Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všichni v italské vesnici Torresecca vědí, že je rodina Tucciových chudá. Její členové se však navzdory zoufalému nedostatku peněz snaží být šťastní. To všechno se změní v den, kdy vyhrají v loterii sto milionů eur. Přestěhují se do luxusního hotelového apartmá v Miláně a začnou utrácet jako šílení. A tak je na jejich novém majordomovi, aby jim vysvětlil, že být v dnešní době bohatý neznamená to, co představují – žádná drahá Ferrari, nýbrž kola, žádná opulentní jídla, ale veganská strava, a tak dále. A když se jeden ze členů rodiny zamiluje do servírky, která nenávidí bohaté lidi, Tucciovi začnou předstírat, že jsou zase chudí. Díky všem zmatkům, které obklopují jejich nově nabyté bohatství, si rodina začne uvědomovat, že ať už chudí nebo bohatí, nejšťastnější jsou ve chvíli, kdy mohou být spolu a sami sebou. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (34)

Marze 

všechny recenze uživatele

Herci trochu přehrávají. Mileniálové jsou dost sprostí. Scénář se mi nezná nejvydařenější. A závěrečné poselství vypadá umělé. Humor stojí na tradičním jiskření mezi venkovem a městem. Když jsem byl na Slovensku na workcampu, kde byla mladá Italka z Milána a starší Ital ze Sardinie, Ital mi říkal, že když přijede do Milána, dívají se na něj opovržlivě jako na Afričana, což se objevilo i v dokumentu. Itálie je prý rozdělena na dva světy - buranský jih a bohatý sever. Ve filmu bylo tolik vtípků, že jsem se nepřestával bavit. A ta pointa , zvrat na závěr! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Věčné téma o tom, kterak chudá rodina k bohatství přišla. Buď honosným děditstvím, anebo, a to je nejčastější, výhrou v loterii. V tomto příběhu je druhé správně. Nutno dodat, že se jedná o italský remake francouzského snímku ´Les Tuche´ (2011), který se do této chvíle dočkal čtyř filmových dílů. Italští tvůrci tedy původní francouzský počin zcela okopírovali, jen tomu dodali ryzí italskou ctižádost a náturu. Filmový společenský střet mezi bohatstvím a chudobou, který bohužel nemá čím překvapit. Vulgární vtípky v kontrastu s luxusním prostředím také nedají si nepřipomenout Bohuše ve snímku ´Dědictví aneb Kurvahošigutntág´ (1992) a to například scénu oběda vesničanů v luxusní restauraci. Značně provařené téma již dokáže vyprodukovat jen omšelý humor, který i přes značnou výřečnost protagonistů a charakteristickou ztřeštěnost rodiny má prostě ohromný problém diváka pobavit. Hlavní myšlenka sice vyzývá k zamyšlení o smyslu bohatství, což je podpořeno řadou nejrůznějších klišé týkající se bohatých lidí, ale toho si asi málokdo všimne. Italové měli do toho dát také svůj pověstný italský humor, kterým by se od francouzského snímku odlišoval, ale bohužel. Spíše tak dojde k nemalému diváckému zklamání. Možná snad potěší přítomnost Anny Mazzamauro, která je známá ze snímků Paola Villaggia týkající se především pana účetního Fantozziho. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Typicky talianska komédia, kde sa primárne kričí, fackuje a tak. Ale na druhej strane aj s nesympatickým obsadením sa dajú robiť zázraky a film bavil počas celej doby. Síce nebol extra objavný, preto aj len tie tri hviezdy, ale silné tri hviezdy. Uvidím, možno prehodnotím, keď zhliadnem pokračovanie. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film o chudé rodině, která vyhraje loterii a tím se přesune mezi bohaté a do vyšší společnosti. Nevím no, asi jsem od tohohle nápadu čekal něco víc. Nebylo to vyloženě špatné, mělo to hodně dobrých scén, ale bohužel jen “dobrých”, což je velká škoda, protože zde chybělo něco víc a něco, na co by si divák vzpomněl i za měsíc. Kvalitní nápad a lehce nadprůměrné zpracování, viděl jsem i lepší. ()

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

Ve filmu se ve vzácné jednotě snoubí protivné stránky jižanského temperamentu, buranská tupost a scenáristická neschopnost. 1) Může být veselé sledovat, jak si burani poradí, když přijdou k velkým penězům. Může být zajímavé podívat se, jak se s takovou výzvou poperou nepřipravení lidé, zkonfrontovat jejich a svůj potenciální přístup k věci a nakonec si zanadávat na osud, že takové štěstí sám nemám. 2) Může to být veselé, ale v tomto případě není. Snad někdy jindy... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je zmíněn seriál Hra o trůny (od r. 2011). (ČSFD)

Reklama

Reklama