Reklama

Reklama

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2016, 20 min

Účinkují:

Miloš Zeman

Recenze (12)

liborek_

všechny recenze uživatele

Následující prezident by měl svůj první vánoční či novoroční projev zahájit citací...: "Předpokládám, že jste mne nenavrhli do tohoto úřadu proto, abych vám i já lhal." ()

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Krátce řečeno - bylo to velice špatné. A navážení se do svých oponentů bylo nesmírně ubohé. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Náš pan prasident nám opět sdělil svá moudra. S některými by se i dalo souhlasit, ale zbytek byl zase totálně mimo. Tematicky to taky všechno do vánoční atmosféry moc nezapadalo. Ale Donald Trump a Čína jsou spojenci, dobré vědět... ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo, že současný kápo českých neonacistů zlenivěl. Místo obvyklého hlásání třídního boje a šíření nenávisti začal optimisticky a dokonce při tom vynechal očekávaný útok na premiéra Bohuslava Sobotku a pochvalu pro agenta s povolením tunelovat na ministerstvu financí. Jakmile se ovšem přesunul do oblasti zahraniční politiky, probudilo se opět to monstrum v něm. Zkritizoval velice záslužnou činnost rozkrývání propagandy a hybridních hrozeb Ministerstvem vnitra, zaútočil na zástupce ředitele Evropských hodnot Jakuba Jandu a otřel se o média (jak laciné). Snad se jednalo o jeho předposlední vystoupení. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Komentovat tento dokument je nesnadné. Bylo to takové pohodové povídání, jak velí tradice. Prezident ani národ snad po tom netouží, jde o zvyk prezidenta zhodnotit celoroční dění z hlediska hospodářského i politického. Ať by řekl co chtěl, kdo ho nemá rád, by kritizoval stejně. Jak se dívám na zdejší hodnocení, tak je vidět, že prezident Zeman má i ve filmovém světě své příznivce i odpůrce. Je to tak 50 na 50. Stejné by to bylo, kdyby v případě svého volebního vítězství pronesl projev Karel Schwarzenberg, akorát by mu nebylo moc rozumět, tak by se to hůř komentovalo. Lidé zde hodnotí spíš toho, kdo mluví než to, co říká. Já jsem v jeho projevu slyšela to, že se máme docela dobře a to mě potěšilo víc než Havlovo - "tahle země nevzkvétá". ()

HonzaBez

všechny recenze uživatele

Tohle by měla být filmová databáze a nikoliv databáze politické trapnosti (viz třeba kopnutí si do vlády Bohuslava Sobotky) a populismu (předčasné volby nikdy nevyhlásím, ústava sem ústava tam...). Nehodnotím, ale komentář si neodpustím. I když možná ho zase brzo smažu, protože mi přijde fakt dost nemístné zde míchat "hrušky s jablky".... Tedy politické preference s preferencemi filmovými. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem (dodatečně se podívám), proto nehodnotím, dle komentářů je ovšem jasné, že Zeman opět tnul do mrtvého, tedy do po dechu lapající kavárně, která mele z posledního. /// Obsahově dobré, jenom kvůli nesouhlasu s prezidentem tu a tam na něj nebudu házet špínu. Chybí mi to poselství, takto jde jen o shrnutí roku a vyjádření názorů a bylo by lepší, kdyby prezident vše přednesl v rámci novoročínoho projevu. Forma byla klasicky zemanovská, nic moc, ale bylo mu rozumět a bylo vidět, že mu paměť i hlava slouží, i když odpůrci tvrdí opak. Celkově za tři, takovýto pořad se dá těžko pokazit k odpadu nebo vybrousti k pěti hvězdám. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem se smál jako prase, když jsem po dlouhé době viděl ty dvě brady, ožralecký výraz, kravata s oblekem byla nakřivo, no prostě komedie k popukání. Pak když jsem zaslechl o našich solárních elektrárnách, dal jsem za pravdu, protože je to to samé, jak kdyby v Indii stavěli zimní stadion. O sociálních dávkách taky fajn, naše politika mi byla trochu šumák. i když vlastnoručně vyrobený vtípek (1. nepřítel, 2. úhlavní nepřítel, 3. koaliční partner) pobavil. No a s migrační vlnou mě potěšil, jenže pak zmínil Trumpa a už se to zase vezlo dolů. Podporuje jeho boj s imigranty, ale raději nezmínil, jak radikálně to chce Trump řešit + další hrubě záporné vlastnosti spojení Donalda Trumpa a prezdenta USA. V něčem měl Zeman pravdu, to uznávám, ale projev se mi nelíbil, hlavně proto, že prezident by měl reprezentovat i svým zevnějškem a to Miloš zásadně nesplňuje. Jak jsem řekl, prostě taková patnáctiminutová komedie. ()

Endavour odpad!

všechny recenze uživatele

Návod jak zbytečně strávit 20 minut u televize sledováním "plodné" výpovědi našeho (bohužel) Ovara. Moje první a doufám poslední Vánoční poselství s touto personou non grata. ()

FILMOVKA 

všechny recenze uživatele

Vánoční poselství? Letošní Vánoce jsou jedním překvapením následující další. První pohádky České televize, které nedopadly a do pohádek mají daleko, teď Vánoční poselství, které nemá s Vánocemi nic společného. Jsem zvědavý ještě na Silvestra. Ale abych se vrátil k Poselství .. vánoční atmoška s přimhouřenýma očima dobrá, obsazení a sdělení už horší. ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Výborné shrnutí tohoto roku. Řekl bych, že většině lidí mluví z duše. Vyhýbá se obecným frázím, kterými jeho předchůdce oblažoval svůj fanklub (a to je ještě musel mít napsané). Jeho prognózy a hrozby se bohužel naplnily, sluníčkářů, doufejme, ubude. Slova o cenzuře také ťala do živého Chovancova pařátu a zhodnocení médií mělo jednu chybu - bylo příliš mírné. ()

Reklama

Reklama