Reklama

Reklama

Moje tlustá řecká svatba

  • USA My Big Fat Greek Wedding (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je jí třicet, je svobodná, má kila navíc a úžasnou rodinu! ... Nemožné se stalo skutečností a film, který stál jenom pět milionů amerických dolarů, překročil hranici tržeb 240 milionů dolarů, za kterou se nedostanou mnohé z hollywoodských megaprojektů! Za úspěch může i oscarová hvězda Tom Hanks, který zaštítil svou produkcí vtipný scénář doposud nepříliš známé kanadské herečky řeckého původu Nii Vardalosové. V divadelní hře, která se stala podkladem pro scénář, prostě jen popsala svou svéráznou rodinu. Každý její člen má strach o Toulu (Nia Vardalosová), které je třicet, není zrovna štíhlá jako proutek a doposud je svobodná. Pracuje v řecké restauraci, kterou vlastní její rodiče Gus a Marie. Toula je schopna udělat všechno, jen aby nemusela zbytek života strávit v restauraci. Chodí do večerní školy a najde si práci v cestovní kanceláři… a potká Iana Millera, učitele na střední škole. Ian je vysoký, hezký, ale rozhodně není Řek. Toula si není jista, co zraní jejího staromódního otce víc, jestli to, že je Ian cizinec, anebo to, že je vegetarián… V postavě Iana uvidíme Johna Corbetta, kterého si mnozí diváci pamatují ze seriálu Sex ve městě jako Carriina milence Aidana. (Česká televize)

(více)

