Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(16)

Bong-soon se narodil s nadpřirozenými schopnostmi. Bojuje proti zlu za spravedlnost, zaplétá se ale také do milostného trojúhelníku se šéfovou a policistkou. (Netflix)

Recenze (30)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho, že se mrknu na nějakou pěknou romantickou komedii, tohle totiž Korejci docela zvládají (když vynecháte ty nesmyslné části kolem). Říkala jsem si, že tohle má velmi dobré hodnocení, hodně lidí to chválí, takže jako odpočinková romantická komedie to bude dostačující a fajn. Jenomže… několik dílů jsme nemohla přijít na to, proč mě to nebaví. Proč se pořád nemůžu zakoukat, proč mě absolutně nezajímá, co se bude dít. A pak mi to došlo. Scénář. On je vlastně dost špatný. Neumí to pořádně gradovat, neumí to vyvrcholit. Celé se to plácá někde mezi mysteriózním romanticko-komediálním thrillerem a ani za boha si to nedokáže vybrat, co to bude, a tak se to tak nějak plácá. To, co se děje mimo hlavní linku, častokrát bylo o ničem, nevedlo to k ničemu novému, zajímavému, takže to vlastně bylo úplně zbytečné. Celkově se spousta věcí udá, aniž by to mělo smysl. Vůbec to nestimulovalo, naopak to spíš psychicky vyčerpávalo. Do toho jsem si říkala, že hlavní hrdinka je celkem fajn, že nedělá zbytečné cavyky nad některými věcmi, ale i to se časem změnilo. Byla to prostě jen dětinská hrdinka, občas roztomilá, ale rozhodně ne charakter, do kterého bych se vžila či zamilovala a nechtěla bych se s ním loučit. Naopak – chybět mi nebude. Ano, některé scény byly fajn, roztomilé a mohli jste si zavzdychat. Pokud zbožňujete někoho z hlavní trojky, asi si to užijete o něco víc, protože na ně můžete koukat. Ale možná by spíš bylo lepší koukat na videoklipy než na celý tenhle seriál. Mám tenhle styl humoru ráda, ale tady buď nebyl vtipný, nebo mi prostě nesedl. Ale jak vidno, přes všechna ta klišé, stereotypy, trapnosti, divné zvraty se seriál spoustě lidem líbil (asi za to může ten konec, celkově je to krásně popelkovské). Já bych ho nedoporučovala, zbytečných 16 hodin života. To už bych spíš doporučila pár korejských filmů, kde samostatně dostanete tu komedii, nadpřirozeno, mysteriózno, thriller a lásku až za hrob. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Takže si to zrekapitulujeme. V čele skvělá hlavní hrdinka, kterou (skoro) nic nerozladí. Mužskému obsazení jsem zpočátku moc nevěřila, ale že jsem se spletla, jsem pochopila už po prvních dílech (miluju Hyung Sika, haha). Hlavní roli tady měla jednoznačně love story, a bylo to super, roztomilý a já se u toho každou chvíli hihňala a rozplývala zároveň. Řekla bych, že se tvůrci vyhnuli řadě běžných klišé, aspoň co se týká vztahu hlavních hrdinů. Jako divačka jsem ve velké míře dostávala to, co jsem chtěla a nemusela jsem kroutit očima nad hloupými nedorozuměními a dalšími malichernostmi. Dokonce někdo konečně pochopil i načasování prvního polibku. Navíc se jim pěkně dařilo - snad až na dvě epizody - odlehčovat dramatické chvilky slušným humorem. Obdivuji, jak dokázali přirozeně skákat z jednoho žánru do druhého, aniž by se to jako celek rozsypalo. Naopak to působilo přirozeně, a to říkám i přesto, že jsem si přišla trochu jako blázen, když jsem měla jednu chvíli téměř na krajíčku, z toho jsem se řehtala jako šílenec a pak si zakrývala oči a napětím ani nedýchala. Jen teď doufám, že nějakou chvíli nenarazím na nic, v čem hraje Kim Won Hae (gangster bez zubů a šílený gay nadřízený). Na to, abych pochopila tyhle jeho dvě role prostě nejsem dost Korejka (a pochybuji, že někdy budu). ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si to, seriály se super hrdinkami nejsou v Koreji zrovna moc častým žánrem. Ačkoliv nejsem fanda typu hereček jako Park Bo-young, tak ona zvládla svoji roli perfektně, malá, roztomilá a nelidsky silná. Bojují o ní dva bishíci, dávná láska ze školy, Guk Doo, který je u policie a šéf herní firmy Ahn Min Hyun, hraje ho perfektně Hyungsik, který se ve své roli rozmazleného a potměšilého fracka důkladně vyžil. Zaměstná Do Bong Soon jako bodyguarda a sluhu v jednom, potřebuje se zbavit anonymního vyhrožování a v klidu převzít rodinný koncern, ale časem se to zkomplikuje. Režisér Lee Hyeong-min má úžasný cit pro humor a hudební vtípky, je tady i lehký konverzační humor, nejen situační. Linie policejního vyšetřování je tady čistě jako výplň pro odlehčení souboje bishíků. Dostávají mě popkulturní narážky jako The Bodyguard, Superman, řada hudebních vtipů. Prvních osm dílů smršť humoru a celkem nevtíravá romantika, později však dochází týmu nápady a závěr tradičně trochu odfláknutý a natahovaný. Přesto v originalitě povedenosti musím 3,5 hvězdy posunout na 4, super obsazení, OST, mnoho povedených nápadů, vynikající hlavní hrdinka. Strach, který Do Bong Soon umí zasít do kriminálního podsvětí zůstane dlouho v nás... ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky, protože... protože prostě ústřední pár byl moc fajn a líbil se mi i přesto, že nejsem fanoušek Park Bo Young (ten její protáhlý ksichtík a ta zvláštní kníkavá mluva, která vypadá, že si šeptá pro sebe), ale vedlejší postavy byly natolik protivné a příšerné a strašné, že se to skoro aj i nedalo vydržet. Nejdřív sem je snášela ještě celkem v klidu, pak už sem si vzala na pomoc pravou šipku (šipka-sleduju-šipka-sleduju), pak už sem se chytala za hlavu a do šipky bušila (šipka!!!šipka!!!šipka!!!šipka!!!šipka!!!) a pak už sem to vzdala úplně a šipka se stala nedílnou součástí pokaždé, když se na scéně vedlejší postavy objevily (šipkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa). Tak mi dráždily, že se za chuděru šipku vůbec necítím provinile. Hlavní hezounek se mi nakonec líbil - ten jeho divný křečovitý smích mě pokaždé rozesmál, pár scén mi v hlavě uvízne, romantika celkem fungovala, ale víc dát nechci a nemůžu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Superhrdinka s roztomilým kukučem :). Perfektní minimálně první polovina. Zábavné ("Ufo!"). Pak mi v kriminální lince začala lézt na nervy sebevědomost pachatele. I kdyby byl sebenamyšlenější, nelezl by stále do stejných lokalit a nemachroval tolik, když ví, že je policie blízko. Pak mě ještě víc začala vadit linie "gangsterského lídra" - přestože chápu, že měla vnášet prvek komična, bylo to moc a od věci. Poslední díly už zdaleka tolik nebavily, jako začátek. Za mě 74% a tvrdím, že aktuálních 86% na ČSFD je nadhodnocených. Zajímavé, že několik snových vložek na téma zefirelliho Romea a Julie, mě nevadilo a spíš pobavilo: "Romeo, ty jsi Korejec?" ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8fPrlZWT83o ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Bylo to krásné, vtipné, hlavní hrdinka roztomilá, na oba soky radost pohledět, ale... krimi zápletka mě absolutně nebavila a sledování seriálu i dost kazila. Na druhou stranu její finále v duchu počítačové hry nemělo chybu. Každopádně ale seriál jako celek můžu doporučit. Užila jsem si ho. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Toto bola perfektná voľba na odreagovanie a odbúranie stresu, už od prvej epizódy som sa toľko nasmiala. Malo to dobrú zápletku a hlavné dve postavy. Ženská superhrdinka, čo sa hlavne v Kórei nevidí často. Prišlo mi to niečo ako variácia na One Punch Man, s tým ako jedným úderom dokáže knock-outovať súpera. Park Bo-Young je vážne ako šteniatko, ktoré by ste chceli nosiť pri sebe. Vôbec sa nečudujem tým mini-infarktom, ktoré zažíval 대표님. Okrem kopu komediálnych scén (okrem iných a improvizovaných scén aj referencie na The Bodyguard, Journey to the West, Cinderella, hercov Won Bin a Hyun Bin a príležitosť vypočuť si Y.M.C.A. v kórejčine, a nezabudnem na ten Buddhov šibalský úsmev), má to aj dosť citeľnú romantickú linku (hlavne teda v druhej polovici), od začiatku som fandila Min Min. Únosy a hrôzostrašný útočník sa postarajú o vážnu stranu seriálu, ako to býva v superhrdinských snímkov v boji dobra so zlom. Čo mi vadilo, bolo okrem neschopnosti polície (čo je zdá sa must, v každom seriáli) tak hlavné postavy, ktoré nepočúvali keď mali, a samozrejme, že potom spôsobili problémy. Ďalej, romantické scény často skĺzavali do gýčovitosti, a taktiež sa mi nepáčili Romeo a Júlia scény. Potom drobné negatíva, ale dosť otravné, keď sa nesú celým seriálom, bol sound psieho kňučania, a Bong Bong-nino hrozné mobilné zvonenie, ktoré by sa mohlo použiť na mučenie (kam sa hrabe Easy Street). ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina je děsná téměř ve všem a sesypává velice slibný začátek. Na scénu přichází homosexuální vedoucí, který má být asi vtipná postavička, jenomže působí akorát stupidně a trapně. Dále se dostáváme do vztahu mezi Do Bong-Soon a Park Hyungsikem, jenž také selhává. Připadalo mi, jako by ho budovali třináctiletí. Navíc rádoby gangsteři a mnich byli též na facku. Hodně mi nesedí humor typu, uděláme co nejdebilnější postavy, které se budou chovat retardovaně a těch je tam bohužel dost. První polovina vážně tak debilní nebyla, navíc herečka ztvárňující Do Bong-Soon v tu dobu byla skvělá, dosti energická, místy trhle pozitivní a opravdu mě bavila. Největší ironií na celém seriálu je to, že i když se jedná o komedii, tak vyšetřovací tým pracoval poměrně kvalitně, dokonce i lépe než v leckterých korejských krimi seriálech, které se tváří vážně. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mal potenciál, obaja hlavní hrdinovia boli na zožratie, hlavná hrdinka tiež roztomilá, romantika mala priestor, ale musím sa priznať, že niekedy som zaspala už v polovici dielu a viac som ich za večer nedala. Niečo tomu výsostne chýbalo. Do Bong je síce roztomilá, ale tú iskru, ktorá tam mala byť kresal len jej herecký partner, ona bola v podstate nemastná a neslaná aj napriek svojim nadprirodzeným schopnostiam, z ktorých úprimne povedané mohli vykresať aj viac komických situácií a podstatne lepších ako scenár predviedol. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to bez debat za plnou palbu!! Komiksově laděný seriál, se silnou ženou v čele, byl naprostá chuťovka, navíc byla ztvárněná úžasnou a neskutečně, ale opravdu neskutečně rozkošnou Park Bo Young. Líbilo se mi, že až komičně laděný seriál, byl zvážněn kriminální zápletkou, proto se mi tahle záležitost také tak moc líbila. Park Hyung Shik v roli ředitele byl taky ukázkový, charizmatický, ale mnohdy stejně tak roztomilý jako hlavní herečka. Ji Soo coby zapálený policajt nijak nezaostával a přiznávám, že mi ho bylo i dosti líto, doufám, že se konečně brzy objeví v nějaké hlavní roli (a vůbec bych se nezlobila, kdyby mu partnerku ztvárnila právě Bo Young :-D). Banda "gangsterů" v čele s pitomým bossem Baek Takem (Lim Won Hee), neměla chybu! :-D Kim Won Hae ve své dvojroli bavil opět neskutečně, toho chlapa můžu v jakékoliv podobě. :-D Všechno mi sedlo a nic a nikoho bych neměnila, konec byl také velmi vydařený a vztah hlavních hrdinů byl ke konci sladší než med, tak si možná připravte něco hořkého na zajezení. :-D :-D Jo a ještě mě velmi zaujal brácha Bong, na toho si určitě pořádně posvítím. :-D Pokud se tedy chcete královsky pobavit, ale zároveň pořešit i něco závažnějšího, tak jen směle do toho, tady máte obojí! :-) ()

