Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Carla Harrisová (Deborah Tranelli) je svědkem tragické události při níž zemře její manžel poté, co se snaží pomoci neznámé ženě před útokem nějakého maníka. Carla opouští New York a na čas zůstává u rodičů v Kalifornii, kde se snaží odpočinout a zapomenout. Tam se díky své kráse stává středem pozornostia časem na ní dotírá skupina místních buranů kvůli nějakým datům; když se brání a vede proti nim ostré poznámky, zosnují proti ní útok. Počkají si na to, až bude sama doma, a pak ji brutálně skupinově znásilní a zabijí přitom i oba její rodiče (a mladého opraváře) když se nečekaně vrací domů. Carla je pak v psychiatrické nemocnici, kde se vzpamatovává z šoku. Později ale utíká a rozjíždí krvavou pomstu, jež ji nějakým způsobem motivuje k dalšímu zabíjení. Nakonec se vrací do New Yorku, kde to všecko začalo, pro finální zúčtování s mužem, který má na svědomí jejího manžela. (Karlos80)

(více)

Recenze (16)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Parádní 80's rape & revenge. Tento film je u nás zcela neznámý (na IMDb také nic moc, k dnešku jen 97 hodnocení), nicméně jde o americkou záležitost (ne čistě filipínskou!), která vyšla na VHS, zřejmě ale nešla nikdy do naší distribuce. Naked Vengeance (Nahá pomsta) obsahuje téměř všechno co byl měl film tohoto žánru a ražení mít, k tomu nutno říct, že film měl zřejmě značně omezený rozpočet a pak mi nezbývá než smeknout klobouk. Protože to byla velmi dobrá práce. Je tu spousta akce (vůbec rychlé tempo je parádní a mě krásně vyhovovalo), efektivní grafické, značně krvavé a parádně vynalézavé násilí (jedna scéna je tu podobná z filmu "I Spit on Your Grave", určitě ji poznáte, ponižující znásilnění je hodně realistické), nahoty, tvrdého dialogu, hrozivých a rušivých elementů, patřičného napětí, prostě vše, k tomu líbivá typicky 80's disco hudba. Je to supr film, hlavně díky hlavní představitelce Deborah Tranelliové, která podala skutečně velmi dobrý-uvěřitelný a silný výkon v roli traumatizované Carly. Béčkový režisér Santiago, předvedl (snad v jedné ze svých nejlepších prací!) co jsem od něj kdy viděl (a že mám od něj dost nakoukáno, především ze 70's ale takový postapokalypťák Stryker z pozdější doby se mi taky líbil) že kvalitní a napínavý film umí natočit, a to i v éře, kdy těmto filmům takřka odzvonilo, přeci jen jejich největší boom byl v 70 letech. Pokud jste tedy viděli klasiky jako "I Spit on Your Grave", "Last House On The Left", "Thriller - en grym film", "House on the Edge of the Park" + spoustu jiných taliánských kopií, nebo i poslední kvalitní hodně diskutovatelný rape and revenge kousek "I Spit on Your Grave" (2010), nenechte si ujít i tento poutavý a velice intenzivně působící film, pokud se k němu samozřejmě dostanete, poněvadž klasiku od Zarchiho zřejmě předčí, u nové verze si to netroufám říct. ps: Kusko.t2 určitě nebude zklamaný. Viděna R-rated version. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To byl nááááářez!!!!!!!!!!! Absolutně mega-bombastickej "rape and revenge" exploiter!!!! Neoficiální "remake" kultu I Spit on Your Grave (1978) ... Více po rozdejchání a popřemýšlení o komentu ... LOST GEM!!!!!!!... rozdejcháno, takže ... Hodně podstatného a zásadního napsal již KARLOS80, takže se pokusím neopakovat již napsané, ale spíš se podělit o svoje dojmy. V 80. letech se exploitery skoro netočily. Nahota, natož znásilňování, stejně jako gore scény byly tvrdě potírány. Možná to je právě ten důvod, proč se tento film nedostal zatím z VHS kazet a jejich DivX kopií mezi lidi a že se filmu neujala žádná solidní firma je naprosto trestuhodné!! ... Celé to připomíná již zmiňovaný ISOYG (1978), vizual, prostředí, ten barák, kde se hrdinka usídlí, po zavraždění manžela, jako by z výše zmíňěného majstrštyku vypadl. Máme zde lesík, jezero, buranské městečko ... Prostě pefektní prostředí pro rozpoutání naprosto klasického "rape and revenge" flicku. A tak se i stane a musím říct, že mě film tak dostal, že jsem u konce jen čuměl na titulky s otevřenou hubou a kroutící hlavou ...tedy TOHLE JE PECKA!!!! (a na rok a rozpočet naprostej skvost ...). Holka dostává ze začátku fakt co proto. Scénárista se s ní nesere a tak padají mrtví kolem ní a banda hned 6ti hovad si s ní pěkně užije. To vše ale příjde až po 30 min, kdy se dostatečně seznámíme s oněmi mužskými hovady, takže to nejsou jen prasata na porážku, ale prasata, která divák zná a skutečně nenávidí. Přepadení v domě je brutální a nezadá si rozhodně s ISOYG (1978) ... brutálka!!! ... špičkově natočené, diváku se svírá srdce a žaludek ... Po hodině pak příjde "probuzení" holky v nemocnici a za naprosto výtečně vygradované atmosféry je divák jasně seznámen s tím, že holka je ku.....y nas...á, a že se bude mstít ... Ať můžete od 80.kové pomsty čekat co chcete, na to co příjde připraveni rozhodně nebudete. Filmaři si neberou servítky naprosto s ničím, film se změní v jedno těžce rozjeté akční "REVENGE INFERNO" a rozstřelená hlava brokárnou ala Tom Savini je třeba jen takový malý bonbónek ... Film nechá nostalgicky vzpomenout také na další kult Straw Dogs (1971) a po absolutně pekelné scéně v řeznictví nechá jako epilog vzpomenout ještě na kultovní Death Wish (1974) ... Neuvěřitelná jízda a pocta subžánru zvaného EXPLOITATION!!!!!!!!!!!!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle bodlo. Z ranku "R&R" pocházející drsný thriller, pokračující v tradici toho nejlepšího ze sedmdesátkového exploitationu. Po chladnokrevné vraždě manžela se mladá Carla vydá na venkov k rodičům. Tamní městečko, plné perverzáků a násilníků, však nenabídne ženě klid. Ba naopak. Skupina pěti zmrdů se jí rozhodně znásilnit a - jen tak mimochodem - zabít její rodiče. Pomsta bude sladká... a samozřejmě krvavá. Naked Vengeance je sice osmdesátka jak vyšitá (poznáte hlavně díky sladkým pop songům v úvodu) a závěr je díky střihu těžce nezvládnutý (sekáček v zádech a brokovnicí rozstřelená hlava), na všechno ostatní můžu ale snášet slova chvály. Fajn obsazení, svižné tempo a některé mordy celkem brutální (kastrace!). Za mě teda spokojenost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Já bych z toho tak odvázanej nebyl. Je to okatá kopírka I spit hozená do akčního béčka, která navzdory větší pohrocenosti (víc útočníků, zabití hrdinčiných rodičů) postrádá šok originálu. Scéna znásilnění nic extra a při následné vybíjené sice krev utěšeně stříká, ale bylo mi to dost jedno. Od Santiaga si radši dejte Spoutaný žár. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

