Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (13)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totálne uletený mindfuck, ktorý si síce niečo kradne z podobných mystery a puzzle záležitostí, ale je výsostne svoj. Druhá séria ide takpovediac viac k jadru pudla, tempo je rýchlejšie, nemáme tu toľko rozpačitých scén ako v prvej sérii, respektíve sme si už na seriál zvykli a tak ho aj prijímame, keďže v sledovaní pokračujeme. Záver posúva všetko do úplne inej roviny, ako by divák predpokladal, samozrejme spoilerovať nebudem. Škoda dvoch slabších epizód s paralelnými hrdinami, je ale dobre, že sa obe hlavné línie a vlastne dva svety na konci stretli a nakoniec nám tvorcovia ukázali svet nový, ktorý bol pre mňa veľkým prekvapením. Čiže spriemerované na štyri hviezdy, po uležaní v hlave a prípadnom druhom pozretí možno hodnotenie zvýšim. VIDENÉ ZNOVA: Presne tak, na druhý krát všetko lepšie do seba zapadá, je to úžasná jazda plná zvratov a odhalení o fungovaní fikčného sveta a zároveň možno, či skôr určite, aj polemika o údele herca. Škoda, že sa nepokračuje, ale v podstate to nie je nevyhnutné. Ťažko nájsť v súčasnej seriálovej tvorbe niečo podobné. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhová šílenost, která vezme diváka na investigativní trip napříč dimenzemi a během toho z něj vystřelí duši. OAII je oproti první řadě hodně jinde (ne ale kvalitativně), od první epizody rozjíždí neskutečně zajímavou show, která si hravě vytírá prdel se vším, co lze v současný seriálový tvorbě vidět. Je to odvážný, je to svý a stejně jako první řada zatraceně jiný... a v tom tkví to nejvzácnější. Opět platí: Pokud vás nechytne hned první epizoda, ať už pro pomalý tempo, nebo na seriálový poměry těžkou stravitelností (nebo prostě z ignorace), budete seriál nenávidět. ()

Xicht0r 

všechny recenze uživatele

Už první série byla na hraně mezi totální mystery hovadinou a geniálně originální story. Já se přikláněl k druhé možnosti s tím, že konec první série byl vpodstatě ukončení, které nás mělo nechat na pochybách o pravdivosti celého příběhu Prairie. Další série se dala očekávat a pravděpodobně byla i plánováná, ale na mě to už nějak nefunguje. Na začátku jsem se trochu posmíval nad děsně cool mobilní hrou, která měla přilákat inteligentní "pařany" do Domu, aby odhalili jeho tajemství, ale když na mě autoři vytáhli komunikaci přes giga chobotnici a "tajemnou" cestovatelku, která začně odhalovat jedno mystérium za druhým, tak jsem začal tušit zradu... Epizody s původní teenager sestavou jsou přinejmenším otravné a "cringy"...OA sekta na cestách nějak ztratila na síle bez OA v čele. Scény v Domě jsou pak jedna velká haluz, o kterých by se dalo dlouho mluvit a vysvětlovat všelijaký symboliky, ale všechno mi to přišlo nějak moc "hmatatelný" a chyběl mi ten pocit z první série, kdy jsem byl furt na pochybách o duševním zdraví hlavní postavy. Teď už je vše jasné, dimenzionální cestování je možné, všichni jsou nějak propojeni a už se jenom utápíme v metafyzickým blábolení a vymejšlením šílených teorií jak je to proveditelný. Poslední díl mě překvapil přenesením do "naší" dimenze aka breaking the 4th wall, ale jsem na pochybách že v nás autoři dokážou vyvolat opravdu pocit že herci a postavy jsou jedno a to samé... ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O chloupek lepší než první série. Někam se to posouvá. "Jak někam? To značí jen to, že nejsi ještě mentálně vyspělej... Náležitě duševně vyvinutej, aby jsi správně všechno pobral. Tohle prostě vyžaduje tvé "třetí oko", které očividně nemáš" - jak sem tady někde četl smrtelně vážnou připomínku. "Míň vážně se berou i ty Ezo vědmy ve dvě ráno na Barrandově". Tady bych už ovšem souhlasil. Skvělá atmosféra a několik málo hezkých scén (Kořeny stromu). Ale ta smrtící sebevážnost tahnou celou, jinak vcelku kvalitní věc neskutečně dolů. A ty holubice v posledním díle?... To už jsem se musel bohužel od srdce smát a vše co jsem doposud viděl a celkem se bavil (nikoli si užíval) vzalo za své. Poslední minuty a závěr jsou opravdu čisté utrpení. Načrtnutá rádobymystéria s těma jejich pohybama otevírající brány už působí dost sebeparodicky. Škoda. Mám rád mysteriózní věci a mám rád sci fi. Dokonce mám rád i tripové duševní záležitosti, ve kterých je nekorunovaným králem například skvělé Objetí hada. Který je mimochodem taky vážný. Ale s vážností se musí umět. A Brit Marling má tak silnou a sebevážnou "rétoriku" svých věcí, které výslednému dílu škodí, i když snahu cením. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediné, co si z druhé řady pamatuji, je chobotnice a mluvící stromy. Zku*vená terapie pro schizofreniky a úkaz, že lze natočit a zasponzorovat naprosto zbytečný seriál. První řada se dala vydýchat, ale dvojka je naprostý brak a ti, co to tady povznáší, stoprocentně berou invalidní důchod na hlavu. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

To, co v první řadě bylo zajímavě mysteriózní, se přetvořilo v narkáčskou sračku bez hlavy a paty, kde se jen vrší další a další rádobymystéria a nehodlám ani čekat na konec, protože beztak z toho vyleze hrozitánské hovno, které by mi zbytečně smrdělo v komplu. Nesmyslný příběh o tom, jak parta pomatenců dělá jakože šíleně mysteriózní pohyby, to nezachrání ani vždy dokonalý Džejsn, se kterým by se daly dělat dočista jiné pohyby a ani příjemné lokace San Franciska. Zkrátka to vypadá, že se tvůrci inspirovali Lynčem, Trírem, Latrínmosem a ostatními zrůdně artovými rejžiséry, a na to Mia rozhodně není zvědavá. ()

Pfff 

všechny recenze uživatele

Já se považuju za poměrně tolerantní ke všemu mysterióznímu, ale tohle je i na mě moc. 4. díl druhé série byl asi takovým pomyslným hřebíčkem do rakve a co hůř, hlavní hrdinka mě neskutečně vytáčela. Obecně bych řekla, že casting je v celém seriálu velmi nešťastný. Asi něco málo podvědomě tam bylo, protože jsem to nakonec dokoukala, ale kdesi jsem slyšela srovnání s Leftovers a to je podle mě urážka, protože The OA je prostě hloupý. ()

snoodles 

všechny recenze uživatele

Asi budu vyjimka, ale 2. me nechytla tak, jako prvni. Nelibi se mi, kam to smeruje - do rozbredlosti a plytkosti, nabeh na nekolik dalsich serii... U takovych serialu bych ocenila mene serii, s nejakym jasnym cilem, ted z toho mam pocit, jakoby si tvurci rikali “hej vsak to je jedno, vymyslime neco sokujiciho a pak proste skocime jinam, zalezi na tom, jaka bude sledovanost”. A dejova linie kolem detektiva a mi prisla uplne zbytecna. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně těžko se mi tenhle seriál popisoval už v 1.sérii a opět i teď hledám slova.. Před 4 lety jsem viděl první sérii a bylo to pro mě něco úplně nového a já si to nakonec zamiloval a každý rok si říkal, kdy bude to pokračovaní.. A hlavně vzpomínal na tu skupinku rozdílných lidí/existencí, kterou dala OA dohromady, aby mohla skočit (Výborně napsané postavy). Pak jsem uviděl první díly 2.série a byl jsem zase v jednom kole, trošku vzpomínal, trošku úplně vedle, ale hlavně jsem čekal, kdy se objeví pětka v čele se Stevem a oni se objevili a já je tak rád viděl, jak kdybych 4 roky neviděl své přátele... No a tvůrci začli příběh větvit, skákat z dimenze do dimenze, dál rozvíjet postavy. Vše jsem tak hltal, kolikrát jsem si i říkal, kdyby tak trošku zpomalili, nechali mě rozjímat, kochat se a ještě díl dva přidali, ale bohužel...Netflix to zapíchnul a vše skončilo... Je to škoda, ale nikdy nezapomenu a určitě zase za nějaký čas se k OA vrátím. 2.série 8/10 ()

Shraddha 

všechny recenze uživatele

Cesty dimenzemi? Dům, co je tak trochu živý? Mluvící chobotnice? Druhá řada zvedla laťku. Člověk si nejdřív řekne, že tohle je teda už fakt moc...ale co naplat, dohromady to prostě drží. A jak mi Brit přišla jako Prairie Johnson fakt nesympatická, tak jako Nina Azarova je fakt mňam... ()

Reklama

Reklama