skretik 

všechny recenze uživatele

suhlas s Vavcou... prvych cca 8-9 dielov som sa fakt bavila... potom prisla dejova linia s indickym mnichom, urevanou slabosskou Bong Bong (citime sa slabi, tak sa budeme tak aj spravat a sice doteraz sme boli vzdy ti najsilnejsi, tak zrazu budem plakat za vsetko... ach jaj), vybuchujucimi ohnostrojmi... skoda tych poslednych par natahovaciek... mali to spravit na 13 dielov a bolo by to lepsie :) ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

Do Bong-sun je ideálny príklad námetu, kde som si povedal "že mne sakra nevie napadnúť niečo takéto". Supersila u útlej žienky akou je Park Bo- the cuttiest woman in Korea - Yeong funguje nenormálne dobre a z toho jej štandardného "cute" to povyšuje ešte na vyšší level. Priebeh a príbeh dobrý, zápletka so záporákom na jednotku. Miestami zbytočné odbočky do slepých dejových liniek a nie je mi celkom jasné, či to bola vec naplnenia 16 epizódovej kvóty, alebo som príliš zo západu na to, aby som dané odbočky pochopil (a ocenil). Ohňostroj z výbušniny je something else. 12 epizód čistého napätia, cuteness overload a viac ukážok sily Bong Bong by som ocenil viac ako viac-menej rozvlečených 16 epizód, kde som miestami naozaj myslel, že sa to do finálne nedokope. To ale prišlo a pekným koncom aj pripravilo na možný spin-off s možnou dvojnásobnou akciou. Chémia bola veľmi dobrá, nakoľko Hyungsik bol vraj (nielen) počas natáčania do Bo-yeong. Veď kto by aj nebol, že... ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Nejkomediálnější seriál co jsem dosud z korejské produkce viděl. Hlavního hrdinu jsem si oblíbil už v prvním díle a co se týče Do Bong Soon, tak ta byla v podstatě celý seriál úplně k sežrání. Hltal jsem jak hlavní komediální příběhovou linku, tak i vedlejší příběh o násilném únosci, kde se překvapivě tvůrci nebáli drsnějších scén. Nebavil mě snad jen příběh o indickém mnichovi, který byl dost nevýrazný. Seriál jsem zhltnul za necelé dva dny a přesně tenhle typ seriálů mě nejvíce baví. Dávám plný počet za skvělou zábavu a fantastické hlavní hrdiny, parádně roztomilou Do Bong Soon a rozverného ředitele Ahn Min Hyuna. ()

