Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Recenze (132)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomto počinu myslet.. První půlka první serie je spíš takové tápání, kdy místy máte pocit, že ztrácíte zbytečně svůj čas, nicméně někde v pozadí vaší mysli vás to nutí pokračovat, protože to ve vás probouzí hlad zjistit, o co vlastně jde a hlavně jak to skončí. A ono to skončí divně, otevřeně, vlastně tak, že stejně nevíte, co teda. Druhá série je na tom podobně (zatím mám za sebou dva díly), kdy začátek je šíleně divný a vy nechápete, jak máte navázat na konec první série, ale postupně, s odkrýváním jednotlivých dílků, to začnete skládat do sebe.. Nicméně zatím zůstávám u třech *, protože třetí série se nedočkáme a jestli tu druhou nechají skončit podobně, jako první, tak to bude pro mě propad do čistého zoufalství nevědomí a divoké fantazie. A to já fakt nerad. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Po 1. sérii: Co jsem si přál, aby mi někdo řekl před sledováním: Většina flashbacků nejsou flashbacky, nýbrž ztvárnění toho, jak si posluchači v hlavě představují vyprávění Prairie. Jason Isaacs záporačí ještě víc než Lucius Malfoy, Scott Wilson se podobně snaží překonat Hershela Greena v dobráctví, zato Phyllis je pořád Phyllis. Ačkoliv možná nic z toho není pravda a Prairie to prostě jen nemá v hlavě v pořádku. Jak ale vysvětlit, že znovu vidí a jiné další věci? Poutavě udělaná filozoficko-ezoteristická minisérie, kde se to hemží symboly, záhadami, nedořešenými událostmi, kýčovitými momenty a potenciálními dírami v příběhu. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

První dva díly jsem viděl, další dva proklikal ve snaze zjistit, jestli se něco bude dít... a pak skočil k poslednímu, proklikal, uviděl tajtrdlíky v jídelně a vzdal to. Ano, čekal jsem něco jiného a tohle mě naprosto minulo. Těžká škoda, Netflix má u mě první vroubek :) Včera večer bych napsal peprnější komentář, ale vyspal jsem se na to a teď po ránu vím, že mi tahle srágora za invektivy nestojí. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? koukalo se na to ze začátku moc pěkně, těšil jsem se na pointu, která nepřišla, nebo mi prostě vůbec nedošla. Prostě a jednoduše jsem vůbec nepochopil o co šlo. Myslel jsem, že konec mi to trošku osvětlí, ale vlastně úplně naopak. No ale jsem rád, že nejsem jedinej. S tímhle jsem šáhnul teda vedle. Dávám slabounké 3 hvězdy za "záporáka" vědce, který tam snad jediný hrál. ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, ale hodně dobré. Nechápu jak tenhle seriál někdo může srovnávat se Stranger Things, to je seriál pro děti a je o pár levelů níž, ve všem! ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Jedno velký WTF. Kouká se na to dobře, ale celé je to dost mimózní a poslední epizoda mi v hlavě udělala takovej guláš, že fakt nevím, co si mám myslet. Dávám první sérii srabácky tři hvězdičky, ale asi bych pochopil odpad i pět hvězd. Spíš bych doporučil Stranger Things nebo The Leftovers, který mají s tímhle leccos společnýho, ale jsou kvalitativně výš. // Druhá řada mi vyjasnila věci z řady první a už mi to tím pádem přišlo lepší, protože jsem věděl, jestli je to celý myšlený vážně, nebo ne. :) ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ľudstvo od nepamäti verilo, že smrťou sa nič nekončí, ale, že začína dačo iné, nové. Tento seriál nepojednáva iba o tom. Je to dačo aj ako ezoterická teória o dobrote ľudstva. Ideme tancovať? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pekelně zvláštní a osobitá záležitos a zároveň jeden z nejrozporuplnějších seriálů poslední doby...nevybavím si teď nic podobného co by mě chvílemi tak moc bavilo,v jiných chvílích tolik nudilo a zároveň jsem z toho měl v určitých momentech husí kůži.Téma zajímavé,najednou se to dát nedá,ale jsem rád že jsem viděl...80% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

