dny války v Iráku. Střelec a jeho dvojka pozorovatel jsou na misi. Někdo postřílel konstruktéry, kteří tam stavěli potrubí. Po nekonečných dnech, kdy se nic neděje, jde střelec na průzkum. Že to byla fatální chyba, se ukáže záhy. Jeho dvojka mu běží na pomoc, ale přijde přesnými zásahy o vysílačku, vodu a je zraněný na noze. Stačí se ještě skrýt za nedalekou zeď.Na jeho frekvenci se přihlásí nepřítel. A psychologická hra může začít. (PROCESOR)

(více)

Recenze (120)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ta zápletka nebyla zlá za málo penízků, docela hodně muziky, to si vždy na tvůrcích cením. Není to úplně vrcholový nervák, ale očekávání toho jak to dopadne mě drželo v pozornosti po celou dobu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komorní válečňák není úplně standardní žánr. Tady Vám k dobrému zážitku stačí jeden postřelený voják schovaný za zdí, druhý se valící někde v poli a třetí - sniper - pozorující oba dva, diskutující s postřeleným přes vysílačku. Zajímavý kousek. který svojí komorností dokáže zaujmout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,803,064 Tržby Celosvetovo $4,130,911Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Šikovné. Na malom priestora a tak úderné a nemusí to byť ani nejako extra akčné. Príbeh o ostreľovačoch v nepekných šlamastikách strhne, aj keď takmer celý dej sa odohráva pri jednom múriku-stene. Dejovo premyslené, ide o hru s nervami. Doug Liman je na správnej vlne, ide mu to. /80%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Roadside Attractions // Počet premietajúcich kín v USA: 540 // Otvárací Víkend v USA: $1,663 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dosť to pripomína Mínu s Arniem Hammerom. Tiež minimalistická zápletka, minimum hercov a minimálna lokácia. Neviem, prečo zrovna TOTO zaujalo Douga Limana alias muža, ktorý je zvyknutý nakrúcať 100-miliónové veľkofilmy s Bradom Pittom a Tomom Cruiseom. Možnože si ale práveže iba potreboval oddýchnuť od vysokých rozpočtov (a od tomu odpovedajúcich veľkých očakávaní a tlakov zo strany štúdia). A tak si vybral tento „malý“ scenár. A výsledok? Nuž, ozaj je to malé. Čo by, samozrejme, nemuselo byť mínus. Ak by šlo o dobrý film. Lenže nejde. Spočiatku to má niečo do seba a John Cena je super. Škoda, že tento terminátor nehrá v lepších filmoch. Problém je v tom, že už po 20. minútach to začne zaváňať triviálnou a predvídateľnou nudou. A Cena tu má len vedľajšiu úlohu. Akčné scény tu takmer vôbec nie sú a hoci mám obvykle filmy o snajperoch rád, toto proste bola nuda. A koniec ma vyložene nebavil. Asi najneviditeľnejší Limanov film. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Solidní válečný survival na úplně mini plácku. Po spoustě hekání se rozvine zajímavý dialog mezi odstřelovačem a obětí, moc se mi líbilo jak to nakonec skončilo. Nečekejte nějakou heroickou nablblost, řada lidí to určitě ocení jako civilní, komorní, realistický, bez obvyklýho vlasteneckýho patosu a standardních šablon (plakát i John Cena jsou zavádějící). Nevyznívá černobíle, ale je to jednoznačně anti-Iraq war. Jen se to obešlo s tak málem i po dějový stránce, že prostě nemám zač dát vyšší známku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Odstřelovačsko-diskuzní konfrontace mezi iráckým profesorem citujícím Frosta a Poea a jeho americkým protějškem, co to má za gay-ass Haji poems. Dělí je polorozpadlá zeď, motivace k zabíjení i motivace k žití. Skučící, písek chroupající Taylor-Johnson odhalil své možnosti na poli fyzického hereckého výkonu, z námětu plného limitů bylo vytěženo téměř maximum. Finále s rescue týmem poněkud diskutabilní, ale chápu, že pověst má cenu, jen dokud trvá.. Apropo, objemný Cena jako armádní sniper je zajímavá castingová volba. Když se dostane do volného terénu, neminul by ani Bocelli.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hurt Locker meets Phone Booth meets American Sniper. Liman si mezi cruisovskými štacemi jen tak mimochodem natočil výborný komorní thriller z války v Iráku. Bál jsem se, že jak si začnou povídat, půjde míra přesvědčivosti dolů, ale naštěstí se tak nestalo. Dokonce i tu záporákovu optiku "já tu nejsem ten špatný" to neždíme tak moc a polopaticky. Nejlepší výkon v kariéře Aarona Taylora-Johnsona. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Limanovo levné cvičení v poušti a obrovská one man show jednoho chytráckeho snipera. Stěna není tradiční válečný film, jde na to realističtěji a nefandí Yankeeům což je velice osvěžující. Místy je to trochu nuda, ale to poselství za to stojí. Skvělý konec. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ano, kempit se milé děti dá i bez lesa a stanu, aneb ať to prosím koupí Brendan Greene a přidá jako výcvikovej balíček k Playerunknown's Battlegrounds! