Reklama

Reklama

Podfu(c)k

(seriál)
  • Velká Británie Snatch
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2017–2018), 14 h 15 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Alex De Rakoff

Hrají:

Rupert Grint, Luke Pasqualino, Lucien Laviscount, Phoebe Dynevor, Juliet Aubrey, Tamer Hassan, Dougray Scott, Marc Warren, Ed Westwick, Chuku Modu, Russ Bain (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Podfu(c)k je americko-britský seriál, který volně navazuje na stejnojmenný kultovní film z roku 2000. Seriál nás zavádí do prostředí moderního Manchesteru, kde tři přátelé a příležitostní zlodějíčci udělají čistě náhodou loupež tisíciletí. Což je chtě nechtě zavede do světa organizovaného zločinu... (AXN)

Recenze (12)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po troch dieloch + dalsie 3 som narychlo prebehol. Zo zaciatku ma napadlo, ze sa nejaki mladi otravni holobriadkovia snazia napodobnit pôvodnu pecku, ktoru maju radi, ale to by ten serial nesmel byt tak strasne roztahany a hlavne by musel obsahovat nejake hlasky. Pritom som tu nezaznamenal ani len pokusy o hlasky. Berie sa to strasne vážne. Ako nejaka seriozna drama o jednej rodinke, ktoru nahodou tvoria kriminalnici, kde sa syn snazi vyrovnat svojmu otcovi, ktory momentalne sedi v base. No a pri svojom snazeni sa zapletie do spletitej serii slamastik, ktore maju najskôr suvislost aj s davnym pripadom jeho otca. Rozbeh to ma sakra pomaly a dalsie zapletky, ktore sa postupne zacnu nabalovat na hlavnu liniu ma pre zmenu vôbec nebavili. Vizual je tiez dost tuctovy a jednotlive sceny postradaju drajv. Proste mi to stylom vôbec nepripominalo pôvodny legendarny film a ani bez ohladu na neho ma to prilis nezaujalo. Z hercov ma zaujala len sexica Phoebe Dynevor. Serial Zbaľ prachy a vypadni sa svojej filmovej verzii dokazal priblizit aspon stylom. Podfu(c)ku sa to nepodarilo ani stylom ani kvalitou. 4/10. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

1. série: Nebylo to špatné, ale... Po první polovině seriálu jsem pochopil, že je to něco, co s původním filmem Podfu(c)k má pramálo společného - snad jen to prostředí anglického podsvětí, diamanty plus ortodoxní židy, cikány/kočovníky, trochu boxu a prachy. Ovšem atmosférou se to pohybuje někde úplně jinde, obzvlášť když se zaměřím na násilí, sex a vulgaritu - a v posledních dílech se to změní na obyčejný heist. Úplně si to říká o eRkový rating, ale ten tomu setsakramensky chybí - tím se to dostává kvalitou minimálně o třídu níže. Takže jak jsem si myslel, že mě to bude ohromně bavit, bavilo mě to jen tak normálně. Obzvlášť jsem si to uvědomil při závěrečné rekapitulaci v posledním díle, která nám připomněla, jak hodně to všechno bylo přehnané, překombinované, komplikované a neuvěřitelné (útěk z vězení, tavení zlaté vany, přestřelky s hodně mrtvolama, logické mezery). Musím ocenit hudební výběr, s tím si dali záležet a ten mi nejvíc připomínal Ritchieho díla. A pak už jen taková zajímavost, jak si udělali srandu z Ruperta Grinta a Harryho Pottera, když mu přidělí přezdívku "Ronnie". A líbila se mi jedna hláška, která zněla asi nějak takhle: "Věděli jste, že nikdy nemůžete přijít o poštovního holuba? Protože když se poštovní holub nevrátí, přišli jste vlastně jen o obyčejného holuba." --Bob Fink-- (Marc Warren aka ten herec, co vypadá jak kdyby byl Stingův syn). Stejně jako první série původní Snatch stěží připomínala, druhá série už s ním nemá vůbec nic společného. Nemusím ani zmiňovat, že tomu opět těžce chybí dospělejší ráz a že je to zase taková spíš rodinná podívaná. Ze svýho gangu dělají něco jako rodinu, což je trapné už od dob Rychle a zběsile. Některé dějové linky nemají jiný smysl, než aby se uchytily postavy z první série (boxer Billy), některé postavy z první série záhadně zmizely (Chloe je prý úplně nesmyslně opustila už cestou do Španělska), Hate 'Em se mi najednou zdá jakejsi vyměklej a některé nové postavy nemají dostatečnou hloubku (štamgast Clarence, který má asi nějakou gangsterskou minulost, ale my nikdy nezjistíme jakou). Prostě má to hromadu chyb. Ale to je asi tím, že to srovnávám s původním filmem. Když se na to koukneme jako na úplně samostatný seriál, není to zase tak špatné. Řekl bych, že se to pohybuje mezi 2 a 3 hvězdami. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddychový seriál, na který se dá jen dívat a nebo poslouží jako kulisa k nějaké další nenáročné činnosti. Všechny postavy a herci zde mají neuvěřitelné charisma a každého si oblíbíte kvůli něčemu jinému. Ani na vteřinku jsem v Rupertu Grintovi neviděla Rona Weasleyho a to je pro něj velké plus. Prostředí i humor je zde zachyceno na jedničku a jednoduše jsem si zamilovala tenhle britský styl. Nechybí samozřejmě dlouhé vlající kabáty, obleky a košile. Za mě dostatečná spokojenost. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Záleží na úhlu pohledu. Pokud se na to díváme s láskou na původní film, tak můžeme s přehledem říct, že toto je průměrná kravinka. Tvůrci se snažili předělat kult a rozšířit ho do deseti epizod. Nicméně zásadním problémem je ten, že v moment, co se vyřeší jeden problém přijde nějaký další, který je na dvě epizody zaměstná a takhle to jde pořád dokola. Tohle je vlastně asi nejkratší telenovela na světě. Pokud, ale mluvíme o tom, že se někdo snažil udělat lehce vtipný seriál s nějakým příběhem, tak se mu to víceméně dejme tomu povedlo. Ale žádná sláva to rozhodně není. Skoro žádná než sláva. Přesně nějak deset a dost. Možná i méně. ()