The OA se nějakým způsobem dokázal vyhnout zájmu médií. Což je až s podivem, protože ho do světa vypustil Netflix. První trailer byl zveřejněn až necelý týden před premiérou. A kritici jsou ti, kteří seriál blahořečí a nebojí se používat věty jako "ještě lepší než Stranger Things" a právě to mě nalakálo, protože ST je podle mě nejlepší letošní počin (omlouvám se, Westworlde). Konečně už k samotnému seriálu. Z pilotní epizody je cítit originalita a neotřelost a to nemluvím jen o tom, že úvodní titulky běží asi v šedesáté minutě. Kromě toho samozřejmě také vynikající atmosféra plná tajemna a nevědomosti, která dostane největší grády při vyprávění v závěru. Sice jsem viděl trailer, ale nic jiného jsem o tom nevěděl a myslím, že stejně jako v případě Stranger Things, je to plus, protože dobrá atmosféra je klíč. I proto je to seriál, který se bude objevovat na všech "binge watch" seznamech. Já sám jsem se nemohl odtrhnout, jenže... Jenže tenhle seriál je nejen hodně tajemný a atmosférický, ale také je hodně mluvící a umělecký. Ve výsledku tak vážně nevíte, co se děje a ani skoro závěrečná scéna vám to nepomůže rozluštit. Takže vlastně nevím, jestli jsem zklamaný nebo ne. Vím však, že zakončení pro mě nebylo uspokojivé. Po pilotu jsem měl totiž jiná očekávání a zcela určitě to není lepší než Stranger Things. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela jistě se tomuto seriálu nedá upřít kvalita. Vynikající herci, solidní kamera, režie a scénář, který si s diváky vcelku zdařile pohrává celých osm dílů. Jediné co bych vytknul...pokud bych chtěl, je pár scén, kdy Prairie vypráví příběh ze svého pohledu a tvůrci nám ukazují i to, co rozhodně vidět nemohla. Ale to je jen drobná výtka, protože ve finále je to všechno o něčem jiném. O čem? Nu...chvíli je to drama, chvíli mysteriózní příbeh, pak zase drama, pak se to smíchá, pak zase oddělí a nakonec... :o) Pokud nepovažujete možnost života po životě za hloupost a je ve vás kus esoterična, pokud jste si mysl nenaplnili jen skepsí a rozumem, pokud ve vás Moodyho Život po životě nechal otazníky...bude se vám to líbit. Ale jestli patříte k těm, kteří při slovech anděl, karma, dimenze, zázrak... protáčí panenky, tak neztrácejte čas, bude to pro vás jen hromada keců. Pro mě, který byl nadšený třeba z Výchozí bod (2014), to bylo fajn, i když se přiznám, že jsem nebyl tak nabuzený, abych to sjel celé v kuse, což normálně u kratších seriálů, které mě opravdu zaujmou dělávám. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Ty tanečky mne až tak neba, ale zas to dokázalo vyvodit spustu otázek a teorií a konec je jen z ranku love / hate a nic mezitím. Osobně mám zájem se podívat na případnou druhou sezónu. Jen doufat, že tvůrci to mají promyšlené a nerozpadne se jim to. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že námet, scenár vzišiel z babskej kotrby, ktorá netrochárila a hneď sa prskla aj do hlavnej úlohy. Pretože chlapa by ten čudesný a hlavne fraškovitý tanec Svätého Víta v živote nenapadol. Dodám len, že Brit Marling je pre mňa najväčšou šeredou tv obrazovky roku 2016! ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Celkově je seriál docela chytlavý a napínavý, první 2-3 díly člověk tak nějak neví co se vlastně bude dít, pak už čeká, čeká....a čeká až do samého finále v posledním díle, kde to zas až takový mega závěr nekoná a to je trošku škoda... ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Konečně něco "Lynchovského" :) Pro mě naprosto originální a různé teorie rozvíjející zážitek, o kterých se dá s dlouze dikutovat. U nás doma jsme se na tom jestli JE nebo NENÍ rozhodně neshodli. Pomalé tempo může leckoho odradit, ale radím vytrvat a na konci budete mít stejně pocit, že to mohlo být klidně ještě pomalejší a delší. Doufám v pokračování, ale i kdyby nebylo, je tady možnost vymyslet si ho sám. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1 sezóna 60%. 2 sezóna 60%. Chtěla se mi psát esej o tom, jak se tu perou ( nejen ) dvě skupiny lidí. Jedna si stěžuje jak druhé chybí třetí oko a vyšší úroveň myšlení, druhá si stěžuje na velkohubost a rádoby mysteriózní universum. Já se ztotožňuji asi nejlépe s názorem že "Míň vážně se berou i ty ezo vědmy ve dvě ráno na Barrandově." Finále druhé sezóny s bílými holubicemi je už čistá křeč a sebeparodie, která celou věc posílá do čistých, dosebezahleděných sraček (pekel). Jestli se chystá sezóna třetí mě již v tuto chvíli naprosto nezajímá a se seriálem se loučím. Pár hezkých i chytrých momentů jistě má. Smířlivé tři za odvahu a jistou originalitu. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní příběh se skvělou Brit Marling. Člověk se musel místami smát, ale konec byl dokonalý. Parádní podívaná. Jedinou vadou na kráse byl otevřený konec a pár nevysvětlených věcí ()