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Minimalistický snímek, jak jen to jde. Téměř to připomíná takovou válečnou Telefonní budku. Irácký sniper má jasnou převahu a náš hrdina celou dobu řeší a přemýšlí jak by se mu jen dostal na kobylku. Pomoc v nedohlednu, zásoby vody se tenčí a s těmi náboji musí také šetřit. Navíc když vystrčí nos, může o něj velmi snadno přijít. Situace jednoduchá to vskutku není. Doug Liman má na svém kontě horší a také určitě lepší snímky. Tenhle na jedno zkouknutí potěšit rozhodně dokáže. 60% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FROM A PLACE YOU WILL NOT SEE, COMES A SOUND YOU WILL NOT HEAR." --------- Telefónna Búdka v slnkom vyprahnutej irackej púšti. Živé, autentické, bez nejakých rozprávok. Perfektný dialóg medzi Aaronom a Naklim. Záver prekvapí a poteší. Na víkendový odpočinok viac než dostačujúce. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Deň pred týmto filmom som si dal film The Mine, ktorý je podobné skromný, no tu sa ukáže aspoň fajn réžia Douga Limana, ktorý túto púštnu záležitosť natočil aspoň sakra zaujímavo a napínavo. Skutočne len málo scén ma tu nudilo a táto moc neakčná sniperská ostreľovačská schovávačka s perfektným záporákom ma neskutočne vtiahla. Záver luxusný a herecký trefne obsadené. 85% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Režie Limana je pořád fajnová, Aaron Taylor-Johnson mě pořád baví, celkově to odsýpá ale v podstatě tam chybělo něco co by mě vtáhlo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Minou tu je zcela na místě. Také tento snímek je drama jednoho muže odehrávající se maximálně na 20 m2. Scénář je tak geniální, že film si vystačil s pár herci, minimem techniky a celkově pochybuji zda byl vůbec točen v nějaké exotičtější lokaci mimo USA a ne někde v Nevadě. Koneckonců ty nasazené vrtulníky v závěru by tomu napovídaly :-). Každopádně o nějaké místní reálie v tomto filmu až tak nejde. Je to příběh amerického pozorovatele a snipera na misi kdesi v Iráku. Jelikož někdo vystřílel partu dělníků stavící ropovod i s jejich ozbrojenou ochrankou, je na místo vyslána dvojice vojáků. Sniperovi se hned o prvopočátku nezdají zásahy v tělech mrtvých. Vše vypadá na to, že je dostal také sniper a to zatraceně dobrý a zatraceně rychle. To se také po chvíli prokáže... No dál nebudu spoilerovat, milovníci válečných libůstek by to měli vidět na vlastní oči. Ten rozhovor v poušti o knihách E.A.Poe a proč jsou vlastně někteří Amíci na dalších turnusech byl fajn, jediné s čím jsem měl problém byla ta snadnost s jakou Iráčan oblboval americké jednotky rádiem... Vrcholem všeho byl závěr, kde ze dvou vrtulníků sundá jeden a hlásí, že vše je ok... A ten druhý vrtulník jako nevěděl že číslo dvě je down? Předpokládám, že byly oba stroje na stejné frekvenci a když zasažený stroj vysílal padáme, že to slyšel i ten druhý. To mám jako věřit, že odletěl, protože nějaké tango umí dí do vysílačky říci oskar - kilo- lima - roger ? Toho konce je fakt škoda, jinak bych za super scénář šel klidně na 5. Takhle je to bohužel za 4 . * * * * ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sniper Matthews (John Cena) a pozorovatel Isaac (Aaron Taylor-Johnson) se na volném prostranství ocitnou pod nepřátelskou palbou iráckého odstřelovače. Zdá se, že o tom kdo přežije, rozhodne stará polorozpadlá zeď... Film The Wall (2017) je dobře udělaná jednohubka, která nemá při opakovaném zhlédnutí čím překvapit. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|35%| Dost mi to připomíná nedávný film MINE. Ten mi přišel tak o třídu lepší, takový koukatelný, lehký nadprůměr, zato tohle je méně záživné a neobsahuje to žádnou zajímavou scénu. Moc to kritizovat nechci, v rámci možností je to přijatelně zrežírované, ale neříkejte mi, že by to nešlo scénářem víc obohatit? Herci jsou celkem ok. Takto je to nudný film, který ani za to jedno shlédnutí nestojí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zklidni tep a nemrkej, jeden nádech, hlubokej...“ Velmi sugestivní. Hranici mezi životem a smrtí tvoří chatrná kamenná zídka, zralá na rozsypání. OKÉNKO V ZÍDCE: [][] A za ním Sgt. Allen B. Isaac. Má pech, koleno v prdeli, kolegu tamtéž, děsnou žízeň a na drátě iráckého odstřelovače, co má keců jak Palacký. Za zdí je jen to, co tam je. Zbytek je ve tvé hlavě.Válka skončila, ale ty jsi pořád tady. Ty nechceš jít domů. Legendami opředený Juba je zahrabaný někde v okruhu pár set metrů, pod bůhvíkterou banánovou slupkou a do dalekohledu zírá s trpělivostí hada, kterého si Američani při špičkovém výcviku hřáli na prsou. Ze zářezů na pažbě už má málem QR kód,  vrtulníky sundává jak kachny. Mít Saddám Husajn takových borců deset, tak dodnes zadkem leští svůj zlatý záchod v paláci a nad Irákem má no-fly zone. [][] Chvíli akční, chvíli komorní, leč napínavá psychologicko politická konverzačka. Slunce žhne, pot se lepí a prach vrže mezi zuby, ale o něco míň než při souboji odstřelovačů ve Smrt čeká všude.  ()

