Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední mistr ninjutsu (Mako) přijde o své syny během války v Koreji. Nemaje jiných následovníků, rozhodne se umění ninjů předat bílému nalezenci, jehož se s manželkou ujmou. Z učenlivého chlapce je nyní dospělý muž, který nabyté schopnosti využívá v boji proti zlu, aktuálně pak proti teroristům snažícím se zmocnit nebezpečné laserové zbraně. (J.Connor)

(více)

Recenze (4)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatické naivní béčko, které rozhodně nezapře svůj televizní původ. Akce málo a poněkud amatérské, příběh prostinký, ale jisté kouzlo film má. Potěšením je pěkná várka béčkových ksichtů, Richard "potřebujeme blonďatého záporáka" Lynch, "potřebujeme hodného Asiata" Mako a také Michael Beck, který mi utkvěl hlavně jako Swan z Hillovo Warriors. Sluší se také zmínit, že je to jedna z prvních reflexí ninja tématiky v americkém filmu. U nás uvedeno na ČT v roce 1994. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

když jsem byl hodně malej, chodil jsem se k tetě dívat na filmy, protože jediná z okolí měla slušné video. Měla nahraná kvanta filmů, jeden horší než drhuhý... Poslední ninja, Bláznivá mise, Bláznivé poslání, NEní čas umírat, Heroin a podobně. Na tenhle céčkový vzpomínám s velkou nostalgií :-) ()

Raphaell 

všechny recenze uživatele

Vidět to v dávných dětských časech, nejspíš bych byl nadšený. Přitom by mi stačil záběr, jak ninja chodí po řetěze. Hned bych také vytáhnul z šuplíku hůlky haši a zkoušel s nima lovit mouchy. Jenže teď už vidím všechny ty naivní chyby. Japonce hrají ve většině případů Číňané, sakura je dívčí jméno a ne příjmení (alespoň jsem se s tím zatím nesetkal) a netřeba zmiňovat to, že choreografie zdejších soubojů se realitě neblíží ani na kilometry. Ale i přesto jsem to s notnou dávkou ninja síly dokoukal. ()

ajaxx 

všechny recenze uživatele

Možná se budou zdejší kritikové divit, ale pravdou je, že to je co do stylu boje a akce jeden z mála "reálných" ninja filmů. Pokud opomenu nevalné herecké výkony, pro toho, kdo o ninjutsu alespoň něco ví, je tohle víceméně jeden z nejskutečnějších znázornění toho, jak ninjové skutečně fungovali. Až na detaily (uzmutí právě drženého kapesníku bylo vskutku úsměvné)... proto dávám nejvyšší hodnocení, jelikož si to tento nedoceněný snímek zaslouží. ()

Reklama

Reklama