Reklama

Reklama

Šibenice

Trailer

Vrah začíná vraždit ve stylu hry na šibenici. Každých 24 hodin přesně v jedenáct večer zabije člověka. Na zdeformovaných oběšených mrtvolách zanechává vyrytá písmena. Případu se ujímají dva detektivové, jejichž čísla odznaků vrah zanechal vyrytá na jednom z míst činu. V případu figuruje i mladá novinářka, která chce čtneářům zprostředkovat policejní práci. Vybrala si ale příliš závažný případ. Archer, který už má být v důchodu přistihne novinářku v kanceláři kolegy Ruineyho, jak si prohlíží složku o smrti Ruineyho ženy. Vypadá to, že byla první obětí rituálního vraha, po kterém právě trojice pátrá. Vrah se ale na rok odmlčel, zřejmě byl tedy ve vězení za jinou trestnou činnost. Novinářka je vrahem přepadena a odvlečena neznámo kam. Archer na místě najde talisman, který viděl už před rokem, když do jeho auta vrazila dodávka. Řidič ho měl tehdy zavěšené na zpětném zrcátku... (TV Prima)

(více)

Recenze (89)

verbal 

všechny recenze uživatele

Doba je zlá a degenerativní. A tak plátna kin začínají ovládat slizští toporní metrobukvičáci bez špetky talentu, klenoty a legendy charakterního herectví pomalu stárnou, už nejsou schopni rozčvachtávat náctileté kravky, a na cokoliv jiného v nové povrchní degeneraci sere pes, tudíž se pomalu ubírají směrem k prdeli. Jako třeba tuhle děda Pačíno. O „kloudnou“ áčkovou roli už neštrajchnul dobrých deset let, patrně proto, že by v homoelastickém overalu vypadal dost atrofovaně a omalovánky o Supergranddedovi na svůj mongoloidní bům asi teprve čekají, a tak se pomalu šourá od sračky k ještě větší sračce až k hereckému hrobu. Nicméně až tak tragické, jak to popisují někteří škaredí maďarští panicové pode mnou, co nemají nic jiného na práci, než čumět na šest až sedm sebepičovnějších filmů denně, a to v jakémkoliv jazyce, kterému ani moc nerozumí, jen proto, aby tomu tady mohli odpanit profil, protože jim je pak z toho teplo u šulínka, to rozhodně není. Prostě taková průměrná, klišovitá a dramaticky nezvládnutá televizní detektivka se vcelku solidně vyšinutým masounem, která ale úplně nenudí, a stále charismatický, kapku dobarvovavaný Alfréd ji ke třem puchýřům bez problému dostrkal. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Strašně moc bych chtěl najít důvod, proč dát Hangmanovi víc. Už z úcty k Al Pacinovi, kterého vždy rád vidím v detektivní roli a nebo pro Karla Urbana, jemuž bych přál větší úspěchy v kariéře. Jenže Johnny Martin. Že je scénář "jen" slepencem nejrůznějších klišé a nefunkčních motivů, to je jedna věc (naopak jsem celkem ocenil vyšetřovací část, která v určitou chvíli slušně táhne). Ale Martin prakticky každý moment s nějakým potenciálem zabije svou režií. Bolestivé je to hlavně v úvodu (až komicky natočená "akční scéna") a na konci, kdy do sebe možná vše určitým způsobem zapadne, ale provedení se nechytá ani na televizní kriminálky. Bože, vedle Hangmana i 88 minut vypadá jako dobrý film! A jindy božský Al? I mistr je tu víceméně do počtu, upsaný postavě pravděpodobně pouze proto, aby si na stáří ještě trochu přilepšil nějakým tím komerčnějším projektem. Chvílemi svou velikost připomene hlasem, mimické svalstvo je ale tentokrát na odpočinku. Možná by tam měl - při vší úctě - odejít i Pacino (minimálně v rámci detektivního žánru). Detektiv Archer si jednoznačně nezaslouží být ve společnosti Vincenta Hanny (Nelítostný souboj), Serpica a Willa Dornera (Insomina). 30% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy hľadanie pravdy zanechá jazvy.“ Kokos, to naozaj zomrel pri páde zo schodov? To je len o čosi menej absurdná smrť, ako tá schodová zo Zakázaného ovocia, ale s tým rozdielom, že tam to bolo myslené ako čierny vtip, kým toto je smrteľne vážny serial killer. A veľmi zlý. Miestami som až neveril vlastným očiam, že je to AŽ TAK nekvalitné (ozbrojení policajti minimálne trikrát stoja pár metrov od vraha a napriek tomu ho nenaháňajú, prípadne len sami dvaja a dokonca s CIVILOM prehľadávajú budovu, v ktorej na 98% číha smrteľne nebezpečný zabijak, toto kebyže sa stane na Slovensku, tak už odstupuje policajný prezident). Karl Urban je o ničom, ostatní detto. Len Al Pacino sa aspoň trocha snaží a na svoj vek vyzerá fakt dobre (v tomto filme by som mu tipoval o 20 rokov menej), ale to nestačí. Vraždy stoja za prd, vrah a jeho motivácie sú nechtiac smiešne. Atmosféra biedna. Občas sa objaví dobrý nápad (odpočítavanie priamo v obraze), ale to je fakt málo. Rovnako otrasné, ako podobných 88 minút tiež s Pacinom. Veľmi zlé, hrozne napísané, otrasne zrežírované a bezmocne zahraté. Kokos. Schody!!! 30% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nabarvený Alfredo ve své deváté roli detektiva vypadal, že má v sobě permanentně čtyři, pět piv, při erupcích dedukce osm (a světe div se, ony mu vycházely!). Lehce ztučnělý kolega Karl zase působil, že má stále opruzeniny od sedel rohanských koní. Někteří píší o klišé, ale pozor, tady se proti nim srdnatě bojovalo! Zatímco patolog normálně bývá ostřílený harcovník, který drží v ruce cizí játra stejně přirozeně jako dálkový ovladač, tady paní vypadala, že je první den v práci. Nebo pozice policejního kapitána. Standardem je uřvaný černoch před penzí, ale zde byla arogantní žena, která kdyby mohla, nakope své podřízené do prdele. Člověk by i chtěl, ale těžko najít něco pozitivního, když scénář rychle kopnul do židle a tvůrčí zoufalost se postarala o strangulační rýhy na režisérově krku. Před autora ikonické sračky Skeleton Man se měl dávno postavit Nárožného kaprál a říct mu: „Martine, tebe čeká Šibenice!“ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kombinácia “Sabriny, mladej čarodejnice” a Al Pacina v thrillery o dolapení sériového vraha? Toto je snáď zlý sen. Ako môže niekto obsadiť do jednej z hlavných postáv osobu, ktorá pôsobí jak dobrovoľný darca orgánov. A popravde, možno by toto spolčenie ani nedopadlo tak tragicky, keby za tak stupídnym scenárom, nestál tak neskutočný babrák ako je Johny Martin, ktorý doposiaľ nič normálne nenatočil a zrejme ani nikdy v živote nenatočí. Cítim sa trápne aj za neho, no ešte viac krútim hlavou nad takou persónou, akou je bez pochýb samotný Al Pacino. Nuž, poslednú dobu hrá v samých sračkách, a tak hádam ani nikto nemohol očakávať, že “Hangman”, bude dierou do filmového sveta. To, že je to takmer úplne bez akejkoľvek snahy nejako zaujať, by som ešte ako tak prežral, no že to bude obnášať tak drbnutý dej, v ktorom sa postavy správajú jak absolútni kokoti, to už bolo na mňa priveľa. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Městečko Monroe terorizuje vrah, který věší své oběti. A na stopu se mu vydává skoro osmdesátiletý Al Pacino. Ano, chápu, spousta zaměstnavatelů má problém s tím kde sehnat schopné lidi, ale Pacino by se klidně už na odpočinek vydat mohl. Místo toho ho Lionsgate vytahuje z rakve. 40% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Nevím, možná tomu uškodil dabing, ale mám pocit, že scénář rozstříhali na jednotlivé repliky a pak to náhodně skládali - jakože zahrajeme si 2 hry najednou. Ty rozhovory nedávaly smysl, jednání postav nedávalo smysl, proč tam hráli Pacino s Urbanem nedávalo smysl, střih nedával smysl.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mistr Al Pacino zanechal nemalé herecké otisky napříč kinematografií, tudíž má plné právo projevit ne úplně plnou zainteresovanost v thrilleru tak trochu bezejmenného režiséra, co pojednává o honu na sériového vraha, který upgradoval dětskou hru šibenice na verzi pro starší a pokročilé, v níž je dostatek explicitní brutality a ve které se utvoří prima parta v počtu tří lidí, dva zkušení detektivové a jedna mladší novinářka, co je ochotna plnit režisérova přání. Potlačení ega herecké legendy dalo vyniknout právě hereckému umění služebně mladšího kolegy Karla Urbana, který tedy utlumené hlavní hvězdě filmu vydatně vypomáhal ve všech fyzických úkonech a nahlas předčítal rapid účinky všech dostupných kloubních preparátů, které objednával na vlastní náklady z internetové lékárny, aby jeho herecký vzor předčasně neukončil natáčení. Se scénářem se režisér tasil, jen když měl Al Pacino zdánlivě dobrou náladu z toho, že se ráno v karavanu probudil živ a zdráv, v retro kině promítali Zjizvenou tvář a Adam Sandler mu neposílal žertovné esemesky s návrhem na pokračování komedie Jack a Jill. Pro mě bylo důležité, že film měl tempo, mělo to záhadný i zamotaný průběh, vražd bylo slušné a neutuchající množství. Občasný nájezd do celkové klišé rutiny, např. starý detektiv se vrací z penze, aby vypomohl rozlousknout složitý případ, se odbourával ztemnělými exteriéry i interiéry a neotřelými nápady a nepolevující dynamikou režiséra Johnnyho Martina. Investigativní trio Pacino, Urban a Brittany Snow bylo poměrně funkční a nikdo se netvářil, že vzniklo převratné dílo svého žánru, které má oscarové ambice. Jejich naháněná se sice neobešla bez určitých nesmyslů i náhod a podivného, ne úplně srozumitelného závěru, ovšem večer v zábavném a napínavém krimi duchu byl spolehlivě zajištěn. 8/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Al Pacino už mladší nebude, no napriek tomu sa vie aspoň preukázať v nejakej sile. Nemôže sa už dočkať dobrej akčnej scénky, no snaží sa tomu niečo dať svojou charizmou. No nefunguje to tu nejako moc. "Hangman" je v rámci možností celkom fungujúci krimi film, no reálne nemá žiadnu charizmu, zaujímavý nápad, alebo prevedenie, ktoré by z neho spravilo niečo, čo by nepôsobilo staro, opozerane alebo zaujímavo. Posaty majú svoju rolu, držia sa jej a idú za svojim cieľom. Výsledne tu máme televíznu kriminálku spracovanú ako filmový thriller. No súčasne mám pocit, že nikto nevenuje svoj čas na to, aby vyšetroval aké slovo bude na konci, kto je vrahom ani nič podobné. A všetko sa nakoniec udeje v posledných 20-ich minútach. Neviem osobne ani čo viac povedať. Je to proste len pozerateľný, zabudnuteľný film, ktorý nenaštve, neurazí, ale súčasne nezanechá žiadny veľký dojem. Ak máte rádi televízne krimi thrillery, "Hangman" by mohol byť film pre vás. Ak nie, myslím si, že svoj čas viete stráviť aj inak, než s týmto filmom. Hodnotenie: C ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dost možná to nejhorší v čem se Al objevil. Neskutečně tupý thriller s na smrt unaveným Pacinem, který jako by si po celou dobu uvědomoval, v jaké sračce se zrovna pohybuje. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Další film, v němž Al Pacino čelí sériovému vrahovi, po deseti letech. Al Pacino v tomto zapomenutelném snímku plýtvá svým časem a talentem. Vítězem je ten, kdo snímek neviděl. Vemte všechny mysteriózní vraždy, přidejte trochu sexismu vůči ženským postavám, přimýchejte nudné dialogy a zapečte do detektivního příběhu a máte Šibenici. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Šibenica by niektorým aj pristala, ale tento pokus o detektívku so sériovým vrahom, sťaby kombinácia Sedem a možno Vrážd podľa Judáša je absolútne bez atmosféry, ani hudba, ani prostredie a nejaký bitúnok a na háku zavesené prasatá, niekedy aj tie zo zvieracej ríše, to už nikomu nerobí nič. Pár zaujímavých momentov sa nájde, napríklad u Brittany Snow zvýraznili jazvu, čo by dedičstvo po Harrym Pottrovi. Al Pacino hrá uspatého detektíva už skoro po desiaty krát, tam zase nič nové. A prepadovky polície v štýle "ukažte mi ruce" a pritom sa tam nikto nenachádza sú len udivujúcou vatou. A aj keby tam niekto bol, odkiaľ tá istota, že má ruky? Čo ak je to už vyslúžilý brigádnik na produkčnej linke samovražedných viest v Bagdáde? No nič, film prestane zaujímať, keď si uvedomíte, že prípad riešite lepšie než tí dvaja detektívi, ktorým v zúfalstve vždy nakoniec príde spásonosný nápad ako osvietenie z neba a vždy o päť minút dvanásť. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ale no tak lidi, tak zlé to nebylo... Bylo to horší (než jsem očekávala), navzdory nápadu netradiční hry Šibenice, chtělo to rozhodně nad scénářem víc přemýšlet a ještě ho třeba pár roků pilovat (hold on, to už jsem tu někde doporučovala... a oni se tím pořád neřídí a točí rychlokvašně a bez citu stejně jak politici střílí moudra na billboardy). Zkrátka a dobře máme tu rychlý spád, co den to čerstvá mrtvola a ty dva detektivy až v závěru napadne projít si seznam lidí, které mohli eventuálně naštvat tak, že jim podarovali místo v první řadě. Toto nebyl spoiler, toto je do očí bijící fakt. Abych jen nehaněla, tak starý Al a středně starý Karl k sobě docela pasují a pokud ani jeden z nich není váš typ, pak je tu ještě Brittany. Dnes za 3,5*. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka s klasikem Al Pacinem, kterého přehrává Karl Urban a ještě je příjemně doplňuje Brittany Snow. Slabá režie a scénář plný klišé nepřinášejí žádný úžasný filmový zážitek, přesto se nejedná o nejhorší film roku :o)). Tak trochu kopírovačka filmu Sedm. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nehrát v tom Al Pacino, tak jdu s hodnocením níž. Ono se to celé snaží o atmosféru á la Seven, ale žel jen snaží. Protože celá ta story není domyšlená, spousta kamínků v té skládačce je vachrlatě zasazena, a stačilo by fouknout, aby spadla. Nehledě na to, že tvůrcům je zcela jedno, že auto ve vodě je objeveno ve dne, že se odtud hned jelo do domu podezřelého a hnedle tam našli nápovědu v podobě vláčku - den neden, k inkriminované trati přijedou prostě večer v jedenáct. Co jim kurnik tak dlouho trvalo? To se šli mezitím převléknout, nebo co? Nebo sice oba policisté bystře po asi páté vraždě přijdou na to, že to má nějakou souvislost s nimi a nechají si vyjet podezřelé, kteří šli na rok do lochu, ale opět se soustředí hned na prvního podezřelého a ani je nenapadne prozkoumat ty zbývající, alespoň zevrubně. Pak zde máme tu motivaci novinářky, proč dělá reportáž, to je tak patetické jak ze Žhavých výstřelů. Ale abych jen nehaněl, jistou míru napětí to sem tam má (jen sem tam, neb některé scény jsou ukecané víc, než je zdrávo), pouze celé to rozluštění mi přišlo takové narychlo spíchnuté a odfláknuté. Když člověk odmyslí ony nelogičnosti, dá se říci, že jde o průměrnou detektivku o masovém vrahovi, kde některé motivace jsou jen naznačeny a divák si je musí domyslet, protože dořečeny do detailu by zněly, nu už skutečně jako parodie (třeba šéfka policie na vozíku, to si o parodii přímo koleduje). Ale kdoví, podle konce hrozí, že vznikne další díl... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Absolutně průměrná detektivka, která mě první půlhodinu málem uspala, až se to potom začalo pomalu rozjíždět do vcelku stravitelné pointy. I když je pravda, že bych chtěl v některých momentech vidět, jak vrah dokázal dostat své oběti do těch výšek a přesně načasovat – než přijela policie. Al Pacino už má svá nejlepší léta za sebou, ale zde předvedl vcelku dobrý (průměrný) výkon. Karl Urban byl o chloupek lepší, Brittany Snow sloužila hlavně jako pohledná dekorace a to je asi tak vše. Tu a tam se tu objeví slušná atmosféra, ale stačí vidět jen jednou… ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tenhle detektivní případ alias nezajímavá herečka nebavil, je to těžké takových filmu je moc škoda. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Znáte to rčení, když dva dělají totéž, není to totéž? Právě tohle mi totiž téměř po celou dobu stopáže filmu Hangman vyvstávalo z mysli jako otravný hmyz. Už při zhlédnutí traileru jsem očekával odlehčenou, místy i naivní podívanou ve stylu "Se7en" od Davida Finchera, nicméně ve finále jsem dostal velmi zmatenou a scénáristicky nedotaženou podívanou, u níž jako pomyslnou a velmi bolestivou třešničku na dortu dostaneme mdlého Ala Pacina. Škoda. PS: Nevěřil jsem, že se toho někdy dožiji, ale žádné jiné slovo mi herecký projev Ala Pacina neevokovalo více. Je vážně smutné, do jakých filmových rolí se s vidinou lehkých peněz mnozí špičkoví herci dostávají. „He's killed 4 people every 24 hours. He doesn't stop, that's part of the game.“ ()

Reklama

Reklama