Roman.Caesar 

všechny recenze uživatele

Poctivá britská old-school detektivka plná vtipných situací a zvratů, nečekaných hereckých výkonů a čisté atmosféry z prostředí britského venkova i londýnských podvodníčků. Dal bych i více, kdyby tam nebylo pár zbytečných scén, které celý příběh zbytečně natahovaly. Za mě ovšem poctivých 85 %, protože se mi tato žánrovka tak líbila, že jsem všech 10 dílů zvládnul za 1 den :) ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

O tomto seriály sa toho veľa nedá povedať okrem toho, že je to naozaj nuda. Dej plynie, postavy sa rozprávajú, niečo urobia, diel skončí a ja sa nedokážem rozpamätať na nič, čo sa odohralo za uplynulých 40 minút. Spojitosť s kultovým filmom mimo názov nie je absolútne žiadna ani štylisticky a ani obsahovo. Drop 3/10 - 40% ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná podívaná, kde Britové opět ukazují, že umí a zvlášť v žánru odlehčených krimi komedií. Při sledování se může opakovaně dostavit pocit blaha a připitomělý úsměv. Ke konci už to začalo ztrácet na dechu, ale závěr to zachránil. Nebude to pro každého, ale je-li to vaše krevní skupina, tohle vám prostě nesmí uniknout, 4,5* ()

MrDorry 

všechny recenze uživatele

Kvalitní seriál s rychlým spádem a dobrým námětem (film na kterém je seriál založen jsem neviděl). Je to perfektní na odpočinkové večerní sledování, kdy se člověk u seriálu pobaví. Hudba, kamera i scénář krásně zapadají do sebe a seriál tak působí autenticky. 80% ()

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi priemerný seriál ktorému sa podarí občas nejaký diel vyzdvihnúť laťku o kúsok viacej ale zároveň ďalším to zasa zrazia dole. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

V podstate hybrid Lock, Stock and Two Smoking Barrels a Snatch od Mr. Ritchieho. Herci nevybratí najhoršie, ale to je asi tak všetko. Dej nudný, prvých 6 dielov sa ide z problému do problému, až je to trápne. Chalani, čo by som im odhadoval od 25-30 rokov sa správajú naivne a trhle a občas mám problém im veriť, že nemajú v hlave o niečo viac ako hovno. Pardon za výraz, ale toto sa fakt nedá. Klišé strieda klišé, blbé dialógy, postavy sa správajú ako nezodpovední idioti. Je mi ľúto, ale nedá sa na to pozerať. Je až neuveriteľné, koľko zodpovedných úloh dajú do rúk tomu nezodpovednému hrdzavému debilovi z Harryho Pottera, ktorý poserie všetko, čoho sa dotkne, aby mu dali na starosti ešte niečo miesto toho, aby ho zabili lopatou a jeho telo niekde zahrabali. Skrátka sterilný seriál bez vtipu, nápadu, akcia stojí tiež za prd a je horšia ako priemerná. Ten seriál je jedno veľké utrpenie. ()

710.cz 

všechny recenze uživatele

Od seriálu očekáváte, že vás děj vtáhne a vy si odpočinete od vlastních problémů. Co se seriálem, který to neumí a vy z děje utečete k vlastním myšlenkám? ()

Reklama

Reklama