Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí život Martina Luthera, tohoto proslulého reformátora církve. Luther se stává knězem a místní Vévoda mu umožní učit na nově založené Univerzitě ve Wittenbergu. Jeho boj proti odpustkům a neochota diskuse církevních hodnostářů ho přivede až před Císaře, kde má své názory odvolat. Film ve své době vyvolal rozporuplné reakce a protesty církve. (raffspIn)

(více)

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Životná cesta Martina Luthera je historicky známa, o to bolo náročnejšie vysporiadať sa s filmom. Ten síce zvolil jednoduchšiu cestu pomocou všadeprítomného komentára, vo výsledku to nebolo až také zlé, ako som si sprvu myslel. Záverečné scény však mohli byť trochu nápaditejšie spracované. Lutherova reformácia bola natočená relatívne svižne, herecké obsadenie bez akejkoľvek hviezdy na svoju dobu obstojné. U nás je snímok málo známy, určite by si zaslúžil väčšiu pozornosť. Lepší priemer. Druhá recenzia, deviate hodnotenie. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Zajímavý životopisný dokument na téma víry, pochopitelně o Martinu Lutherovy. Muž který se pokusil napravit nenapravitelné, bojoval proti odpustkům a proti demagogii církve vůbec a poštval proti sobě většinu mocných. Silná osobnost Luthera zapůsobila na širokou společnost a jeho myšlenky přetrvávají dodnes. Citát: ML: "Heresy? So be it. It is still the truth". Potěšil mě odkaz na Jana Husa.Film vypadá starší než je. Ke shládnutí na googlu. ()

Reklama

Reklama