Timothy 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to asi za 100%, to je ostatně málo věcí, není to vyloženě tak strhující, abych kvůli tomu ponocoval do rána, ale i když jsem toho ještě mráaaky neviděl, dámy a pánové, máme asi vítěze v kategorii roztomilost.! To co zde hlavní hrdinka předvádí je naprosto grandiózní! Její mimika a hraní obličejem jsou ...., no, fakt jsem asi zatím neviděl lepší. Jak bylo již řečeno jinde, "Jsi úžasně sexy a roztomilá zároveň", tohle jí vystihuje moc, avšak s větším důrazem na tu roztomilost, nevim, vážně už víc nevim, jak bych jí popsal, to si musíte zažít..! ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych vyčetla zdětinšťování hrdinky, protože ta psí bouda jako její plácek v kanceláři byla opravdu "perla". Kolik despektu mají scénáristé i k těm ženským superhrdinkám, které sami vytvořili? Taková ta přirozená roztomilost mi ale u Bong Bong nevadila, naopak. Že byla prcek a ještě siláček určitě zbořilo hodně stereotypů. (Aby je pak zazdil stereotyp slabé oběti...) Jinak bych ale potřebovala hodně kritizovat, abych vyvážila, že nakonec téhle nedovařenosti dávám čtyři hvězdy. Zmíním snad jen to, co mě žere doteď - že se v seriálu k sexualitě přistupuje jako k ohromnému džouku (viz "trans" kolega v práci) a že je v každém díle obligátní porce nudy. A ještě jak celá zápletka s únoscem a obětmi zůstala v rovnováze deusexmachinoidního padoucha, který je vždy o krok napřed, a bezejmenných chudinek, které mohly klidně hrát krejčovské panny, protože rozdíl by se nepoznal... Plusy: polibek, Ji Sooův taneček a to, že tu konečně jednou chaebol jedná od začátku se svou partnerkou jako s člověkem. ()

albionlady 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný seriál, ktorý ma neskutočne bavil a vždy som sa tešila na ďalší diel. Hneď v prvej časti ma zarazili komické scény (asi nikdy nezabudnem, ako kravy a kozy utekali pred Bong Soon s vypúlenými vydesenými očami a z papulí im sršal oheň a dym), ktoré zavŕšila bitka s nepodarenými mafiánmi. Každý raz, čo sa potom v ďalších častiach schyľovalo k bitkám, som pociťovala obrovskú (škodo)radosť. Okrem hlasného smiechu mi pri sledovaní Strong Woman niekoľko ráz zovrelo žalúdok. Scény so psychopatom boli spracované výborne, vyvrcholením bolo pre mňa približne posledných 15 minút 14. epizódy, keď sa Kim Jang Hyun dostal do budovy Ainsoftu. Vtedy som sa ozaj bála a Bong Soonine žalostné vzlyky mi k pokoju nepridali. No a najlepšie som si nechala, samozrejme, na koniec: zamilované scény medzi Bong Soon a Min Hyukom boli úplne áááááá :D. Obaja majú neskutočné aegyo a skvele sa na nich pozerá. Ani neviem, kto z nich bol roztomilejší :). Veľmi sa mi páčili Min Hyukove spontánne prejavy radosti a zaľúbenosti. Podľa mňa je krásne, keď muž vie dať najavo svoje city (možno preto som mu fandila viac ako Gook Do-ovi. Aj keď mi ho bolo trochu ľúto. Dúfam, že Ji Soo si v nejakom seriáli raz zahrá aj hlavnú postavu a nebude navždy friendzoned ako v Scarlet Heart a tu :D). Okrajová poznámka: Kim Won Hae-a korunujem za kráľa transsexuálov a chameleónov. Klobúk dolu. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Bong Soon jak nesla Min Hyuka, to mě moc nepobavilo, škoda kamer, záběr pouze zblízka... Pobavili mě Min Hyuk s Guk Doo jak se opili! Dojem ze seriálu neumím popsat... Šílené, někdy až příliš... 3*** ()

Reklama

Reklama