SEX!_Děkuji za pozornost, můžeme pokračovat. U filmu z kategorie Rape&Revenge je sice docela nasnadě, co bude hlavní kostrou příběhu, ale pokud si chcete zachovat alespoň ten malý moment překvapení, nečtěte Karlosův vševyžvaňující obsah před projekcí (a raději i další dva trochu užvaněné komentáře až po). Stačí se zaposlouchat do úvodní, celý film prostupující písně a pak už vás příběh poveze sám k velmi drsnému „Rape“ a ještě drsnějšímu „Revenge“. Osmdesátková hudba, nápaditý děj, výborný spád, co víc si jenom přát. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Naked Vengeance očividne kopíruje I Spirit on Your Grave, to mi však vyslovene neprekážalo, nakoľko tento Zarchiho zásadný rape nad revenge vykráda celá plejáda filmov. Príbeh postupne naberá na intenzite, atraktívna hlavná hrdinka po príchode na vidiek na každom kroku čelí sexuálnemu obťažovaniu zo strany nesympatických domácich seladonov, ktorým jej rázne odmietanie ich neotesaných milostných návrhov nie je moc po chuti a situácia sa postupne vyhrotí až do extrémneho násilia, spáchaného zo strany vidlákov. Následná revenge časť prebieha v rezkom tempe a je okorenená akčnými vložkami a niekoľkými svojráznymi krvavými mordami. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó-dobrý to bylo.. V rámci subžánru hodně silný nadprůměr.. Ženská se po nehezké životní facce přesouvá z louže pod okap, kde odpornej pervert není vyjímkou ale solidním standardem, kde být sherif znamená mít IQ max 75 a kde přívětivost smrdí jako Straw Dogs.. No-a v tomhle roztomilém kraji jí banda nachcaných sousedů přichystá noční párty plnou nedobrovolného prošťouchávání otvorů a radikálního odstraňování stařeckých neduhů-Prostě show na kterou se nezapomíná... Slušný odpichový základ pro štavnatou, kreativní a dlouhou revenge jízdu. V mých očích by film-relativně s přehledem-mohl dosáhnout úrovně původního ISoYG nebýt těch šílených logických kiksů, které svou absurditou několikanásobně přebijou cokoliv co jsem zatím v R´n´R subžánru viděl(já to u těchto filmů fakt neřeším ale toto je prostě maras :/ ) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Suverenne najlepsi film Ciria H. santiaga, drsny fryler z Filipin. Skoda, ze v nasich LUzroch a hnojoch su zname tak akurat Kapitan Banglades, pardon, Amerika, vsetky 3 tchory, Hrebejk, Renc a podobne "nadhery" : 85 % ()

Ithildaria 

všechny recenze uživatele

Žít v 80. letech na americkém venkově, tak po setmění radši nevycházím z domu (možná ani v pravé poledne). Téměř všichni místní chlapi jsou totiž nenapravitelní úchyláci a hlavní hrdinka si tak za to, co se jí stalo, může tak trochu sama. Možná by stačilo zatahovat závěsy, nechodit v noci do baru, a neotvírat dveře cizím lidem když nikdo jiný není doma. A že už je na to pozdě? Nezbývá než vymyslet co nejlepší odplatu a užívat si krvavou jízdu. YeeHa! .... Film oplývá silně znepokojivou atmosférou a ten parádní osmdesátkový feeling jej z dnešního pohledu pozvedá na vyšší level. Ačkoliv jsou některé scény poněkud nedotažené a postavy se občas chovají nelogicky, všechny neduhy budiž odpuštěny (ostatně jako vždy v rámci Rape&Revenge žánru). ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Oproti "I spit on your grave" trochu tupější, akce jsou okatě sehrané, dáma v hlavní roli dělá nepochopitelné kiksy a celé to je málo uvěřitelně splácané. Ovšem má to i dvě positiva, jimiž jsou hudba a krásná 80's atmosféra. :) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo slušný (dějově). Hlavně ty oldschool bitky na tělo ženská vs. chlap zmrd. Je to sice slabota (násilí) a občas trochu k pousmání než k vystrašení nebo znechucení, ale zabavilo překvapivě dobře. Nicméně v rámci žánru jsou zde lepší kousky - a to jak starší i novější než tento počin. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Je to síce moje prvé stretnutie s žánrom R and R ale kurňa malo to grády. Najmä pasáž s rozvozcom ľadu a mäsiarom boli cool ale aj ufiknutie čuráka bolo brutus. Ja som spokojný. ()

Reklama

Reklama