Reklama

Reklama

El faro de las orcas

  • angličtina The Lighthouse of the Orcas (více)

VOD (1)

Matka se vydá se svým autistickým synem do Patagonie v naději, že mu správce parku a stádo kosatek pomohou najít emocionální naplnění. (Netflix)

Recenze (5)

emma53 

všechny recenze uživatele

Idylický, ale i smutný příběh, kde jsem váhala nad tím, jestli je to vůbec možné a nebo jsou to jen filmové triky (některé určitě). Klučinovi, postiženého autismem jsem moc nevěřila tu nemoc, ale zase tak rozsáhlé vědomosti o tom nemám. Jinak nádherné scenérie na moři s malými kosatkami, no nedejte tomu vyšší hodnocení a k tomu závěrečný doslov, který mně pomohl jít o laťku výš. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co máte v plánu? - Nemám žádný plán.“ - „Jak sem můžete přijet s nemocným děckem, a nemít žádný plán?!“ Ale některé věci v životě člověk prostě nenaplánuje… Betovo přijetí Loly a jejího syna Tristána ani nemohlo být „vřelejší“, ale o tom tenhle film je, o snahách vybudovat si křehkou důvěru mezi zraněnými, poznamenanými dušemi. A přestože snímek v nemalé míře stojí na ústředním páru, za stěžejní považuju dětský herecký výkon, Joaquín Rapalini mě ve svém minimalismu do jisté míry fascinoval. Své samozřejmě odehraje i prostředí krásné Patagonie. Příběhově už to tak slavné není, děj je vcelku předvídatelný, ale přestože je to místy docela sentimentální a dojímavý film, pořád nabízí hezky zpracované téma bez zbytečného citového vydírání. Hodnotím slušnými 4*. „Vidíte to blikající světlo? To je Punta Delgada. A to, které bliká tam venku...to je Punta Norte.“ - „Díky, ale ráda bych věděla, kde je ta koupelna…a ne majáky!“ - „Tady. Koupelna je mezi těmi dvěma majáky. Pozor na útes. A taky bacha na škorpiony. Moc si nesedejte.“ ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

ZAŠLETE JEDNU KOSATKU DRAVOU STOP PŘIBALTE TŘI ČI ČTYŘI RYPOUŠE SLONÍ STOP KONĚ I AUTISTU MÁM - V naposled recenzovaném filmu jsem mluvil o zřetězování událostí v životě a filmu. Nuže, nedávno jsme si s vnučkami krátili cestu autem zpěvem mých písní; 2 a 3 sloka jedné z nich: Moje milá mi koupila sloního rypouše / řekla, koukni jaká síla, a nesmrdí a nekouše. Moje milá si koupila kosatku dravou / doufám, že jí moji rypouši uplavou. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"TRISTAN MÁ BÁJEČNÉ BRÝLE, KTERÝMI VNÍMÁ SVĚT. NIKDO JINÝ JE NEMÁ." Citlivý, člověčí příběh plný nádherných záběrů a scenérií odehrávající se tam někde na konci světa obklopeného oceánem a kosatkami.....takže něco pro mě! Samotář Beto si žije v idylickém spojení s mořem až do okamžiku, kdy se na prahu jeho chajdy objeví matka se synem, co je oproti jiným dětem tak trochu jiný....výjimečný a rozhodně ne nemocný, autismus není přece nemoc. Postupné sbližování se uzavřeného samotáře s uzavřeným Tristánem může být pro někoho nudné, mě ale zasáhlo a samotný konec filmu mě navíc dost překvapil a přiměl pálit plnýma! ()

Reklama

Reklama