predators 

všechny recenze uživatele

Průměrné množství napětí za zdí, o kterou byste ani kolo neopřeli. Vojáci dobří, ale bohužel scénář nenabízí mnoho prostoru pro zviditelnění se...prostě by jim ten Haji ustřelil palici, chápejte. A jelikož se víc kecá, než se něco zajímavého děje, tak víš jak průměr jít nemůžu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Wall" je podľa mňa zaujímavým psychologickým vojnovým filmom. A plus boj o prežitie dvoch vojakov, ktorí sa ocitli pod paľbou nebezpečného snipera, ktorý sa s nimi rozhodol rozohrať hru na mačku a myš. Myslím si, že film ma dostatočne schopné dialógy a postavy, ktoré si človek zapamätá a rozhodne to má svoje dobré momentky. Minimálne už len v tom, ako sa náš hlavný hrdina Isaac dostane do nepríjemnej situácie a snaží sa z nej dostať. A pritom všetko hrá proti nemu. Neviem ani čo veľa o tomto filme povedať, lebo v rámci príbehu toho moc neponúka, no myslím si, že celkovo ide o upsokojivé dielo. Neviem ako sa budú druhým páčiť balíčky Skittles počas filmu a bez toho aby som spoiloval dej si nie som istý, ako ľudia prijmú záver filmu. Ja osobne si myslím, že to má dobré odkazy, no súčasne mám pocit, že to bolo trošku zbytočné a možno sme mohli dostať záver, ktorý by viac potešil nás, ako divákov. Niečo, čo by nám ukázalo, že to všetko, čím si náš hrdina prešiel malo aj nejaký zmysel. A to mi trošku chýba. Inak si myslím, že je to skutočne rozpálený vojnový film s dobrou atmosférou, skvelým hlavným hrdinom a dobrým padouchom, ktorého počas filmu ani neuvidíme. A myslím si, že je hodný zhliadnutia. Hodnotenie: B ()

Reklama

Reklama