Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Recenze (586)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne! Nevím z jakého důvodu, ale tak nějak jsem od Rudé volavky očekával jízdu v podobě Atomic Blonde, leč oba tyhle filmy si jsou skutečně na míle vzdáleny, nicméně, když použiji alespoň fakt, že v obou filmech hrají ústřední roli špionky, tak u mě jednoznačně vyhrává akční Charlize Theron, která se jako agentka se svou postavou ke zdárnému konci probila, zatímco Jennifer Lawrence se se svou postavou ke zdárnému konci prokurvila. Co tedy určitě této podívané nemohu vytknout, je skvěle zachycená atmosféra, chladná, syrová, nekompromisní, její působivost je prostě opravdu nezpochybnitelná. Toť ovšem vše. Zápletka je děsivý maglajs, kde je sice vše normálně srozumitelné a nakonec do sebe vše i zapadne, nicméně její zpracování je neskutečně zbytečně přeplácané, čímž zároveň narážím i na další zásadní výtku, a to na nespočet vyloženě nudných a nezáživných pasáží, které tak akorát maximálně natahují stopáž, a v tomto případě jsem si jistý, že sestříhání klidně o třicet minut by filmu vážně výrazně prospělo. Pointa je pak sice překvapivá a poměrně uspokojující, ale musím opakovat, cesta k ní je tak dlouhá a nezáživná, že její údernost vlastně pak až tak bohužel nevyzní. Co se ústřední postavy a v podstatě i přímo Jennifer Lawrence týče, tak se jedná o další mínus pro celý film, mě Jennifer jako herečka nikdy neoslovila a zde se to nezměnilo, a ta její postava mě spíš iritovala, než bavila, protože prostě postava, která svou špionážní misi pojme jako téměř dvou a půl hodinovou snahu o prošukání se z východu na západ, tak to jako fakt neberu. Efektní je to ve výsledku možná stejně, ale záživné už tolik určitě ne. Krom ní bych měl tedy ještě zmínit Edgertona a Schoenaertse, ale ani oni tu na sebe nedokázali strhnout nějakou výraznější pozornost, takže obsazení Rudé volavky musím považovat též za nepřesvědčivé. A jelikož mě film nedokázal zaujmout ani nějakou výraznější, či originálnější stylizací, musím konstatovat, že nemohu tuto podívanou jednoduše nikomu doporučit, jelikož krom zmiňované působivé atmosféry k tomu nemám jediný důvod. Velké zklamání. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Jako jo, příběh a jeho ztvárnění se mi líbily, ačkoli nutno podotknout, že vzhledem k situaci slečně víceméně vše až podezřele snadno vychází. Dvě výtky: Zaprvé klasické "Rusové jsou stále ti zlí utiskovatelé, Američani hodní svobodomyslní lidumilové". "Výjimky" to vlastně jen utvrzují. "Hodný" soudruh zrazený vlastí spolupracuje se správňáckými Amíky, proradná Američanka je po zásluze potrestána samotným osudem. Zadruhé jsem lehce znavena, lehce pobavena anglicky mluvícími herci, snažícími se napodobit ruskou mluvu. Racionálně chápu, že chtějí obsadit hlavně známá jména, ale "CH" je "CH". Slabší čtyři. ()

upson 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to taková variace Brutální Nikity, ale dobře živená americko-ruskou rivalitou. Hlavní herečka to dost dobře táhne. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Je tam par super scen,ale ta stopaz je umorna..140 minut koukame jak se krasna Law tvari jako kakabus(nebo ruska superspionka)..kazdopadne pokud se z ni mel vycvikem stat nekdo kdo svede kazdeho..tak stylem studeny cumak nevim nevim jak by bodovala... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To, že se v celým filmu mluví anglicky s jakože ruským přízvukem, protože se to odehrává (především) v ruským prostředí, to bych ještě přešel. Ale že se z baletky stane během chvíle tajná agentka a ještě jedna z nejlepších, to je celkem mazec. Baletka si nešťastonou náhodou zlomí nohu, což jí nabourá kariéru, takže přijde její vysoce postavenej strejda (podle mě úchylák, kterej od začátku chce hlavní hrdinku prostě vojet) a pošle ji na kurz pro agentky. Tam se naučí, jak svádět a roztahovat nohy a pak už to jde ráz na ráz. Tvůrci začínají míchat šílenej koktejl událostí, kde asi museli sami ztrácet, protože každej agent a politik to tam hraje minimálně na dvě strany, ne-li na více stran, takže chvilku je to tak a pak zase jinak. Stopáž je přímo neúnosná, takže se klubko zamotává víc a víc a je to jenom na škodu. Snaha o chytrost a přelstění diváka je znát, ovšem tohle už bylo fakt moc. J. Lawrence se snaží, to se nedá upřít, navíc je to pěkná ženská, takže se na to dobře dívá, ale ve srovnání s podobným konkurentem Atomic Blonde to prohrává. Až se vlastně divím, že je tady to hodnocení obráceně. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Výborný špionážny thriller, ktorý si drží tempo a napätie takmer po celú dobu, v ktorej než dej niekedy budete sledovať hlavne veľmi sexy Jennifer Lawrence a dôležité útržky nevnímať. To sa Vám môže stať osudným veľmi ľahko, pretože film je pretkaný pár dejovými a scenáristickými zvratmi, resp. prekvapeniami, v ktorých saˇdá ľahko stratiť. Takže pozor na to, páni ! :D ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Beru to jako typickou hollywoodskou pohádku pro dospělé. Na tenhle žánr jsou tady nejlepší na světě a ani Rudá volavka jim v očích špionáží nepolíbeného diváka Klukaluky neudělala ostudu. V téhle kvalitě jsem to vážně nečekal! Pátou pecku v tomhle případě nedávám jen z jakéhosi alibismu, prostě nemůžu uvěřit, že by jednotlivec dokázal přelstít systém. ()

kukuuuc10 

všechny recenze uživatele

80% Kino. Čtyři a půl hvězdy. Jojo, s Rusáky si nezahrávejte. Tohle snad chtěli autoři vystihnout prostřednictvím tohoto filmu. Nadupaný scénář i provedení - hlavní role Jennifer Lawrence opravdu sluší, nebojí se zahrát i velmi sofistikované scény, je sexy a uvěřitelná. Edgerton má malé charisma a působí dost neškodně. Většinu svého času sleduje z povzdálí anebo monitoru. Zato parta okolo generála Ironse ukázala syrovost ruského impéria. Za mě dobrý, rozhodně film svého žánru, který má hlavu a patu, skvělý příběh plný zvratů a sem tam i nějaké leknutí. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Spomeňte si na akýkoľvek špionážny film od Jamesa Bonda po Bourna a máte 90% šancu, že ide o trefu do fajnovejšieho filmu ako Red Sparrow. Scenáristicky bezzubé, námetovo fádne a suchopárne natočené. 140 minút ťažkého boja s vlastnými sedacími svalmi, silno pociťujúce prvé štádium dekubitov. Pred šedým zákalom ma uchránilo občasné a explicitne tupé (a)sexuálne pasáže, popretkávané prehnanou brutalitou niektorých scén. S minimom výčitiek, prvé sklamanie tohto roka za 2 a 1/2* ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Trailery mě nalákaly, Jennifer a sexy scénky jsou velké lákadlo. Film nakonec hodně potěšil, herecky výborné, perfektní atmosféra, kdy člověk nevěděl kdo a s kým, výborné sexy dusno a k tomu nějaké to mučeníčko. Příběh napínavý a i když má přes 2h tak se člověk nenudí, cca uprostřed filmu se trošku tempo zpomalilo a možná to tam šlo trošku prostříhat nebo doplnit nějakou akcí, ale celkově to filmu nijak neublížilo. Všiml jsme si v jedné scéně, že kamera se nemohla zaostřit a trošku se tam měnil obraz, ale to je technický detail, který rád prominu filmu. Škola pro volavky byla perfektní a klidně mohli ukázat více školení, stejně pak ke konci mučení vodou nemuseli utínat, když začla muzika. Za mě nakonec velká spokojenost a je fajn vidět po dlouhý době kvalitní film, který je nějak odlišný od jiných. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Až príliš veľa vecí mi na tom vadilo a preto som film nemohol brať celkom vážne. Ten trochu propagandistický podtón (áno, USA sú takmer v každej oblasti života lepšie ako Rusko, ale nemusí sa to servírovať takým detinským spôsobom), postavy hovoriace po anglicky s pseudoruským prízvukom, bratislavské exteriéry, hlavný záporák obsadený najmä preto, že sa podobá na Putina... Na druhú stranu mám slabosť pre Edgertona a taktiež nahotu Jennifer Lawrence a preto hodnotím film ako slušný priemer. Film sa tváril, že je niečo viac ako popcorn, ale nebol. ()

legatio 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se během filmu předpovědět různé varianty, jak to nakonec může dopadnout, ale musím se přiznat, že se mi to nepovedlo. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Až moc uspávající thriller. I přes to přitažlivé téma se to ne a ne pořádně rozjet a navíc to má fakt vražednou stopáž. Závěr určitě patří k tomu lepšímu z celého filmu (počínaje tou řezací scénou). ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc surové a nechutné. Místy hodně přitažené za vlasy a celku jako takovému prostě člověk nevěří. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Film mě absolutně nebavil a jeho pomalé tempo mě pomalu zabíjelo. Herecky je film v pořádku ale nějak mi tenhle snímek nesedl a to i když zde je Jennifer Lawrence zcela nahá. Filmy tohohle typu mi nevadí a některé patří i mezi mé oblíbené ale zrovna tenhle snímek mi prostě nesedl. 55% ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama