Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Občanská válka skončila, ale vzájemná nenávist přetrvala. Brit Canfield (Randolph Scott) je nejstarší ze čtyř jižanských bratrů, kteří se rozhodnou začít nový život na Západě. Brit se zaměstná při výstavbě železnice do Santa Fe a zakrátko si získá uznání a respekt. Ostatní tři bratři jsou stále plný nenávisti vůči Severu a když se připojí k odpůrcům železnice, vzájemný střet mezi bratry je nevyhnutelný. (ilclassico)

(více)

Recenze (4)

Mol 

všechny recenze uživatele

WE FOUGHT FOR SOMETHING WE BELIEVED IN AND LOST! NOW WE'VE GOT TO MEND OUR FENCES. HATE WON'T HELP US ANY! Docela povedenej western odehrávající se na železnici s dobrákem od kosti, Randy Scottem, který by pro ni snad i zabíjel. Scéna, kdy přijdou předáci do mobilního baru podnikatele Sanderse a své muže ženou holí do práce a poté ho zapálí, je už ze strany Britta dost mimo zákon. On však nevypadá, že by ho to nějak trápilo. Železnice je jeho láska, jeho dávka heroinu. YOU'VE GOTTA STOP FIGHTING A WAR THAT DOESN'T EXIST. YOU'VE GOT TO FORGET IT! ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Oslava stavby železnice se špetkou štříleček a dilematem, že krev není voda. Randoplh Scott je čestný až na půdu a má občas svůj názor na svobodné podníkání s whiskey, což byly asi ty nejvtipnější scény. Komická dvojce strojvůdců to trochu shazovala. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní příběh s až dětinským zpracováním. Randolph má svůj nezaměnitelný styl, ale myslím, že v tomto případě to se svým entuziasmem už přehnal. Děti školou povinné musely být z filmu nadšené. V rámci žánru za 2,5. ()

Reklama

Reklama