Recenze (268)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pokud možno, tak tím plným hodnocením šetřím, ale tohle bylo natolik upřímné a milé, že jsem se neubránil :) Myslím, že Tom Hanks přesně vycítil, co dnešní divák zasycený akcí a filmovými triky potřebuje. Ohlas filmu to jenom potvrdil. Skvělá romantická komedie bez hereckých hvězd s cílem bobavit. Kdo má tuhle kategorii rád, nebude zklamán. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Mám rád romantické filmy, mám rád komedie - ale u téhle jsem se zasmál asi jen čtyřikrát. Je to dobrý film, ale kvůli velikému očekávání jsem zklamaný. Ne tak vybroušené dílo, jak s e šeptá v kuloárech. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - milé. Je to vtipné, díky "řeckým" vtipům i na dnešní dobu originální, příjemně herecky obsazené, s přesně padnoucí hudbou... já jsem naprosto spokojená. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Průměrný televizní sitkom. Chybí jen nahraný smích a segmentace podle reklamních bloků. 60%Zajímavé komentáře: Radek99, ditechi, Steelista ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Civilní, "normální" a taky "ze života", zajímavý exkurz do jiných kultur i obyčejných sbližování mužů, žen, otců i dcer... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ano, právě tohle je třeba jedna z výjimek v tom proklatě omšelém žánru "romantická komedie". Výjimka, která nabízí vtipný a milý příběh, který ač z Ameriky a z prostředí řecké komunity může leckomu připomenout dobře známé prostředí z vlastního okolí a vlastní rodiny. Nia Vardalos zvládla skvěle scénář i roli a je hodně její zásluha, že film zaznamenal takový ohlas. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $241,438,208Tržby Celosvetovo $368,744,044║ Grécka kuchyňa zašmakovala, príjemná komédia. /85%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Co se týče etnických komedií, tak tenhle milý film režiséra Joela Zwicka je asi nedostižný. Řecká komunita v Americe je typicky konzervativní a martyrium hlavní hrdinky nezáviděníhodné...některé řecké tradice jsou z nezúčastněného hlediska skutečně vopruz:-) Střet tradičního světa s kosmopolitním liberalismem současného západu je tu vykreslen vkusně, poučně a hlavně nikdy nesklouzne ke karikatuře a vysmívání. Oba dva světy mají smysl, žijí vedle sebe a musí vzájemně participovat. Žádný moderní Romeo a Julie a nemyslitelnost zakázaného vztahu... poučení zní: kompromis se může najít i mezi vegetariánem a zastánci skopového:-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vtipné to moc není a hlavně tam není jedinej zvrat. Nic nečekanýho se tam nestane. Je to fakt takový uondaný. Na druhou stranu jsem nějak se nenudil. 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vítejte do světa Řeckých zajímavostí, kde se blíže seznámíte s Řeckou kuchyní, obyčeji a historií. Toula je snědá, vousatá, prostě jiná. Už má prošlou záruční lhůtu, ale musí být pyšná, že je Řekyně. Janův život byl nuda, než poznal ji a její rodinu...... . Po skončení člověk může jen závidět, jaký jsou to ti Řeci veselí a družný národ. I když u nás na Moravě..... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alexander Janko: 1. Stalia, Stalia - Alexandrios Xenofontos [2:47] ,2. Xekina Mia Psaroboulla - Alexandrios Xenofontos [3:02] ,3. Orea Pou Ine I Nifi Mas - The Greek Wedding Band [3:41] ,4. Moose Caca [2:17] ,5. Kefi In Katavia - Eman [3:51] ,6. Secret Garden - EV/Nick Kutsukos [2:23] ,7. Yasoo [2:57] ,8. Istanblu Coffee House (Kafe Neio) - Daghan Baydur/Richard Thomas [2:49] ,9. Time With You [1:30] ,10. YiaYia [1:10] ,11. Generations [2:40] ,12. Toula And Ian [2:20] ,13. Apples N'Oranges [2:40] ,14. All My Only Dreams (Olla Mono Ta Oneera Mou) - The Greek Wedding Band [3:08] ,15. First Date [4:09], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, proc ma tenhle film tak vysoke hodnoceni, podle me nijak nevybocuje z romanticko-komedialniho prumeru. Ze zacatku to jeste vypada celkem v pohode, docela vtipnej rozjezd, ale za chvily uz je z filmu normalni romanticka komedie. Takze jsem cekal, ze aspon pri zarizovani svatby zacne nejaka poradna sranda a rekove se budou dohadovat a vymejslet ochcavky na snoubence. Jenze nic takovyho se nestalo, jeden rozhovor a vsechno je vyreseny. Ale je fakt, ze rekove jsou spravne hlucny a mily. Co se tyce hlavni hrdinky, tak osklivou herecku jsem v romanticky komedii uz dlouho nevidel. Prumernej film tak na jedno skouknuti. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Kouzelný romantický film o šílené řecké rodince , až jsem jim záviděla , že takovou rodinu nemám. Možná byl tak milý a vtipný proto , že byl ze života. Takhle si představuju dobrý romantický film. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Milý, pozitivně laděný snímek o multikulturním soužití, který sází na bezprostřednost a autenticitu díky obsazení autorky scénáře Nie Vardalos do hlavní role a obsazení většiny postav méně známými, nicméně typově zajímavými neokoukanými herci. Scénář je autobiografický, Vardalos v něm popsala zážitky se svou vlastní rodinou a tím se vyhnula obvyklým nedůvěryhodným scénáristickým konstrukcím. Humor ve filmu obsažený není nijak vyjímečný, ale příjemný - zkrátka romantická komedie o lásce a toleranci. Mimochodem, tenhle malý, nízkorozpočtový snímek slavil na americkém trhu obrovský úspěch. Podle mého díky tomu, že jde v pozitivním smyslu slova o průměrný film vyrobený s taktikou oslovit co nejširší diváckou obec. Pro všechny pochopitelný, ale ne laciný. Snímek, na který půjdou všechny věkové kategorie a diváci s nejrůznějšími zájmy a povoláním. Celkový dojem 75 %. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Zábavné? Ano, v mezích. Milé? Ano, ale jistě. Výrazně vybočující z tradice žánru? V jistých aspektech. Přeceněné? Zcela určitě. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tuto komediu som videl naposledy v roku 2002, este v case premiery v kine a tak som uz na nu takmer zabudol az do chvile, kym ju nedali v autobuse pri mojej dlhej ceste do Nemecka. Opät som sa nasmial na prisnom otcovi greckej rodiny, ktory si myslel, ze vsetky slova pochadzaju z greckych slov, dokonca aj to japonske slovo kimono, len mi tak behala myslienka, ze ked je taky velky narodniar, preco teda nezostal zit v Grecku a nastahoval sa do Kanady? Ale to je nepodstatne, pretoze taka grecka temperamentna rodina, ktora sa snazila vziat medzi seba tu americku rodinu priniesla pred svadbou mnoho humornych a zabavnych scen, ktore stoja za to si tento film pozriet. _________ Nia Vardalos - (Toula Portokalos) +++ John Corbett - (Ian Miller) +++ Michael Constantine - (Gus Portokalos) +++ Lainie Kazan - (Maria Portokalos) +++ Louis Mandylor - (Nick Portokalos) +++ Fiona Reid - (Harriet Miller) +++ Bruce Gray - (Rodney Miller) +++ Produkcia: Tom Hanks, Rita Wilson +++ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ku Grécku mám velice pozitívny vzťah. Svojim spôsobom som silný grekofil. Milujem všetko, čo je grécke. Takže aj napriek tomu, že nie som zrovna priaznivcom romantických komédií som sa pri filme "Moja tučná grécka svatba" (My Big Fat Greek Wedding) veľmi dobre pobavil. Toula Portokalosová a Ian Miller. Dvaja tridsiatnici, ktorí sa do seba vášnivo zamilovali. Nevesta z veľkej, hlučnej gréckej rodiny a americký ženích z bežnej strednej vrstvy vytvorili spolu sympatický pár. ***** ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Milá romantická komedie která sic není nejlepší ale také není nejhorší.Otec který chce dokázat všem,že všechna slova pochází z řečtiny,opravdu nemá chybu... ()

Související novinky

Jste připraveni na další řeckou svatbu?

Jste připraveni na další řeckou svatbu?

12.11.2014

Moje tlustá řecká svatba byla před 12 lety totálním zjevením. Z pětimilionové indie se vyklubala nejvýdělečnější romantická komedie všech dob, aniž by se film byť jedinkrát dostal do čela amerického… (více)

Můj další řecký příběh

Můj další řecký příběh

23.06.2006

Existuje mnoho příběhů o ženách či dívkách, které z ošklivé kačeny se změnily na krásné labutě. Za všechny třeba Ošklivka Betty, Když jedna bota sedí, Popelka (a všechny ty filmy na ní založené,… (více)

Reklama

Reklama