Reklama

Reklama

Hudba, tanec a telka v Americe 60. let. Televizní zpracování slavného muzikálu Marka O’Donnella a Thomase Meehana... Příběh baculaté středoškolačky z Baltimoru na počátku 60. let minulého století jsme mohli poprvé vidět v celovečerním filmu Lak na vlasy z roku 1988. Na základě úspěchu filmu vznikl v roce 2002 muzikál Hairspray, který byl o pět let později převeden do filmové podoby. Televizní pořad, který dnes uvidíte, je převzatým broadwayským představením realizovaným v televizním studiu a byl natočen v roce 2016. Na hlavní roli svéhlavé rebelky Tracy, která se i přes svou nadváhu touží stát hvězdou oblíbené televizní show pro mládež, vyhlásili v New Yorku otevřený konkurz, jehož vítězkou se stala hlasově i pohybově nesmírně nadaná Maddie Bailliová. Její matku Ednu, kterou ve všech zpracováních hrál muž (ve filmu z roku 2007 v této roli exceloval John Travolta) hraje broadwayská hvězda Harvey Fierstein. Ve vedlejších rolích zaznamenáme slavné zpěvačky Arianu Grande a Jennifer Hudsonovou. Snímek, který nahlíží na lidskou jinakost z různých úhlů pohledu (důležitou roli zde hraje také boj proti rasové segregaci), je plný dynamických písniček, svěžích tanečních čísel a zářivých retro barev. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Papundeklolé kulisy, tancování v tělocvičně, herectví odpovídající tuctovému televiznímu filmu, divně létající kamera evokující televizní talentové soutěže poněkud staršího data, ohnisko kamery a absence postprodukce dodávají feeling domácího videa, exteriérové scény jsou většinou s mikrofonem a ve všech ohledech to vypadá jako špatně nasnímaná televizní reportáž s toporným komparzem… Uniká mi proč tohle vzniklo. To i remake původního Watersova filmu je oproti tomuhle veledílo. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 7/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 8/10 ... Didaktický potenciál: 6/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Reklama

Galerie (36)

Reklama

Reklama