Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Recenze (586)

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Američania natočili film o tom, ako to v Rusku chodí.. A ako to dopadlo? No presne tak, ako by ste čakali. V Rusku je všetko zlé, ešte aj tajné služby a celebrity žijú a pracujú v obydliach, ktoré sú 100 rokov za opicami :D Naproti tomu americkí agenti sú tí dobrí, na správnej strane .. to nevravím o samotnom filme, ktorý postrádal logiku, chcel sa tváriť ambiciózne, ale nemal na to.. 2* ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

She fucked them. Jen co je pravda. Putinova rozkuřovačka, magic pussy Jennifer Lawrence nechává diváka dvě a čtvrt hodiny litovat, že nezná žádné státní tajemství, které by mohl zobchodovat. Mít hypotetickou naději, že mi sedne na obličej, dělám horší věci než Miloš Zeman. Otravní jsou anglicky hovořící Rusové, otazníky se vznášejí nad schopnostmi ústřední postavy, pro něž není vysvětlení kromě výjimečného talentu a tříměsíčního výcviku ve 'škole pro kurvy' (nikoliv VŠE). Tím ale výčet nedostatků skvělého žánrového filmu končí. Čekal jsem popcornově akční, krotké vehikulum pro ústřední hereckou hvězdu, která domněle zatoužila rozšířit portfolio o odlehčenou verzi ludlumovky. Volavka ale od začátku překvapuje stylovým chladem, nedivácky rozvážným tempem a umírněnou režíí, hřejivě povědomou východoevropskou výpravou, přiměřenou vytříbeností, skvělou hudbou a značnou brutalitou. Je též až na pováženou, jak blízko se sexuální explicitou (nikoliv hravostí) přibližuje čemusi na způsob Emanuelle v Budapešti. Volavka vlastně vystihuje ducha špionážní klasiky s Jasonem Bournem (a jiných opravdových žánrových příběhů) lépe než úspěšná Damonova série. Za samostatnou zmínku stojí výborné obsazení vedlejších rolí. Suverénně skvělá je Charlotte Rampling ve variaci na majora Klebbovou, odtažitý Jeremy Irons a Cirián Hinds v roli vysokého důstojníka SVR, poklona směrem k Tinker Tailor Soldier Spy. Za povedený vtip lze považovat obsazení skvělého Matthiase Schoenaertse do role strýčka a řídícího orgána hlavní hrdinky - jeho zjevná podoba s nejmenovaným autoritářem bije do očí.  Kdyby se točily převážně takové filmy, snad by se i dalo začít opět chodit do kina. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Romanticky laděná špionážní pohádka. Za minulého režimu jsem byl osobou dlouhodobě sledovanou Státní bezpečností, ale nasadila na mě postupně všeho všudy jenom dva agenty. Na takovouhle agentku jsem coby disident okresního formátu zřejmě neměl nárok. Vnímám to jako jednu z křivd, jíž se na mně komunistický režim dopustil. Ani pochroumanou baletku mi neposlali. Anebo je tomu tak, že to, co se ve filmu ukazuje, je čirý mýtus? ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Nádherný vtip. Škoda, že génius Francis Lórenc nepočkal s premiérou na prvního dubna, protože v takový den bych mu to snad sežral i já (ale Dženyfer bych popravdě nežral ani na toho apríla, brrr). Ve světě, ve kterém americko-ruští baleťáci lámou nebohým baletkám jejich CGI nohy se může stát opravdu cokoliv. Člověk by už ani nedoufal v nic nějak originálního či nápaditého, ale celovečerní film, který je pojatý jako obyčejná bezmyšlenková telenovela, která zaujme snad jen několik muliérů díky „seksy zápletce“, to tu ještě nebylo... 10/10 Komedie ()

tterez 

všechny recenze uživatele

Vyostřené a často kruté scény, zajímavá Jennifer a hodně krve. Rusáci jsou v Rudé volavce zobrazeni přesně tak, jak by je Američan popsal. Krutá a bezohledná stvoření libující si v utrpení druhých. Dá se říci, že tam byla perfektní zápletka a na konci filmu super zvrat událostí! ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako není to úplně špatný film, ale mně se to nelíbilo- pár hnusných drastických scén zcela bez důvodu, protkaných naprostou nudou a sexem (taktéž zbytečným). Už samotný nápad udělat špionku z primabaleríny je víceméně směšný (napo težkém zranění). Taky natočit celý film v angličtině působí jako pěst na oko. No abych jen nekritizoval, konec je docela dobrý a Jennifer Lawrence opět předvedla něco ze svého hereckého umění...ale jinak např. Bondovky jsou mnohem lepší....30% ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

nádherná Jenn, překrásná hudba, opět potěšil Irons, ostatní už tak nějak moc nezaujali, snad Rampling. Atmosféra hustá, násilí a sex tak akorát (jenom to holení kůže jsem na kompu přeskočila). Dokonce jsem celkem i stihla chápat děj a zvraty -obvykle se ve špionážním filmu okamžitě ztrácím - lhaní, přetvářka, lsti a tyhle věci mi prostě můj prostoduchý mozek nebere a nestíhá. Takže za mě naprostá spokojenost a klidně to mohlo bejt i delší, protože na Jennifer se můžu dívat prakticky neomezeně dlouho:)) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

J. Lawrence v jedné z jejích nejlepších rolí. Je fakt, že je to tady celé o ní a na ní taky stojí to, jak film bude vypadat. Zvládla to skvěle. Téma nic moc nového, i když v takovém pojetí se na to fakt dobře kouká. Za mě moc fajné! ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Ou, miluju špionážní snímky, ale tady jsem se málem unudil k smrti. Je to tak strašně průměrný a předvídatelný snímek, až bylo zbytečné ho vlastně vůbec točit... ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Předně, pohled na "věc" je očekávaně docela úsměvný... ale když na to nebudu brát zřetel, je to vlastně vcelku zábavný film. Herecky překvapivě zaujme především Matthias Schoenaerts, který do role dokonale sedne, navíc vypadá jako... ano ten. Ústřední dvojice je též fajn, jenom vývoj jejich vztahu mohl být podán trošku jinak, takto jsem jim nevěřil. I když, čemu a komu v tomto filmu věřit, lež je tu všudypřítomná, ovšem ku kladu příběhu který zamotává a obzvláštňuje. Klasicky kvalitní hudba Jamese Newtona Howarda dodává ději na napětí, akci a snad i občasné dramatičnosti. I když akci, té je tu snad méně, než lehké erotiky - především díky "výcviku". 60% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Velice povedenej komiksovej film, kterej jenom jaksi neni podle komiksu. Tzn. jako adaptace knihy je to možná selhání, jako oddechovka to funguje skvěle. (Ono to fakt neni podle ňákýho komiksu?) Čtvrtá rudá hlavně za to, že to nemá posraný PG-13. Ono by to ani nemělo mít PG-18 nebotakněco. Někerý lidi z pátečního publika multiplesku měli problém s okatym zobrazením zranění, krve, ostrouhaný kůže, malýho penisu a podobnýho násilí obecně. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Jasně, když by někdo chtěl, dokázal by na Volavce najít a vyčíst jí spoustu nedostatků, jenomže mě až překvapilo, jak rychle mi těch 140 minut v kině uteklo. Tempo je sice chladně pomalé, ale na plátně se pořád něco děje a navíc si film neustále pohrává s divákem, který po celý film váhá, jestli Dominika to Rusko miluje nebo vlastně zas až tak ne. Až mě překvapilo, jak krvavá a zvrácená Rudá volavka dokáže být, špionážní thriller je tentokrát uchopen realističtěji a tísnivěji. K tomu si připočtěte fakt sexy JLaw, která tu hraje velmi solidně, skvělé dějové zvraty a především ten vynikající závěrečný plot twist, který mi to hodnotí nakopl až na silnou čtyřku. Francis Lawrence si na nic nehraje a servíruje nám slušný špionážní thriller, který sice trochu postrádá atmosféru, ale přesto zvládne upoutat a zabavit. Plusem je rozhodně také fascinující vizuál využívající barevného kontrastu a tísnivá hudba J. N. Howarda. Tohle si zasloužilo větší box office úspěch. ()

streims 

všechny recenze uživatele

Lehce zvrácený námět s mírnou dávnou erotiky. Podurá atmosféra ruských tajných služeb, kdy je bývala baletka s tváří Jennifer Lawrence, nevědomky umístěna do programu na výcvik agentů, kteří se více než kdokoliv jiný učí využívát chtíč za použítí svého těla. Jennifer v roli uvěřitelná a přesvědčivá. Děj povedený a promyšlený. Závěr překvapivý. Jediné co musím vytknout, že chvilkami se už koukáte na hodinky, jak ten film vlastně dlouho trvá. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Brutální Nikita s menší akcí a více erotikou? Ale jo , jako oddechovka se na to i koukalo dobře, ale já přeci jen čekal něco víc. Tenhle špionážní thriller si zapamatuji, protože: 1) dobrý námět, ikdyž se z něj dalo vytřískat mnohem víc 2) dobrá atmosféra erotického dusna a napětí 3) Jennifer Lawrence úplně nahá, ale v daleko menší míře než by trailer napovídal a ještě tak nějak odstíněná a polozakrytá. O erotice se víc pindá než ukazuje ( asi jen tři záběry ). Samozřejmě , že ten film sráží anglicky mluvící Rusko, dvouhodinová stopáž, zbytečné brutality spíš pro SM než realistické, něco tomu chybělo a nevím co ( akce, vyvrcholení drama...?) ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že nejhezčí na tomto filmu byla Jennifer Lawrence. Jinak mi tento snímek přišel jako neúspěšný pokus o akční film. Dávám 5/10. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem uvažoval, co mi tam přišlo špatně, nebo co mi tam chybělo. Pak mi došlo, že bych měl uvažovat, co v tom filmu vlastně bylo dobře a co mi dal. Moc toho nebylo. Viděl jsem akorát naprosto odfláknutý výcvik a úplné zazdění toho, jak se z ní vlastně stala přes noc naprostá špička...nehledě na to, jak se již někdo zmínil, že Lawrence by musela na balet mít trošku jinou postavu. Chybělo tam napětí, uvěřitelnost, nějaké uvěřitelnější následky pro postavy. Lawrence si tady brutálně zlomí nohu, chvilku chodí s holí a za pár týdnů jde bez problémů na jakýsi výcvik. Dál už o tom neslyšíte. Nehledě na to, že ženská, kterou zná půl světa kvůli baletu a má na noze 15 cm viditelnou jizvu asi není nejvhodnější kandidátka na agentku s falešnou identitou. Pak tady někomu ohoblujou kůži, posekají pár lidí nožem a tito dotyční jsou od dvě scény později na letišti, kde ani náznakem nic nenapovídá, že by se s něčím léčili. Nehledě na zvláštní scénu na letišti, kde zvláštní jednotky hlídají předání "zajatců" s nastartovaným vrtulníkem, ale zničehonic skrytý odstřelovač jednoho z nich práskne do hlavy, vrtulník jakože "zhurta" odletí, ale všichni ostatní tam stojí, zvláštní jednotky se ani nehnou a vlastně nikdo nehne ani brvou, že někde v okolí je sniper a došlo k jakési bezpečnostní situaci s mrtvolou na asfaltu. Asi jakoby to viděli 3krát za den. Film, ze kterého jsem naprosto nic neměl. A myslím, že kdyby v něm nehrála Jennifer Lawrence, nikdo by na něj ani do kina nešel. Takhle to nalákalo pár honičů a lidí, kteří Jennifer Lawrence ještě neviděli nahou a postříkanou na Fappeningu. A celý film jsem se nemohl zbavit dojmu, že se tvůrci snažili stylizovat Schoenaertse tak, aby působil co nejvíc jako Putin. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama