Reklama

Reklama

Šibenice

Trailer

Vrah začíná vraždit ve stylu hry na šibenici. Každých 24 hodin přesně v jedenáct večer zabije člověka. Na zdeformovaných oběšených mrtvolách zanechává vyrytá písmena. Případu se ujímají dva detektivové, jejichž čísla odznaků vrah zanechal vyrytá na jednom z míst činu. V případu figuruje i mladá novinářka, která chce čtneářům zprostředkovat policejní práci. Vybrala si ale příliš závažný případ. Archer, který už má být v důchodu přistihne novinářku v kanceláři kolegy Ruineyho, jak si prohlíží složku o smrti Ruineyho ženy. Vypadá to, že byla první obětí rituálního vraha, po kterém právě trojice pátrá. Vrah se ale na rok odmlčel, zřejmě byl tedy ve vězení za jinou trestnou činnost. Novinářka je vrahem přepadena a odvlečena neznámo kam. Archer na místě najde talisman, který viděl už před rokem, když do jeho auta vrazila dodávka. Řidič ho měl tehdy zavěšené na zpětném zrcátku... (TV Prima)

(více)

Recenze (89)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ta dnešní doba je fakt nějak špatně nastavená. Musím se smát, jak tady někteří uživatelé píší, jak se jedná zase o klišoidní film, který nemá co nového nabídnout, že je okopírováno x filmů a x témat, že Pacino působí jako dárce orgánů a podobné nesmyslné bláboly - na rovinu, co byste Vy degeneráti a filmoví znalci pořád chtěli?To už tak prostě bývá, že v každém filmu se objeví stopa nějakého jiného kousku, a že Pacino vypadá ospale, to je fakt divný u 70 letýho zasloužilýho týpka. Mě se to náhodou docela líbilo, jak námět tak herecké obsazení. Jenže tady se to holt srovnává například s filmem Seven, což je to samý, jako když bychom srovnávali Z pekla štěstí (neboli z prdele klika) s například Pánem prstenů..obě jsou pohádky ne?tak proč to nesrovnávat, pffff...................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hangman je především dalším z filmových pokusů se alespoň částečně přiblížit ke kultovnímu klenotu Davida Finchera Seven, ovšem stejně jako většina podobných zájemců to skončilo jen jako nevýrazná napodobenina, která se snaží používat co nejvíce podobných prostředků, postupů a atmosféry, aby dosáhly stejného, či alespoň podobného efektu, ovšem jak se oprávněně říká, když dva dělají totéž, není to vždy totéž. Každopádně, konkrétně tomuto snímku podtrhává nejvíce nohy jeho samotná zápletka, která krom tuctovosti doplácí ještě na téměř až nevídanou nevyváženost, a to jak v tempu, tak napětí, na neomluvitelnou tvůrčí nenápaditost, kdy se zde snad nevyskytuje jediná scéna, která by nebyla už k vidění jinde, a na scénáristické berličky, hrající na takové náhody a chvílemi až jasnovidectví ústředních detektivů, že to musí zarazit i ty nejflegmatičtější diváky. Postupná gradace k vyřešení celého případu je pak neustále narušována zbytečnými a zdlouhavými scénami, které nemají na samotný vývoj absolutně žádný vliv, a co se týče pointy, v ní se projeví opět jen již zmiňovaná tvůrčí nenápaditost a neschopnost diváka jakkoliv překvapit. Celému filmu každopádně, možná až překvapivě, ale neprospělo ani atraktivní obsazení, kdy samozřejmě mám na mysli především Al Pacina, ale nevím, jestli už teď prostě ve svém věku bere všechno, nebo ho zde zaujalo něco pro něj zajímavého, každopádně jeho výkon tu není ani trochu výrazný, nicméně ještě nudněji působí jak Urban, tak Snow, zkrátka ani v tomto ohledu není Šibenice poutavá. Aby to ale nevyznělo ode mě za až tak krutě, myslím, že diváka méně náročného, či neznalého thrillerového žánru, může tato podívaná oslovit, neboť v rámci žánru si prostě své plní, pro mě osobně se ale prostě jedná o nezáživný a nevýrazný film, který mě jednoduše nezaujal. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Sterilné tri hviezdy, kde najlepším článkom snímku nebol veterán Al Pacino, ale vynikajúci Karl Urban. Chýbalo tomu viac gore, viac drsného trileru a kto to zrovnával so Sedmičkou, tak ten je fakt riadne mimo, pretože na ten majstrštyk sa to neťahá ani náhodou. Ale potenciál to malo, akurát neuspokojivý koniec a to nehovorím o Cliffhangeri, ktorý zostal samozrejme nevyužitý. Slabučkých 50%. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Čím déle to běželo, tím víc mě to sralo. Nejdřív chyby co nasázela skriptka (mizející SPZ mezi střihy, stojící hodiny), pak je začal sypat scénář. A jakože kýblem. Milion-krát uteče postava v kapuci, blb ji potká (minimálně 3x) a stejně nepozná. A pak najednou blik a ví vše. Ve filmu je mraky scén vyloženě debilních (srážka s náklaďákem jako jedna za všechny). A co teprve ten konec… jako proč? Kdo? Hnus… ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný thriller, který až moc chtěl spoléhat na přítomnost hodně starého Pacina, a který navíc sám sobě podráží nohy tím hloupým scénářem. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Za mě poměrně dobře zpravcované až horrové téma.Al Pacino tomu moc nedal ale vše zachránil Urban.Celý děj jste na rozpacích jakože :kruciš o co jde?Dozvíte se na konci.Sama nevím, proč hodnotím tak vysoko, ale film mě zkrátka oslovil. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Všechno se děje automaticky, jednoduše a divák odhalí všechno dřív než detektivové . Navíc Pacino na konci že stovek možná tisíců případů vzpomene zrovna na toho pravého. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Dějová linie čitelná a předvídatelná, žádné zásadní překvapení se nekoná, kamerový obraz doslova tahá oči, a šokem je role Al Pacina... Herecké hvězdy, skutečné Paní a Páni herci, se nám vytrácejí do hereckého Nebe... A z těch, kteří ještě zůstávají, někteří míří od pomyslně řazených snímků A+, k filmovým snímkům patřícím do skupiny B. Což je skutečně smutné.... Nerozumím jen některým hodnotitelům/kritikům níže - mimo verbal (a) -, jelikož mnohdy jejichž hodnocení-kritika, je natolik povrchní a de facto nesrozumitelně až nesmyslně uvedená takovým způsobem, jakoby dané snímky shlédli formou přes zrychlení minimálně čtyřnásobném... Ale to je jiná záležitost... Zpět k hodnocení snímku. Pouze za herecké podání Al Pacina hodnotím 40%, a tedy dvěma hvězdami... ()

