Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Yassinova studia architektury v Paříži se složila celá vesnice. Je chytrý, má talent a jednou na něj budou všichni pyšní. Leží před ním skvělá budoucnost. Přesně do toho dne, kdy rupne u zkoušky a spolu s ní zmizí v nenávratnu i jeho studentské vízum.  Musí se rychle s někým oženit. Mladá krasavice chce ale dost peněz a stará sousedka trvá na manželských povinnostech, obě navíc chtějí zaplatit předem. Zoufalá situace si žádá odpovídající řešení a Yassin si proto vezme... svého nejlepšího kamaráda. Svatba jen tak na oko vypadá jako elegantní řešení na jedno odpoledne. Jenže všechno zamotá přísný úředník odhodlaný za každou cenu dokázat, že jde o podvod. Kluci proto opravdu musí začít žít spolu jako pár. Do toho ovšem přijede velmi tradičně založená maminka, jeden z kámošů má snoubenku, druhý se zamiluje a nebezpečný gauner z předměstí se jim začne dvořit, protože on opravdu je gay. Pro každého z nich mají jiný příběh, a když předvádíte tolik různých životů najednou, začínáte nabalovat katastrofy. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (89)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se chodí s gelem do gejklubu, až se prdel utrhne. Byť rerimming trapné Sendleroviny, zhostili se žabožrouti této plagiátorské buznomédie poměrně s homoctí, ubohému originálu šarmantně rozorali anál, přičemž se nevyhýbali ani temně růžovému tumoru včetně týrání slepeckých psů a lízání žluklých důchodkyň. Je z toho vcelku zábavná situační homotaškařice o tom, že předstírat buzeranty se nemusí vždy vyplatit, protože je to přeci natolik přirozené, že i zarytý heterosexuál při tom může úplně klidně dostat chuť na kolonoskopii senegalským kabanosem. Jaká to bude bomba, to se teprve ukáže, až to na Al Džazíře zhlédne Pařížský výbor ISIS pro korektní chování zkurvených sluníčkařských džaurů v Eurochalifátu a vyhodnotí, není-li dle Koránoústavy předstírání homosexuality pravověrným čmoudem, ač za aláhulibým účelem dokonalé parazitické asimilace, náhodou na cenu Karlíka Hebda. No, snad nemaluju Mohameda na zeď, když tomu napálím plnotučnou trojku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsou už i ve Francii povinné kvoty na všechny menšiny, aby film někoho nediskriminoval, faktem ale zůstává, že jestli si někdo umí dělat prdel úplně ze všech je to právě Francie. Je to asi první film o teplouších nebo rádobyteplouších, který mě fakt bavil, smál jsem se poměrně často. Střety s maminkou, předstíráný tepla v počáteční fázi bylo opravdu dobře napsané. Příběh občas působil dost zkratkovitě a kladné body získávaly hlavně postavy, zejména postava Dussarta je skvělá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ VEZMEŠ SI MĚ, KÁMO?“ … „COŽE?“ … „VEZMEME SE! ZACHRÁNÍŠ MI ŽIVOT!…“ /// Z beznaděje k homo svatbě… Celkem prdel. Dost situací, který si vo to říkaj, ale i takový… nečekaný. Šílenej úředník, nadržená bába… závěr už se ale nese ve stylu vážný rom-kom… prostě (bohužel) jak to tak bejvá… Překvapil všeuměl Boudali. Na Maročana slušnej smysl pro humor. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často s kámošem skandujeme: „Homo! Homo!“. 2.) Chtěj mě vyhostit z … třeba z Česka. 3.) Thx za titule „samo133“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Boudali-Lacheau řádí už po čtvrté a je to opět skvělá zábava. Tentokrát se režie chopil Boudali, který se s tím sice porval slušně, ale Lacheau mi příjde zručnější ( Babysitting 1-2 i Alibi na klíč mi přišlo zdařilejší). Nicméně nápad je opět výborný, nechybí klasicky pes, který dostává sadu a vtipné situace, které baví svým typickým francouzským humorem ( Černoch,babka, úředník !! ). Tihle dva komici pomalu budují svůj vlastní filmový vesmír a já jim to přeji. Jsem zvědav s čím příjdou příště. 75% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jako francouzské komedie moc nevyhledávám, tahle se mi celkem líbila. Na první pohled i odlišíte od těch amerických. Přesto, že děj byl celkem zajímavý, příiš vtipné mi to nepřišlo. Samozřejmě je tam všechno moc zidealizované, ale tak už to v komediích chodí. Co všechno by člověk neudělal, aby získal občanství. Nakonec stejně vítězí láska. Gayové tu jsou dost stereotypizovaní, ale to už asi ke komedii patří. Tak proč si to neužít. "Jsme teplí!" ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Typicky francouzské. Komedie tak jednoduchá jako mnoho klišé, které v ní je. Můj pocit je, že ten národ je už úplně zdegenerovanej. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pohodová komédia, ktorá ide štýlom víťazstva na oboch stranách. Je vtipná pre oba tábory. Homosexuálov nijako neuráža a na druhej strane tu nevidíme zbytočnú homopropagandu. Sympatické postavy, trocha romantiky, úplná pohoda. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Vezmeš si mě, kámo? navazuje na tradice francouzské komedie, které se od vaudevillovských dob táhnou dějinami tamního humoru. Prostě spousta záměn, nedorozumění, zmateně pobíhajících lidí, jednu lež střídá jiná a tu pak ještě větší... Jenže tenhle film, který vlastně nedělá nic jiného, než že pokračuje v tradici, byť tedy s novými rekvizitami, jako je problematika přistěhovalectví, migrace, homosexuality a podobně, naplno odhaluje bídu tohoto typu komedie. Na všechny ty fraškovité filmy s Funésem, Bourvilem, Richardem a podobně vzpomínáme trochu nostalgicky, jako něco, co se nám v dětství líbilo, takže k nim jsme shovívavějš. Proto když vznikne něco přesně v tomto duchu, ale moderní a nové, odhaluje se v plné - vlastně prázdné - nahotě (vlastně ze současné francouzské komedie mám jako takový guilty pleasure slabost leda tak pro sérii Taxi). Zaplaťpánbůh se tvůrci vyvarovali nějakého nechutného, fekálního nebo nevkusného humoru (ačkoli i tohle všechno tam je), je to prostě jenom pohodová výplachovka, která u mě zafungovala jen na těch nejabsurdnějších místech, jinak mi moc vtipná nepřišla. Od pohodovýho průměru film níž táhne leda režisér, scenárista a představitel hlavní role Tarek Boudali, dost nesympatický chlapík, který má před čtyřicítkou, ale hraje studenta. Střela dost vedle. Naopak za pozornost stojí vesměs neznámí herci, kteří vůbec nejsou špatní (a kteří jsou na rozdíl od nechutně správňáckého hlavního hrdiny nositelé humoru): Philippe Lacheau coby druhý oženěný "kámoš", David Marsais jako slizký šéf a Philippe Duquesne, jehož imigrační komisař mi dost připomínal jiného komisaře, Giberta z už vzpomínané Taxi. A docela rád bych vynadal distributorům za nápad ušetřit diváky francouzštiny a pustit film do kin nadabovaný. To prosím fakt ne. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vezmeš si mě, kámo? je poněkud zvláštním způsobem pojatá sonda do života sexuálních menšin, manželských podvodů a řetězce zamotaných lží, která je místy vskutku nekorektní a otrlá (rozhodně nic pro citlivé milovníky pejsků bez smyslu pro černý humor). I když člověk od počátku trochu tuší, kam to celé bude směřovat, tak se tvůrcům přece jenom povedlo i pár překvapení. Yassin byl tedy upřímně řečeno na palici a chlapec by se měl ujasnit, co vlastně vůbec chce - hlavní postava mohla být rozhodně sympatičtější. Na druhé straně ale pobavil nezastavitelný inspektor Dussart a místy i vykulený Fred. Celkově jde o film na jedno zhlédnutí - při opakované projekci by šlo hodnocení pravděpodobně níž. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Chlap, co se potřebuje z nějakého důvodu oženit a vezme si svého kamaráda, to je přeci tak ohrané téma. Scénář je naprosto čitelný, není tam žádné překvapení. Vtipy se také úplně nepovedly. Zatím film Alibi na klíč, který má na svědomí stejná dvojice, se povedl, tak tady zklamali. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Proboha konecne po dlouhe dobe super komedie, za posledni 2 roky musi prijit zazrak, aby vznikla zabavna komedialni tečka, a tohle to presne splnilo. Celkove dej a napad, postavy ve scenari (slepy soused a nadrzena babicka byli top:D) a hlavni herci, hlavne teda blonďák, zahrali gaye uplne skvěle:D dlouho jsem se takhle nezasmal, konec trochu braný s nadsazkou, ale to asi vubec nevadi, super!!:D ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mám rád zamotané komedie, ano chvílemi jsem věděl jak to dopadne ale to čekáni za to stálo. Claire je kost, tahle zábava je plná vtipných scén a příběh jenom soli a soli a tak mi to rychle uteklo a já musím než pochválit hlavě šíleně odvážnou babku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že bych se na tuto komedii, ještě někdy znovu podíval, ale zase jsem u ní nijak netrpěl. Téma jsem znal už od Sandlera a řekl bych, že ho mí neoblíbení Francouzi přece jen zpracovali o něco lépe. Ne, že bych se zrovna smíchy válel po zemi, ale scény s Dussartem nebo s matkou mě slušně pobavily. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Promrhaný potenciál. Ne že by to bylo úplně špatné a já se ani jednou nezasmál. Nicméně situace, které měly vzejít z kulturních odlišností, se tady příliš neobjevovaly a to je pro mě zklamání. Co se samotného přestírání týče, tak to bavilo, ale jen chvilku. Po čase se to okoukalo. Nejvtipnější postavou je tak úředník z imigračního, který chce povedený páreček nachytat. Nicméně po Alibi na klíč jsem od dvojice Boudali-Lacheau čekal větší pecku. 55% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Z režisérských pokusů dvojice Boudali/Lacheau prozatím jednoznačně vyhrává druhý jmenovaný. Boudali v tomto filmu až příliš tlačí na komediální pilu, fórky jsou celkově slabší, nemluvě o elementárních logických faulech. ()

Reklama

Reklama