Reklama

Reklama

Ghost Dog - Cesta samuraje

  • USA Ghost Dog: The Way of the Samurai (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Nelítostný k protivníkovi, laskavý k dětem a zvířatům. Ghost Dog (Forest Whitaker) je nájemný vrah řídící se kodexem japonských samurajů. Svůj ledový klid ztratí v okamžiku, kdy mu mafiáni jako varování zahubí jeho milované holuby. A to nelze nechat bez pomsty... Král nezávislého filmu Jim Jarmusch pojal žánr gangsterky po svém a na konci 90. let přišel s dnes už kultovním snímkem, svěže kombinujícím východní filozofii, mafii a hip hopový soundtrack od RZA, člena legendárního Wu-Tang Clanu. Zenový ale zároveň zábavný film z podsvětí velkoměsta. (Aerofilms)

(více)

Recenze (603)

karlee 

všechny recenze uživatele

Až na ten konec a zbytečné citáty o samurajích pěkný film. Hlavně mafiáni se povedli, třeba když platí domácímu činži. ()

Muhehee 

všechny recenze uživatele

Černej bouchač řídící se samurajským kodexem, bouchač, kterej miluje svý holuby, to je Ghost Dog a je skvělej! ()

departed 

všechny recenze uživatele

Tak jsem tam tu vaší genialitu bohužel neviděl. A to jsem se na prvního Jarmusche vcelku těšil. Teď nevím, jestli se mi po takovýhle utahaný pseudo-artovině bude chtít do jeho dalších počinů. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film leží na bedrech Foresta Whitakera, jeho postava je super a dala by se z něj udělat přinejmenším legenda. Jinak je to ale zdlouhavá a ukecaná nuda. ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele

Není divu, že byl mistr Müller Jarmuchovym dvornim kameramanem. Jeho přínos je tady obrovský a v kombinaci s velice zajímavou volbou hudebního doprovodu od RZA pomáhá skvěle budovat atmosféru. Scénář je peckovej a herci hrají slušně. Co ale na filmu oceňuji nejvíc, je typický Jarmuchovský důraz na filozofii. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Matně si vzpomínám na Mrtvého muže, který mě svým prázdným dějem a dlouhými záběry velice nudil a Ghost Dog se těchto prvků také drží v hojné míře, i když je o poznání svižnější. Je zde aspoň hlubší dějová linie a důraz na hlavní postavu i postavy okolo (holčička Pearline, zmrzlinář Raymond nebo mafián Louie). Hrozně mi bylo Foresta líto poté, co se po delší době vrátil "domů" a našel tam, co tam našel... To mi ale bohužel na plné čtyři hvězdičky nestačí. Film je to svým způsobem velmi dojemný s výbornými hereckými výkony - především Forest, ale ten Jarmuschův styl mi prostě nesedí.... ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Klasika, kterou jsem dlouho odkládal. Mám rád Jarmuschův styl, ikdyž někdy to člověka až uspává. Whittaker v životní roli, OST od RZA z Wu-tang, takže samý rap. Nejlepší kill byl "umyvadlo" :) ()

BrunoA 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, ani ne tak moc parodie, jako spíš příběh o sebeovládání a dodržování mravních zásad a kodexů. ()

Hydr0gen 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem si v 15 letech postavil (možná trochu pozérsky) na piedestal. Možná proto, že byl to byl snad první nezávislý flim, který jsem shlédl... Ale od té doby jsem ho viděl nejméně ještě 2x, možná 3x a vůbec se svému já z minulosti nedivím. Opravdu zajímavá a neotřelá kombinace hip-hopové hudby, výborných nápadů (francouzský zmrzlinář, cartoons) samozřejmě výkon Foresta v hlavní roli...Krása. ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Velice působivý "akčňák" .Příznivci Jarmusche určitě ví proč jsem ke slovu akčňák dal uvozovky...Herecký výkon Whitakera je opravdu přesvědčivý. Naprostý opak k jeho roli v Hře ne pláč. No těžko říci která mu sedla více..V ghost dogovi se objevuje jako tajemný mstitel. Nečekejte ale nějakého Zorra. Ghost dog jde na všechno pěkně v klidu. Odbít si svou práci, zajít si na zmrzku, pokecat s kámošem kterému vůbec nerozumím a zpět na střechu ke svým milovaným holubům. Že by nový druh filmového hrdiny? V žádném případě. On není hrdina. Ukažte mi jediné dítě které by si hrálo na Ghost doga. Já vím, je to absurdní. Které dítě by se taky dívalo na tento film. Vizuální stránka je super. Kamera taky. Hudba...není moje kafe ale hodí se k němu jak ušitá Zajímavé je jak Jarmusch u svých filmů střídá hudební styly...tady zařadil něco z rapu. No dám nakonec těch 5 hvězdiček. Vždyť Ghost dog si je zaslouží... ()

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

Takový celkem netradiční ''samurajský'' film,ale podán ve vynikající režii Jima Jarmusche vše podbarveno vynikající hudbou.90% ()

charcoal 

všechny recenze uživatele

Zřejmě o chlup lepší než Dead Man. Excelentí Whitaker a spousta ostatních, pohodová muzika.. jasná pětka. Nejdřív to vypadalo, že si chce Jarmusch udělat prču úplně ze všech - z černejch, bílejch, indiánů, taliánů, mafiánů nebo samurajů - nakonec však právě samurajský kodex Bušido záměrně odolal náporu parodie a odešel se ctí. Tak to má byť, tak je to správné. ()

pride 

všechny recenze uživatele

Skutočne nečakajte hrdinu typu JetLi. Výnimočná, zvláštná podívaná v netradičných kombináciach. Hudba RZA, tlstý černoch riadiaci sa kódexom samuraja. Neľútostný, priamy, presný nieje to presne to ako si hlavého hrdinu predstavujeme? No dominantou filmu boli pre mňa geniálné hlášky starých tlstých mafiánov. "Tys zabil ženskou", "Ne byl to polda" , "Chtejí rovnoprávnost tak sem ji zrovnoprávnil". Bravoo ()

Wabia 

všechny recenze uživatele

Velká paráda. Jima Jarmusche si začínám čím dál tím víc vážit. Skvělé komorní, "mafiánské drama". Celý film plyne v takovém oparu vykulených očí a pomaléhu dechu. Skvěle natočeno, skvěle zahráno. Hlavní postava je výrazná a přitom nijak nevyčnívá. A Forest Whitaker je výborný killer. Už se těším na Dead mana. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Příběh o černoškém "samurajovi", v novodobém prostředí amerického velkoměsta. Místo meče má pistole, co ale zůstává je bezvýhradná poslušnost ke svému mistrovi a filozofie. ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Minimalistický, skvěle nasnímaný, zabíjení je zde podáno podobně jako v Leonovi, tedy necitlivě směrem k obětem. Hodně netradiční výborný filmový zážitek, těch 116 minut je fakt málo. Navíc bílej gangster, který sleduje cartoonovky, rapuje a zadek si natírá kondicionérem (fakt), to mě dokáže vždycky rozesmát. ()

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama