Reklama

Reklama

The Wall

Trailer 1

Běží poslední dny války v Iráku. Střelec a jeho dvojka pozorovatel jsou na misi. Někdo postřílel konstruktéry, kteří tam stavěli potrubí. Po nekonečných dnech, kdy se nic neděje, jde střelec na průzkum. Že to byla fatální chyba, se ukáže záhy. Jeho dvojka mu běží na pomoc, ale přijde přesnými zásahy o vysílačku, vodu a je zraněný na noze. Stačí se ještě skrýt za nedalekou zeď.Na jeho frekvenci se přihlásí nepřítel. A psychologická hra může začít. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Wall musím jednoznačně porovnávat s o rok starším Mine, jelikož námětově jde prakticky o totožnou záležitost, kdy se osamocený voják dostane na nepřátelském území do opravdu kurevsky nezáviděníhodné situace, ze které vyváznout živý se rovná až zázraku, no a v tomto srovnání vychází The Wall jako jasně prohrávající podívaná, a to prakticky ve všech ohledech. Každopádně abych zmínil alespoň ty nejzásadnější, tak The Wall není ani zdaleka tak napínavá podívaná, a to především kvůli minimu opravdu vygradovaných scén, kterými naopak Mine disponoval prakticky po celou dobu, celé se to tu i dost často až táhne, což jen přinášelo nezanedbatelné množství nezáživných scén, ohrožení v Mine mi pak přišlo i důvtipnější a pro film samotný poutavější a nápaditější, zde je prostě ale jen voják za zdí a hovno z toho, a i emočně je na tom The Wall též o několik levelů hůře, v Mine jsem s ústředním hrdinou dokázal skutečně sympatizovat a přál jsem mu, aby se z té šlamastyky dostal, tady mi byl ale naopak osud hlavní postavy zcela fuk, prostě jsem se tu s ním a jeho situací nedokázal úplně ztotožnit a nemalý podíl na tom pak mělo jistě i obsazení, kdy mi Armie Hammer z Mine přišel přeci jen o dost více sympatický a herecky výraznější, než zde přítomný Aaron Taylor- Johnson, který nejednou zbytečně přehrával a nepůsobil tak příliš přesvědčivě. A to ani nemluvě o pointě, která je v Mine doslova luxusní, tady je to ale nuda a šeď. The Wall tak zkrátka sice není úplně špatný snímek, pokud bych ale na stejné téma měl někomu takovýto typ filmu doporučit, tak Mine by byla jednoznačně má volba. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hurt Locker meets Phone Booth meets American Sniper. Liman si mezi cruisovskými štacemi jen tak mimochodem natočil výborný komorní thriller z války v Iráku. Bál jsem se, že jak si začnou povídat, půjde míra přesvědčivosti dolů, ale naštěstí se tak nestalo. Dokonce i tu záporákovu optiku "já tu nejsem ten špatný" to neždíme tak moc a polopaticky. Nejlepší výkon v kariéře Aarona Taylora-Johnsona. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl poměrně zajímavý film. Ano, na začátku je taková pohodička v prachu, ale jakmile se dostaneme za zeď a začne konverzace s nepřátelským odstřelovačem, teprve to začne být zajímavé. A co se potom děje a jak se to děje, je strašně skvěle natočený. Navíc...závěrečná pointa celé situace...no, to bylo skvělý. Právě proto byl úplný konec o to drsnější. Twist skoro jako z hororu. A nebudu lhát, když jsem zmínila ten horor, ano, na začátku (než proběhlo to propočítávání odkud jde střelba a zjištění pointy) mě samozřejmě napadlo, že by to na konci mohlo být přesně jako v jednom z mojich nejoblíbenějších hororů (napadlo to víc lidí?) a to by bylo moc cool. Přesto...konec a poslední záběr jako potvrzení a jako poslední ráda do hlavy diváka, byl taky poměrně cool. Jenom v některých momentech jsem se přistihla (tak zhruba v polovině), že jsem ztrácela soustředění. Tak holt jenom 4,5/5. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Hle, co to letí vzduchem? Pravá noha s levym uchem! T o je válka v Iráku, kde jeden pošahanej arabskej ostřelovač snaží se sejmout co nejvíc americkejch čuráků... A jelikož je náš sniper hravé povahy a navíc ukecanější, než starý báby v čekárně u doktora, rozvine se nám tu hodinová konverzačka, která ke konci vyústí až v téměr hororové finále. Škoda, že toho ostřelovače za celý film neuvidíme, asi pro to, že takovýho debila, kterej si zapomněl všimnout, že už je příměří, nikdo nechtěl hrát. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FROM A PLACE YOU WILL NOT SEE, COMES A SOUND YOU WILL NOT HEAR." --------- Telefónna Búdka v slnkom vyprahnutej irackej púšti. Živé, autentické, bez nejakých rozprávok. Perfektný dialóg medzi Aaronom a Naklim. Záver prekvapí a poteší. Na víkendový odpočinok viac než dostačujúce. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Hneď na začiatku filmu je spomenutý snajper menom Juba a neskôr Isaac (Aaron Taylor-Johnson) dospeje k záveru, že snajper, ktorý naňho útočí, je práve Juba. Behom vojny v Iraku skutočne existovala legenda o ostreľovačovi s prezývkou Juba. Podľa rôznych príbehov mal na konte životy desiatok, možno až stoviek Američanov a ich spolupracovníkov. Internetom kolovali videá, ktoré mali ukazovať Jubu v akcii. Dodnes však nie je isté, koľko pravdy na tomto príbehu je. Podľa niektorých ani nemá tieto útoky na svedomí jeden, ale viac nezávisle pôsobiacich snajprov. O nič jasnejší nie je ani údajný Jubov osud. Niektorí veria, že bol zabitý americkým či irackým snajprom, prípadne niekým úplne iným. Ďalší predpokladajú, že z nejakého dôvodu prestal bojovať a doteraz predstavuje nebezpečenstvo. Nech už je pravda akákoľvek, faktom zostáva, že meno Juba bolo pre vojakov v Iraku nočnou morou. (ČSFD)
  • Jako vojenský poradce na filmu spolupracoval samotný Nicholas Irving. Skutečný americký odstřelovač s potvrzenými 33 zásahy ve válce v Afghánistánu. (em.redrum)

Reklama

Reklama