Reklama

Reklama

Cena lidské duše

  • Česko Osudový verdikt (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nicolas Cage v hlavní roli dystopického thrilleru, jehož příběh se odehrává v roce 2030. Ve světě zmítaném hospodářskou recesí a přírodními katastrofami, přežije jen ten, kdo je užitečný. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Doslova přešlap vedle. Nepříliš zdařilý scénář a slaboučké zpracování jsou jen jedním z mnoha negativ tohoto filmu. Moc jsem se u toho nebavil, přestože bych tu našel pár zdařilých okamžiků, ovšem světlo na konci tunelu nakonec definitivně zhaslo se samotným závěrem. Cage se tentokrát moc nepředřel, dokonce bylo v některých scénách vidět, že asi nebyl ani v nejlepší zdravotní formě (měl viditelné problémy i při běhu na kratší vzdálenost). Ten plešatý jednooký ocas měl tolik příležitostí je sejmout, že to celé mohlo skončit už po třiceti minutách, ne on si raději ještě nechal šmajznout oko, zaplavat si v neoprenu v bazénu, atd…- bylo tam množství naprosto zbytečných scén, které jen natahovaly už tak nudný děj. Sarah Lind si pamatuju z WolfCopa a scénky z vězeňské cely… ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatické nízkorozpočtové béčko. 1) Je to béčko, ale nevadí mi to, protože si na nic nehraje, žánr i kategorizaci přiznává hned v prvních minutách a pořád se tu něco děje. You have left the security perimeter of New America. Your safety is no longer guaranteed._____ 2) Když přihodím 14letého nadějného Jakoba Daviese (Lucas), trojku to hodí jako vyšitou._____ 3) Jak je nepěkným zvykem, čeští distributoři si vymýšlejí nejrůznější názvy filmů, aniž bezradný divák tuší, proč. A tak zde snímek The Humanity Bureau nese hned dva české názvy: Osudový verdikt a ještě tajemnější Cenu lidské duše. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Levná, spíš televizní spotřební sci-fi, smontovaná z použitých dějových dílů. Každopádně se na to kouká vcelku dobře a nebýt toho otravnýho haranta, kterej dělá zásadně všechno proto, aby ho i s jeho mámou zabili, ani bych se u toho moc nerozčiloval. Zrežírovaný je to rutinně, ale není to nuda a i když celej rozpočet filmu padnul evidentně na Cageův honorář, tvůrcům se podařilo vybrat zdařilý exteriéry i interiéry, který nenásilně dokreslují atmosféru depresivní budoucnosti. Prostě ne každej film musí bejt nějaká událost, některý filmy jsou prostě dělaný dopředu s tím, že mají prvoplánově pobavit a skončit někde v zapomnění. A to je i tenhle případ. Každopádně je osvěžující vidět po dlouhý době film, kde na sobě nemá hlavní hrdina nějakej debilní superhrdinskej kostým. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne nechápem, prečo si N. Cage vyberá takéto treťotriedne filmy. Už by mohol prestať mrhať svojim talentom. Chápem, námet je celkom zaujímavý, aj myšlienka, no ale ten scenár... plochosť, to je asi to správne slovo, ktoré ma napadne. V podstate sa tam nič také poriadne neudialo. Navyše všeobecná nuda je zvýraznená hrozne lenivým tempom a ničotnou hudbou. Privrieť očko sa dá jedine preto, lebo mi to miestami pripomenulo niečo, čo by mohlo aspoň vzdialene vzdávať hold starým noirovkám, napríklad tie zábery v aute, celkom podobné ako v starej klasike. Ale neviem či to bol úmysel alebo amaterizmus, no zaujímavé to bolo. Ledva podpriemer. 30/100 ()

Garson odpad!

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage jako zástupce nové americké politiky,takové,kterou by žádný Američan nechtěl zažít.Pár vysídlenců kteří nechtějí žít v novém americkém "ráji" objíždí agent Nicolas Cage a cituje jim zákon o deportaci.První navštívený situaci neunese a tak schytá kulku mezi oči.Druhá návštěva je u matky která žije sama se synem.Také je určena k deportaci do "ráje" avšak agent Nicolas začne pochybovat o státním zájmu,naloží matku se synem do auta a jako psanec ujíždí před vládními pronásledovateli.Nesnáším umělé filmy kde tři lidi hodinu utíkají a nic zvláštního se neděje.Musím dát odpad,přesně stejně mě tu zklamal Nicolas Cage jako Arnold Schwarzenegger ve filmu Cesta bez návratu a jako Sylvester Stallone ve filmu Plán útěku 2.Co se děje s těmi filmovými hvězdami že kývnou na scénář co má nálepku BRAK? ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama