Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Boxer Chris (Til Schweiger), namydlený herec Petr (Jan Josef Liefers) a šílený marketingový specialista Max (Matthias Schweighöfer) léta šetřili peníze na své životní sny, na budoucnost! Naneštěstí pro ně, bankovní manažer Schumacher (Thomas Heinze) úmyslně nechá jejich investiční účty padnout na nulu, aby se zbavil neurotického investičního poradce Tobiase (Michael Bully Herbig). Všichni čtyři muži proto najednou čelí nejisté budoucnosti. A tak vymyslí šílený plán... (Falcon)

(více)

Recenze (51)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná německá komedie s příjemnými herci, kteří se chcou pomstít bance, za to, že je okradla. Till Schweiger potěšil, humor na mě sice moc nefungoval, přece jen jsou Němci oproti Francii pozadu, ale nenudil jsem se. Nenáročná feel good pohodovka.60% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Německá taškařice o tom, jak se čtyři joudové chtějí napakovat. Všechno, co je může pos ... se skutečně pos.. včetně bankovního úředníka na hajzlu. Velmi poučné, odnesla jsem si k dobru, že není radno příliš důvěřovat makléřům a že Til Schweiger už není tak sexy jak býval. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemna nemecka komedia (aj ked stale plati, ze je to oxymoron). Chcelo to vsak trochu sviznejsie tempo a menej logickych dier. Najzaujimavejsie je to vsak sledovat ako film kedysi velkeho rezisera. Predstavovacka hlavnych postav sa tak stava (verim, ze umyselne) paralelou k jeho kariere. A sice som sa smial, bol to smutny pohlad. Tak snad pojde tvorca v stopach svojich hrdinov a este prichysta jeden velky zatah, ktory ho opat vrati na vyslnie. Ked ma totiz niekto v portfoliu Ponorku, Nekonecny pribeh, In the line of fire, Enemy mine, Air Force One, Smrtiacu epidemiu alebo Troju tak si este jednu sancu zasluzi 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen se zřejmě chtěl rozloučit feel good pohodičkou, takže si vybral čteřici sympatických looserů a vnuknul jim nápad že by se mohli pokusit vyloupit banku. Nevadí mi že si za pár dní na film stěží vzpomenu. Potěšil mě fakt, že Němci nejsou s humorem až tak marní jak předvádějí v sérii Fakjů pane učiteli. Til Schweiger je stále bůh! 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Líbí se mně, když někdo vysmrkne parádičku jakoby se nechumelilo. Tohle není vrchol filmařský evoluce, uznávám, ale kdybych tak jako Peterson uměl lehce něco vysmrknout i já, nemusel bych se už druhej tejden trápit s rymičkou. Navíc to vypadá, že po německým filmu se mi začínaj líbit aj německý holky... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neškodná zábava, ale nečakajte nič extra. Viac sa k tomuto asi ani nedá napísať. Na žehlenie alebo upratávanie ako stvorené. Slabší priemer. 55/100 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako se na stará kolena vrátil do rodné hroudy Paul Verhoeven, tak se na úplný (vzhledem k věku) konec a rozloučení s filmovým plátnem vrátil Wolfgang Petersen doi rodného Reichu. Co vám o tom můžu tak povídat. Do kina to film není ani náhodou, televizní look, nízký rozpočet. Působí to jako epizoda z kriminálního seriálu. Ze začátku je humor strašně tlačený a umělý, žádný vtip mě nerozesmál, finanční poradce kytička je mrtě nesympatický chudák a já se prvních 35 minut docela ošíval nudou. Po přepadení už to začne bejt trochu lepší. Bouda na vrchní vyšetřovatelku je sranda a najde se už pár lepších vtipů. Ale pokud se ta mrtě chytrá policejní šéfka nechá opít takovým rohlíkem, tak je to scénáristicky zase ke konci spíš notně infantilní. Konec lepší než začátek, ale že bych se u celýho filmu nějak extra bavil...spíš ne než jo. Tři * ale slabší. Na konec kariéry to mohlo být lepší Vlčáku.50%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Filmu chybí dvě zásadní věci. Nedostatek napětí a skutečného humoru. Režisér Petersen nemá v této oblasti dost zkušeností. Motivace zlosyna je krkolomná a po úvodu, který představuje čtyři hrdiny sledujeme v druhé kapitole krok za krokem modelové schéma plánování, testování a provedení loupeže, kde záchytné body úsměvu tvoří proměna stydlína v drsňáka a zejména originální využití papeže. Nejvydatnější je kapitola třetí, ve které se vyšetřuje, improvizuje a intrikuje, ale tu už jsem dřímal. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie o nesourodé partě, která se rozhodne z pomsty vykrást banku, přestože to jejich dovednosti absolutně neumožňují. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 7.1.2017) Vier gegen die Bank je svižně natočená a nadmíru vtipná komedie, jejíž úspěch tkví zejména v herecké interakci ústřední čtveřice a v líbivém námětu, který je sice na jednu stranu tuctový, avšak v tomto případě dobře zpracovaný. Každý ze "zločinců" má zcela jiný profil, ale přitom se skvěle doplňují, jak v rámci loupeže, tak na komediální linii. Zkrátka sympaticky natočená komedie, která nestojí na připitomělých scénách a herectví, jak tomu často u podobných filmů bývá - nýbrž je chytrá a inteligentně podaná. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Že bychom se zasmáli, to teda ne. Že by předvedli nějaký vymakaný chytrý fígl jak vykrást banku, to ani náhodou. Spíš ta loupež v sobě měla víc logických děr než ementál. Celé to považuji za hodně nenáročnou oddechovku. S důrazem na „nenáročnou“. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Oddychová nemecká lupičská komédia so sympatickým castingom a pomerne chytrým scenárom. Petersen i celý štáb bol zjavne v dobrej nálade. Za tri poctivé investičné stimuly. (25.6.2017) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Německé komedie a německé porno mají jednu společnou vadu- většinou neplní účel, pro který byly natočeny. Tahle parta tragédů mě ale k mému vlastnímu překvapení dokázala docela slušně pobavit, a za jiných okolností bych filmu klidně jednu hvězdičku přihodil, to by se ale tvůrci nesměli dívat na logiku jako na něco nepřípustného. Jasně byla to jen komedie, i tak bych ale čekal lepší práci se scénářem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Petersen si na stará kolena střihl komedii a díky Bohu za to, že zvolil doámcí píseček. Námět se čtyřmi různě (ne)schopnými tajtrdlíky, kteří se chtějí pomstít zlotřilé bance, sice není nějak nový a nakonec ani zpracování nijak nevybočuje z obvyklého schématu, ale to tady vlastně nebylo na škodu. Předně se povedl casting a to tak že do puntíku. Ústřední čtyřce to fantasticky ladilo a bylo evidentní, že se všichni herci baví. Ženský šmrnc pak tomu dodaly další osvědčené tváře a já jsem moc rád za Antje Traue. A druhým pilířem filmu je nenucený vtip, který vyplývá ze situace a ani jedna ze scének nepůsobí účelovým dojmem. Příjemné ve všech ohledech. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemecky heist film, ktory sa marne snazi napodobit americke vzory, ale zufalo sa mu to nedari. Filmu chyba svizne tempo a poriadne prepracovany spôsob lupeze. Zlodeji su totalni packali. Cele je to sice podane ako komedia, ale zasmial som sa na jedinom vtipe (Kto ma tašky?). Od tak skveleho hereckeho obsadenia som cakal ovela viac. Necakane aj Michael Herbig tu bol uplne nevyrazny. Najzaujimavejsia mi pripadala zapletka az ked sa po lupezi snazili zvalit vinu na slizkeho sefa banky. Ale trva to prilis kratko a hlavnym hrdinom sa to podari bez najmensich komplikacii. Vysledkom je nudny televizne pôsobiaci film bez poriadneho tempa a s minimom vtipov. Aj napriek kratkej stopazi sa to strasne vlieklo. 4/10. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která se nesnaží být navíc ještě drama, řešit vztahy, apod., jak je dneska u komedií zvykem. Není to nic náročného, takže v tom člověk nesmí hledat detaily. Naopak, skvěle si u toho odpočine. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemecka kinematografia uz len jede vo vychodenych kolajach, ma to tempo a dobre dialogy, ale presumelo bez zaujmu ... dnes len scenaristicka a reziserska rutina, Til Schweigera chcem opat za kamerou, nie pred - je to talentovany clovek : 50 % ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Příjemná, v úvodu natahovaná oddychovka, která se mi skoro zasekla u představovačky hlavních postav. Díky Bohu, jakmile přijde na lup, děj se rozjede a nic ho nezastaví. Předně musím zatleskat castingu za výběr herců, který byl excelentní. Scénáristé to podepřeli dobrou rutinou, která tu a tam vrzala v nelogičnostech (napálit vyšetřovatelku tím že si zařídíte profil na seznamce se dostal do mého notesu na WTF momenty), nicméně pokud hledáte dobrý film na sobotní odpoledne, Jak napálit banku je ideální volbou pro vás. 70% ()

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama