Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Po 1. sérii: Co jsem si přál, aby mi někdo řekl před sledováním: Většina flashbacků nejsou flashbacky, nýbrž ztvárnění toho, jak si posluchači v hlavě představují vyprávění Prairie. Jason Isaacs záporačí ještě víc než Lucius Malfoy, Scott Wilson se podobně snaží překonat Hershela Greena v dobráctví, zato Phyllis je pořád Phyllis. Ačkoliv možná nic z toho není pravda a Prairie to prostě jen nemá v hlavě v pořádku. Jak ale vysvětlit, že znovu vidí a jiné další věci? Poutavě udělaná filozoficko-ezoteristická minisérie, kde se to hemží symboly, záhadami, nedořešenými událostmi, kýčovitými momenty a potenciálními dírami v příběhu. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane ľudia povedia, že to má myšlienku s presahom, hlbší dej a atmosféru. Na druhej strane, že sa jedná o niečo, kde nefiguruje žiadna logika, je to plné metafyzických kecov, ale tvári sa, že vám to chce niečo veľmi dôležité zdeliť a tí inteligentní na to prídu a nemusia to mať na rovinu povedané. Pravda je asi niekde medzi a jednoduchá myšlienky je zaobalená vo vrstvách naoko uhladeného, no pre mňa vrcholne nevkusného balastu. Nijako veľmi ma to nezaujalo, nijako veľmi ma to nepobúrilo, niet dôvodu pozerať ďalšiu sériu. 8/8 - 55% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

(Po prvním dílu.) No jestli se tam rychle aspoň jedna postava nezačne chovat jako člověk, tak budu mít asi problém. (Po druhém dílu.) Musím říct, bez jakéhokoliv pokusu o snahu o to být racionální, že ve mně tenhle seriál vzbuzuje silné antipatie. (Po třetím dílu.) Dojem se trochu spravil, už to není obludně urážlivá ztráta času, ale celkem průměrný thriller. (Po čtvrtém dílu.) Je fascinující, jak málo jde do hodiny seriálu nacpat. Už to není otravné, trochu se to našlo, ale je to tak strašně neobjevné a vyprázdněné! (Po páté epizodě.) OK, už je to zase směšný. A ten silný potenciál zlomení úplně nevyužitý. (Po šesté epizodě.) Nebudu lhát, už to spíš jen tak projíždím, než že bych na to koukal. Čas je na tohle moc vzácný. (Po sedmé epizodě.) Ježiš, to musí bejt všechno tak doslovně vyžvaněno? Jakýkoliv náznak kvality je ubitý miliony slovy. Zas jednou seriál, který absolutně nevěří svým divákům a má je za idioty, kterým musí bejt všechno vyhláskovaný. A to ani neberu v potaz, o jaký žvásty jde. (Po osmé epizodě.) Díky bohu konec. Jinou myšlenku nemám. Když budu chtít zážitek v kostce, najdu si na youtube sestřih Vlasty Plamínka. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Pokud se rozhodnete zkouknout tuhle podívanou, tak se připravte, že první série dělá základ celého seriálu a až ve druhé vás zasáhne ta pořádná mysteriózní atmosféra. Tady je jenom vážně průser u toho začátku. Mě taky celkem štvaly ty nesmysly. Jako že nemyslím mysteriózní, ale chování postav bylo dost dementní. Naštěstí i přes to mě to nutilo pořád koukat dál a chtěl jsem strašně moc vědět o co v tom opravdu jde. Druhá řada po té první stojí vážně za to. Jeden díl je dokonce i totálně creepy. Akorát bych bohužel nedoporučoval se dívat teďka dokud není aspoň třetí série. Protože to skončilo sice nejvíc otevřeně, ale výborně. 85/100 ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Ono to má něco do sebe. Neumím se rozhodnout, jestli jednu hvězdu v hodnocení nepřidat. Na druhou stranu se neumím ani rozhodnout jestli si dát druhou sérii. Na jednu stranu je to dost bizarní, zajímavé a člověk chce vědět jak to dopadne a co se stane. Na druhou stranu má člověk pocit, že se 60% času nic neděje a mě osobně vyloženě pije krev sledovat hodinový díl, kdy půl hodiny nesympatická hlavní hrdinka cosi vypráví a pořád se to ne a ne blížit ke konci. Je to asi jeden z mála seriálu, u kterých si neumím vybrat, jestli se mi líbí a nebo mi jen leze na nervy. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)
  • V druhej epizóde seriálu New Colossus, prehovorí fotograf na Prairie (Brit Marling), aby si získal jej pozornosť "Prairie, toward the sound of my voice." čo vo voľnom preklade znamená (smerom k môjmu hlasu). Ide o odkaz na film Sound of My Voice (2011), aký je rovnako od tvorcov The OA. (Evee04)
  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)

Reklama

Reklama