Reklama

Reklama

Černý sníh

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Salvador, během dospívání obviněný ze zabití mladšího bratra Juana, žije izolovaně v nehostinné, chladné a pusté oblasti Patagonie. Po smrti otce rodiny se Marcos, další ze sourozenců, vydává s manželkou Laurou zpátky do rodné Argentiny, aby zde pochoval vedle Juanova hrobu jeho popel a aby přesvědčil Salvadora o prodeji rodinných pozemků těžařské společnosti, která za ně nabízí hotové jmění, které by se mezi ně rozdělilo. Během shledání vyplouvají na povrch rodinná tajemství a vzpomínky a rodinné setkání se doslova změní v boj o přežití. (Cine Argentino)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (8)

Kushina 

všechny recenze uživatele

Takový lehce depresivní film, ve kterém se hodinu téměř nic nedělo, jen se pořád prolínaly vzpomínky s minulosti a současnosti a chvíli vždy trvalo, než si člověk srovnal, co je co. Zdálo se že to nemá žádný větší smysl a film bude další odpad, ale nakonec to vyústilo v zajímavou zápletku, jen jsem nechápal moc ten konec, když zjistila jaká je pravda, proč ji skryla..Láska? nechtěla vychovávat dítě sama? rozhodla se žít s vrahem? No bylo to takové nic moc. 45% ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že to bude mučo popiči a ono to bolo mučo na piču. Na to, že išlo o 1,5 hodinový film, sa mi čas dosť vliekol. V podstate sa tam všetci len vykecávajú o kokotinách alebo čurácky zazerajú jeden po druhom. Do toho tie flashbacky do minulosti, ktoré dej nikam neposúvajú a nič neodhaľujú, len dokola ukazujú akého despotického tatina tie chúdence deti mali. No grc. A nakoniec to vyvrcholí v strašnej rodinnej dráme na spôsob ja viem, ty vieš, on vie, ale oni nevedia a preto sa tu vzájomne postrieľame kvôli... No grc. Celé zle. Nenechajte sa, tak ako ja, odrbať zaujímavým oxymoronom v názve, naozaj to za to nestojí. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Největší problém je fakt, že velká část onoho rodinného tajemství je avizovaná dlouho dopředu, takže je to vlastně do určité míry o osvětlení okolností. Nicméně i tak se jedná o slušnou atmosférickou jednohubku, která může hřešit na zasněženou Patagonii a vynikající obsazení. V závěru sice byla trochu znát scénáristická bezradnost a Hodara tu zahrál na až příliš velkou náhodu, ale vzápětí se mu to podařilo celkem vyvážit, když ukázal důvody. Úplně poslední záběr byl vynikající. 65% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Myslivec zabije nešťastnou náhodou svého bratra, stáhne se na samotu, ale po čase se objeví příbuzní a napětí a duch minulosti se opět vynoří. Násilný rodinný thriller se Shakespearovým prvky má větší vizuální sílu než příběhovou. Ve vyprávění jsou zmatky. Napětí je sice malé, ale napjaté očekávání je podmanivé. Bohužel se nevyvine do strhující podívané. Charaktery jsou vybudované zajímavě. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

To byl velmi otravný film. Obtěžoval zejména tím, ze se jeho primitivní děj vlekl velmi velmi nepřirozeně pomalým tempem. Také bylo protivné neustálé střídání časových linií, protože jsem po chvilce vždy usínal a ty přeskoky mě pořád probouzely.. Kdyby byla rychlost děje normální, vešlo by se to celé tak do 2 reklam na zubní pastupastu. Rozuzlení bylo nečekaně, proto nedávám Odpad, který by si to jinak zasloužilo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v Andorre a v juhoamerickej Patagónii. Filmári však mali počas natáčania problém nájsť krajinu s dostatočnou snehovou pokrývkou. (MikaelSVK)

Související novinky

Festival argentinského filmu v Lucerně

Festival argentinského filmu v Lucerně

25.10.2017

Už tradičně na konci října se filmoví diváci dočkají dalších novinek jihoamerické provenience. Od 26. 10 do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 6. ročník festivalu argentinského filmu CINE… (více)

Reklama

Reklama