Dr Lizal 

všechny recenze uživatele

Je to jako sledovat trochu krvavější epizodu Kriminálky Miami. Prostě nuda s debilními dialogy. Detektivové jsou u každé mrtvoly pozdě, jen u dvou svých známých jsou na místě přesně včas. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Tak hlupe a neuveritelne amaterske, az sa divim, ze som to i napriek posuvaniu zvladol dopozerat. Bud nam Al uz zostarol do tej miery, ze sa to prejavilo i na schopnosti porozumiet, do coho ide, alebo mu to bolo uplne jedno a chcel si zahrat uz hocico. Alebo ten honorar stal napriek tomu za to. Stupidita dialogov, "dejove zvraty", ci skor skoky a nulova atmosfera s hroznym herectvom pochovala celkom solidny namet. To, ze blondynka od "pressu" si to promenaduje miestami nasilnych cinov ako nic a "odvadza" lepsiu detektivnu pracu, ako detektivna veteranska dvojka je len uz len spicka ladovca. Neodporucam nikomu tymto nepodarkom zabijat svoj volny cas. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Největším nepřítelem této detektivky není herecké obsazení, ani mdlé dialogy, fádní hudba, ale to že se táhne jak nedělní kázání. Tedy něco sděluje, ale nikoho to nijak zvláště neohromí. Al Pacino už je fyzicky evidentně za zenitem (herecky to ještě zvládá), Karl je kožený jako dědův pásek, takže ten to taky nevytáhl. Jako televizní počin průměrné, nicméně ne tak hrozné, jak zde mnozí tvrdí. Za mne dvě apůl hvězdy, tedy 50%. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Hodně neoriginální, ale zabavilo, účel splnilo. Je vidět, že Al Pačino už toho má plný kecky ... vypadá neskutečně utahaně ... jdi do důchodu kámo ... ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je pořád frajer. V Hangmanovi hraje sám sebe, jak ho známe. Neúavného policistu, který nezná odpočinek, protože odpočinek by ho v jeho 77 letech zabil. Mne by naopak zase prý nezabilo, kdybych občas pořád neodpočíval, jak poznamenala moje přítelkyně, s kterou jsem se na tuhle kriminálku díval. Každopádně napětí to mělo slušné, podobné, jako když jsem nelenil a začal přítelkyni oponovat ohledně mé lenosti. Navíc je třeba si uvědomit, že se jedná o mysteriózní (velmi kalitně natočený) thriller, kde jde sice místy logika stranou, ale od toho je to právě to mysteriózno, díky kterému takovéhle thrillery vyhledáváme. A v závěru filmu mne docela i zamrazilo, takže spokojenost. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Perfektní námět, velmi špatné provedení. Zpočátku jsem se těšil na napínavý thriller o sériovém vrahovi, po jehož stopách se vydá legendární Al Pacino, doprovázený méně známým Karlem Urbanem. Hlavní dějová linka mě velmi zaujala, přesto mi přijde, že se scénář šil horkou jehlou. Některé scény vůbec nedávají smysl, některé jsou až groteskní. Nad detaily si tvůrci taky moc nelámali hlavu a příběh je plný méně či více viditelných chyb. Co však ve filmu funguje perfektně, jsou vyšetřovací scény, ve kterých dominuje především sám velký Pacino. Závěr mě osobně velmi zklamal, působil dost odbytě a prakticky celý snímek totálně zabil. Celková atmosféra mohla být také mnohem děsivější a hutnější. Jako napínavá kriminálka nebo thriller Šibenice vůbec nefunguje, postrádá totiž veškeré atributy kvalitního filmařského řemesla. Snad jen výkon hlavní postavy v podání Al Pacina stojí za zmínku, jinak žádná velká sláva se zde nekoná. Škoda, námět jako takový je totiž skvělý. 4/10. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Karla Urbana mám rád, už jen pro kostru ze Star Treku. Ovšem zde to nefunguje vůbec, velice slabý a nevýrazný thriller. žádné zvraty nic, žádná originální věc jen kopírovačky jiných slabých snímků. Al Pacino slábne čím dál víc. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Hm,ani Al Pacino nevytáhl tento film alespon na průměr,možná si špatně přečetl scénář .Mám problém pochopit,proč šel do kin. ()

Reklama

Reklama