Redi 

všechny recenze uživatele

S01: Mám tu “mezidimenzionální“ tvorbu B. Marling, které se tak často věnuje nejen herecky, rád, takže na OA jsem se těšil. A pilot rozhodně nezklamal a dal příslib další její pecky. Bohužel se to po pilotu s dalšíma epkama jaksi nepohlo z místa. Po hodinách tlachání a opravdu přiblblých tanečcích ve skleněných klecích, to zůstalo téměř tam, kde to začalo. Údajně by to měl být jen úvod a ještě by se to mělo někam posunout další řadou, tak snad tomu tak bude. Potom rád přidám další/ho bludišťáky/a. Postavy jsou krapec nesympatické, na druhou stranu jsou dost lidsky uvěřitelné, takže takové líbí/nelíbí. A s vysvětlením vrácení zraku mě teda dost zklamali. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

První epizoda nebo spíš její finále mě dostatečně zaujali natolik abych se prokousal celou sérií a u druhé a třetí epizody sem si seriál vcelku užíval, tyhle dvě epizody totiž podle mě z celého seriálu fungují nejlépe, od té čtvrté už to jde bohužel z kopce. To proč jsem seriál dokoukal byl hlavně Jason Isaacs, který to celé táhne jako kotvu, kterou ještě k tomu dostane ránu do obličeje v podobě finále celého seriálu. Hlavní premisa seriálu je totiž tak zamotaná, až je to spíš na škodu než užitek. Snaží se rozvinout tolik teorií o tom co je skutečnost a co ne až se do toho sám zamotá, to má za následek naprosto nelogické chování postav. Postavy jsou celkově hlavní problém celého seriálu, chovají se naprosto iracionálně a všechno tohle chování je omlouváno tím jak se příběh vyvíjí, tím si však seriál sám podkopává nohy.Těžko se to popisuje, protože každý kdo seriál dokouká může mít svojí teorii o tom jak to všechno bylo a bohužel je jich tu tolik, že to celý seriál rozkládá na nelogickou skládanku, kterou si každý může vyřešit po svém. Já se držím toho, že se mi to líbilo po stránce kameramanské, líbily se mi výkony Jasona Isaacse a obou nevlastních rodičů OA, jejichž dějová linka mi přišla zajímavá a je z košíku toho lepšího co v seriálu bylo. Neříkám, že otevřené konce jsou vždycky na škodu, ale musí k nim vést cesta, po které si seriál otevřený konec zaslouží to se však o The OA říci nedá. 60% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi nic co by mě ve výsledku nějak oslovilo. Údajně stejně povedený Netflix kousek jako Stranger Things. Tak to už vůbec. Problém už jenom se samotným seriálem je takový, že je pro mě tak těžké u tohoto seriálu tak udržet pozornost, že jsem asi teprve ve čtvrtém díle zjistil o čem to asi přibližně je a ve třetím díle jsem zjistil, že je hlavní postava vlastně slepá. A tohle by se nemělo stávat. Je mi jasné, že v tom hraje roli i možná moje nevole ve sledování, ale i přesto není moje práce, abych se nechal zaujmout nějakým seriálem. To on musí udělat sám tím jak je udělaný. Ale chápu, že sto lidí, sto chutí. Mám docela problém s tím, že ten seriál je vlastně i nedokončený. Asi bude víc sérií, ale i tak jde o to, že já si sám ani nejsem jistej, na co jsem vlastně koukal. Tohle nebylo rozhodně něco, co by silně zaujalo mou pozornost. Prostě ne. ()

Reklama

Reklama