Reklama

Reklama

Moje tlustá řecká svatba

  • USA My Big Fat Greek Wedding (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je jí třicet, je svobodná, má kila navíc a úžasnou rodinu! ... Nemožné se stalo skutečností a film, který stál jenom pět milionů amerických dolarů, překročil hranici tržeb 240 milionů dolarů, za kterou se nedostanou mnohé z hollywoodských megaprojektů! Za úspěch může i oscarová hvězda Tom Hanks, který zaštítil svou produkcí vtipný scénář doposud nepříliš známé kanadské herečky řeckého původu Nii Vardalosové. V divadelní hře, která se stala podkladem pro scénář, prostě jen popsala svou svéráznou rodinu. Každý její člen má strach o Toulu (Nia Vardalosová), které je třicet, není zrovna štíhlá jako proutek a doposud je svobodná. Pracuje v řecké restauraci, kterou vlastní její rodiče Gus a Marie. Toula je schopna udělat všechno, jen aby nemusela zbytek života strávit v restauraci. Chodí do večerní školy a najde si práci v cestovní kanceláři… a potká Iana Millera, učitele na střední škole. Ian je vysoký, hezký, ale rozhodně není Řek. Toula si není jista, co zraní jejího staromódního otce víc, jestli to, že je Ian cizinec, anebo to, že je vegetarián… V postavě Iana uvidíme Johna Corbetta, kterého si mnozí diváci pamatují ze seriálu Sex ve městě jako Carriina milence Aidana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (268)

danco123 

všechny recenze uživatele

Film mal potencionál na dobrý film, ale premrhal ho! Neviem, možno že len mne tento film nesadol, ale predpokladal som že sa pri ňom zabavím a odpočiniem, ale nakoniec to bol úplný opak. Film ma vôbec nebavil a nevedel som sa "ponoriť" do deja. Pre mňa je film skutočným sklamaním, čakal som od neho viac. Dávam mu 35%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Toľko ospevovaný, toľko navštevovaný a tak zbytočný film. Mal som nutkanie dať 3*, kvôli šarmantnej Nii Vardalos, ale lineárny príbeh bol taký slabý, že som si až hrýzol nechty. Absolútne nič prekvapivé sa nudeje, ani len náznak zápletky. Je to milé a celkom sympaticky sa to vyhýba klasickému klišé romantických komédii, ale celkovo je to len rutinné odrozprávanie o stretnutí sa dvoch ľudí. Sranda z cudzej kultúry na amíkov zrejme zaberá, ale mňa tento film vôbec nepresvedčil... ()

Reklama

Idego 

všechny recenze uživatele

"V té buchtě je díra!" My Big Fat Greek Wedding u mě vítězí jako nejlepší romantická komedie (kam se hrabe Bridget Johnes's Diary...) Kulturní rozdíly a hlavně řecký temperament a tradice dávají vzniknout mnoha vtipným situacím. Za zmínku stojí báječné vedlejší postavy, jimiž jsou hlavně prchající babička, která všude vidí Turky a Ianovi rodiče. Skvělá oddechovka, ke které se určitě někdy rád vrátím. A pamatujte - okena vyléčí všechno :) ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Príjemná, nenáročná komédia, od ktorej som však očakával viac. K plusom patrí sympatická hlavná predstaviteľka a zopár schopných gagov, k mínusom podľa mňa mizerný slovenský dabing. Ak porovnám z filmami s podobnou tématikou - nebolo to tak strašné ako podobný príbeh z Lásky nebeskej (po Englishman in USA tá najslabšia časť Ln), ale predsa len ďaleko od skvelej Taliančiny pre začiatočníkov. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

My Big Fat Greek Wedding 💙 už roky patrí medzi tie romantické komédie, ktoré nemám problém pozerať opakovane. Dobre som sa zasmiala, dialógy sú výborne napísané, nechýba štedrá nádielka humoru a romantiky. My Big Fat Greek Wedding ma baví aj dnes po dvadsiatich rokoch a asi troch pozretiach :-) len som už zmenila pôvodných 5* na pekné 4*. Je pozoruhodné, že toto je vlastne skutočná lovestory Nia Vardalos, kanadskej herečky s gréckými koreňmi a stojí za to prečítať si aj zaujímavosti k tomuto filmu, pobavilo ma, ako jej zavolal Tom Hanks😄. John Corbett bol skvelou voľbou. Mám rada Grécko, milujem grécku kuchyňu, Chicago je jedno z mojich obľúbených miest (natáčané v Toronte!!!) a mám rada tento film🙂. 75%. Toula Portokalos: There are three things that every Greek woman must do in life: marry Greek boys, make Greek babies, and feed everyone. Toula Portokalos: Nice Greek girls who don't find a husband, work in the family restaurant. So here I am, day after day, year after year, thirty and way past my expiration date. Gus Portokalos: [to Toula] You better get married soon. You're starting to look... old! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (22)

  • Snímek je nejvýdělečnějším filmem v historii amerických kin, který se nikdy neumístil na prvním místě kino-žebříčku. Tržby jen v USA činily 241 438 208 dolarů. Díky vysokému zisku se současně jedná také o jeden z nejlukrativnějších filmů v dějinách kinematografie, kdy se jen díky tržbám ve Spojených státech rozpočet filmu vrátil 48krát. (MeaCulpa)
  • Na svatební pozvánce je chybně napsané příjmení rodiny Portokalových, tu někdo přejenoval na Rortokalovi. (hansel97)
  • Přestože se má film odehrávat v americkém Chicagu, můžete vidět v dálce kanadská poštovní auta a také známou torontskou restauraci Pappas Grill. Kolem postav také jednou projede autobus s nápisem TTC, což je zkratka pro Toronto Transit. (hansel97)

Související novinky

Jste připraveni na další řeckou svatbu?

Jste připraveni na další řeckou svatbu?

12.11.2014

Moje tlustá řecká svatba byla před 12 lety totálním zjevením. Z pětimilionové indie se vyklubala nejvýdělečnější romantická komedie všech dob, aniž by se film byť jedinkrát dostal do čela amerického… (více)

Můj další řecký příběh

Můj další řecký příběh

23.06.2006

Existuje mnoho příběhů o ženách či dívkách, které z ošklivé kačeny se změnily na krásné labutě. Za všechny třeba Ošklivka Betty, Když jedna bota sedí, Popelka (a všechny ty filmy na ní založené,… (více)

Reklama

Reklama