Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
api

api (hodnocení, recenze)

Prvá hodina veľmi dobrá, potom začína filmu dochádzať dych. Aspoň, že si Jennifer zam*dá :-D

Daethereon

Daethereon (hodnocení, recenze)

Velké zklamání i přes slibný začátek. Celá atmosféra špionských her vypadala nerealisticky, amatérsky až směšně (diskety v r. 2018?!). Místo tohoto děsu doporučuju výbornej retro TV seriál The Americans (přestože některé scény byly přehnané), o pár levelů výše ve všech ohledech, "schváleno" i samotnými Rusy (Rusy zde opravdu hrají Rusové mluvící rusky)...

na příspěvěk reagoval Prometheus69

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

takze mame tu bezcitnu zenu, co sa zabuchne do americana, no byt tymto americanom nebolo by mi jedno ci spavam s nou a ci ma neodpravy vo sne. zase ciernobiele videnie a putin ako zly agent, toto ma byt nahoda? nie je! potom dalsie kontrasty, kamera, ruske sive tmave a americke farebne svetle. rusi zabijaju mucia, americania citlivky, mierumilovni to ludia. suma sumarum, hodnotenie, je to odpad 0/5. p.s. na konci som cakal, ze ju amici odstrelia, ale toto by nebodaj narusilo obraz na ludomilov, vtedy by som dal jednu hviezdicku.

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Američania ostali mentálne trčať v 1985, keď ich Rocky vybojoval súboj s Ivanom Dragom. Klišoidné a povrchné stvárnenie ruských postáv je už trápne. Obávam sa, že vzhľadom k súčasnosti sa to bude len zhoršovať a amíci budú mimo reality stále viac. To už aj tí Simpsonovci sú uveriteľnejší ako to čo ponúka táto hollyúdska produkcia.

Film je síce natočený profesionálne na úrovni, ale emočne je to jedna plochá čiara. Obávam sa, že od Lawrence sa ničoho iného nedočkáme. Telesné krivky a proporcie jej zrejme porastú, gény sú nepodplatiteľné, ale ten zvyšok bude nezáživný a nudný. Skvelé filmy ako Hunger Games, Pasažieri či X-menovky majú úplne inú kvalitu navzdory Lawrence. Ona ako herečka je zbytočne preceňovaná a zopár filmov na to ešte v budúcnosti doplatí. Ale problém v hereckom obsadení sa týka aj mužskej hlavnej postavy, tiež to bol taký "studený čumák". Takže síce to mohol byť celkom obstojný film, ale výkony dvoch hlavných postáv ho zhodili dole. Že má vysoké hodnotenie na csfd nič nemení na tomto názore... Na IMDb to má 6,6 a klesajúci trend, čiže začína sa to približovať reálnemu ohodnoteniu...

 (hodnocení, recenze)

Si jednodušší než prvok a ještě k tomu stalker.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tak pochopit tenhle film, neni zase tak těžké, když nemáš na mozku nějaký trust 

lioncel

lioncel (hodnocení, recenze)

To mysleli opravdu vážně? .. Jennifer Lawrence baletka - primabalerína? .. Kdo by to jako zvedal, udržel nad hlavou? ...

na příspěvěk reagoval woodsman

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Leonnor

Byla tam celou tu dobu... 

A sejmula stilově i toho zmrda... Tu mrchu si měla podat taky. 8)

 

Ten konec? Telefon? James bond? 8)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Mnooo.. upřímně je Tenhle vedlejšak Catnis Ewegreenové... Mnohem lepším Fifty shade a Atomick Blonde dohromady.. :D Ty malí bio pomeranče.. budu mít před očima ještě dlouho.. :P Každopádně, i přesto že film obsahuje hodně hluchých míst a rudá scéna ve sprše nedává moc velký smysl.. protože ani není vspomenuta a nemá ani žádnou spojitost z budoucím dějem... Film obsahuje též hodně scén který mě fakt bavily. Ať už po psychologické stránce, akční či erotické.. no bez tak je z toho polovina jen o kozách. :D Ale, tentokrát aspoň tvůrci aspoň věděli co od filmu chtěj a co má ve filmu za roli vlastně hrát.. Což jsem třeba u zmíněné AB neměl pocit ani náhodou.. O FS ani nemluvím... Skraceně a podtrženě, tahle hra na kouzelnou kundu.. se nečekaně povedla. I když Lawrence působí ve svých filmech jako umělí android.. a dost těžko se jí ta role věří.. V případě Rudé volavky.. pro ní tahle role byla přímo napsaná! :D 75%

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Největší problém tohoto filmu je v tom, že Jennifer nikdo neuvěří, že by mohla se svou konfekční postavou být baletkou. Zbytek už je jen špatná snaha o špionážní film.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Ach bože to byla ještě větší blbost než Atomic Blonde. Proč a za co? To nestojí ani za mou námahu, ani za můj komentář.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Moogwi

Edgerton, na mně působil jako packal a zbytek Amíků, mně nijak výrazně neuchvátil. Já si myslím, že tady Volavka, je docela věrná realitě. A tam ten vtip si tolik neber. 

Moogwi

Moogwi (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Nedokážu zhodnotit, jak moc se trefili američani do fungování ruských tajných služeb, ale přijde mi, že se zasekli někdy v 80 letech, celý film tak vypadá, možná to byl záměr ? Hrdinní američtí agenti obětující se pro druhé, nejlepší ruská baletka bydlící v zemljance nemající na nájem, lidi ve státních nemocnicích umírající ve vlastních výkalech, jako fakt? :) Už jsem si nějak tak zvykl na ten jejich komplex nadřazenosti, kdy mají pocit, že všichni ostatní jsou 100 let za opicema, ale ve špionážním thrilleru bych čekal trochu méně toho patosu.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Moogwi

né to ne, jen sem narážel na fakt, že rozpad SSSR na mně působil/působí jako divadlo, však vezmi si dnešní Rusko jaké je. Takže sem narážel na fakt, že na oko se SSSR rozadlo, ale uvnitř dál SSSR funguje. 

na příspěvěk reagoval Moogwi

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Vestor

tak zrovna Rudá volavka je docela dobrá, v tom, jak to chodí mezi SSSR a USA. Tak dej Chocapic a pusť si něco jiného 

na příspěvěk reagoval Moogwi

Vestor

Vestor (hodnocení, recenze)

Nechápu jak tomu někteří místní intelechtuálové můžou dát 5 hvězdiček, i 4 je moc. Naprostá slátanina, která se díry ve scénáři snaží zakrýt přehnaným a samoúčelným množstvím nahých scén a brutality. Kamera a lokace jsou sice hezké, ale jednání postav naprosto nedává smysl. CIA coby naivní Mirek Dušín vs. Voldemorti z Ruska.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tak nahá a sexuálně zkušená Lawrence stojí za to a to loupání člověka, Saw hadr na podlahu 

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Tehdy jsem byl dost nachcípanej a abych tam kašlal jako jedna ženská (tehdy před X lety na MAN of STEEL), tak to radši ne. :D 

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Tak už je to v dobré kvalitě, ale ještě počkám. Číst titulky přes ty čínské fakt nehodlám. :)

na příspěvěk reagoval Lacike

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Tak Sparrow je Volavka... Hmm a ne vrabčák... hmm. Chudák Jack. 

Dostal jméno ptáka kterého ani nikdy neviděl. :)

ČR

ČR (hodnocení, recenze)

V Sovětském svazu je možné vše, ostatně učili nás to ve škole.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Mire

SPOILER ---> Tak za prvé v tom byla pomsta a za druhé byla loajální Američanům. Nemohla předhodit pravého viníka, a tak dala někoho, koho nenáviděla + byl uvěřitelný k tomu, že mohl poskytovat informace a měla k němu přístup.

Mire

Mire (hodnocení, recenze)

Chcem sa spýtať jednu spoileroidnú otázku:

 

prečo vlastne poslala na smrť svojho strýka?  z pomsty, alebo bol do niečoho namočený? lebo toto mi akosi uniklo

na příspěvěk reagoval Nevka, Schpekulant

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Delock

Oscara asi ne, ale v souboji Salt/Atomic Blonde a podobné, za mě Red Sparrow vítězí. I když byl paradoxně nejslabším prvkem filmu výcvik...

Delock

Delock (hodnocení, recenze)

No, mohlo to být o 20 min. kratší, ale Oscara bych jí klidně dal.

na příspěvěk reagoval Nevka

 (hodnocení, recenze)

Schpekulant

Vůbec, úplně jiný druh filmu než hloupě překombinovaná a vizuálně samoučelná Atomic Blonde.

MMXIII

MMXIII (hodnocení, recenze)

Dneska jsem cetl na Instagramu ze Jennifer L. By mela dostat oscara za tento vykon ve filmu :))

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama