Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK

Uživatel MMXIII smazal svůj příspěvek.

Schpekulant

Schpekulant (hodnocení, recenze)

Prý to bude minimálně tak dobré, jako poslední Transformeři, i když by s tím Michael Bej mohl nesouhlasit.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

one2

Mně spíše zajímá, jak moc se inspirovali i u zmíněné Black Widow, protože ta tématika je opravdu hodně podobná.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

 Jednotlivé záběry jsou fakt ohromující, kameraman ví, co dělá. Stylizace taky hodně dobrá, herci výborní. Teď už jen ať to má dobrej scénář.

Nyck

Nyck (hodnocení, recenze)

Četl jsem knižní předlohu a Jennifer mi na roli Dominiky celkem pěkně sedí, horší je to s Edgertonem, který hraje Nashe, tam bych viděl trochu problém, ale snad to nebude tak strašné. Trailer vypadá záměrně akčnější, než zřejmě snímek bude (v knize tolik akce není, rozhodně méně než třeba v Bourneovi).

Lachtaan

Lachtaan (hodnocení, recenze)

Lawrencovou od posledních Hunger Games moc nemusím, ale trailer na tenhle thriller vypadal vskutku slibně. Špionážní film s mosekvským prostředím jsem prozatím viděl asi jen v Jacku Ryanovi. Ten byl ale kýčovitě průměrný, tak uvidíme, co se z Red Sparrow na jaře vyklube.

Uživatel Lachtaan smazal svůj příspěvek.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Sidonka

Dříve byla naštěstí obsazována do snímků, na které nezaměřuji svou odbornou pozornost a kde se její herecký neum lehce ztratí, tedy především do přihlouplých komedií či prostoduchých komiksovek. Jenže nyní začíná učinkovat i v thrillerech a skrze Aronofskyho se dokonce protlačila ke královskému filmovému žánru, což mi zákonitě pokazí výsledný prožitek i z jinak téměř precizního snímku. Red Sparrow bude obdobný případ.

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama