Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Recenze (586)

ac3r 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem myslel, že jdu na mix Salt, Atomic Blonde apod. Paradoxně oba filmy mají horší hodnocení než tenhle nudný natahovaný "thriller", kde se kromě občasného roztáhnutí nohou Lawrence nic neděje. Objektivně spíše dvě hvězdy, ale mám pro tu holčinu z HG pořád slabost, dávám nakonec tři. Takovej ten film, kdy si myslíte, že máte za sebou hodinu a půl, kouknete na hodinky a ejhle teprve 50 minut. Akce nulová, děj strašně natahovaný a tahnoucí, no a k tomu baletka z divadla s provrtanou nohou co má výdrž jak Rambo, kdyby si to aspoň nehrálo na tak vážnou notu, když je to tak neskutečně přehnaný, mně to u filmů vetšinou nevadí, ale tady to vyznívalo docela komicky. Jednou zkrátka stačilo. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Neskutečně natažená naivní špiónská jednohubka. S poněkud amatérsky vystupujícími postavami a odbytým scénářem. Finální zvrat či rozuzlení bylo hrozně průhledné a čekal jsem na něj celou dobu. Lawrence vůbec herecky nepřesvědčila. ()

LBsmoke odpad!

všechny recenze uživatele

pruser, lidi tady jsou klasicky retardi.. (některé scény byly oscarovou Lawrence kupodivu tak děsivě zle zahrané, že je nevystřihly bo neměly lepší) ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Film chtě nechtě srovnávám s Atomic Blonde, jenže ta mě krutě bavila, kdežto tady jsem jen čekal, kdy se kdo svlíkne. Je sice super, že se Jenn naučila ruskej přízvuk, ale ještě víc super by bylo, kdyby se naučila i ruštinu. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,Every human being is a puzzle of need. You must become the missing piece, and they will tell you anything." Začnu od konce. To byla totiž jediná zábavná část, kdy mě navíc poměrně potěšilo, jak to celé dopadlo. Zbytek byla zvláštně uchopená nuda plná nelogického a hloupého počínání jednotlivých postav. A Jennifer Lawrence, ač patří mezi mé oblíbené herečky, mě tady s tím zbytečným ruským přízvukem vyloženě otravovala. ()

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

V rámci špionážních filmů s hlavní hrdinkou nadprůměr, jinak spíše kousek pro pozdně večerní sobotu u televize, kdy se celá rodina sejde u babičky, a vám se nechce poslouchat promilové rozbory světové politiky. Místy to má říz, místy to má doslovný říz, minutáž je zlo, a závěrečný wtf moment je spíše sál probouzejícím cinknutím, nežli strhujícím ohňostrojem, na který byste se třeba druhý den i rozpomněli. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Solidní řemeslo, nepříliš průhledná zápletka a několik brutálních scén. Brutálních fyzicky nebo psychicky. Dokonalá evokace současného Ruska, směsice reminiscencí a budoucnosti. Při projevu Matrony k nováčkům doslova mrazí. Jenže: k neprůhlednosti zápletky přispívá především střihač, který pro jistotu něco vynechával. Otázka, jak se primabalerina stane dokonalou agentkou, nemá odpověď. Ovšem Jennifer dělá, co může, takže si opravdu nemůžeme být příliš jisti, co se v následující vteřině stane a co to kurva znamená... Solidní průměr. No, vlastně trochu nadprůměr. ()

kartacek 

všechny recenze uživatele

Zkraje jsem nevěděl, jak tenhle film uchopit, byl jsem z něj poněkud zmatený. Až pak mě napadlo, že to je vlastně parodie na Brutální Nikitu. A docela dobrá. Nicméně - pouze parodie. Pokud se tvůrci snažili o "vážné pojetí", neuspěli, protože Brutální Nikita od Luca Bessona je o level výš než takové případné "vážné pojetí". ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrně dobrý špionážní thriller s pár zvratama, takže určitě stojí za podívání, ale ta Jennifer, ta mě hodně mile překvapila :-) (na tom stole :-D ) 72% ()

abetu 

všechny recenze uživatele

Nutno přiznat, že fakt nemám ráda Jennifer Lawrence. Takže když si ukradla tenhle film tak moc pro sebe, musela jsem zákonitě trpět. Někdo mi musí jednou vysvětlit, jak mohla dostat Oscara. Jenže pak se k tomu přidal mizerný střih, který nasadil korunu už tak zoufale nezajímavému zpracování jinak lákavého tématu. Podle mě ani tvůrci dlouho netušili, jestli se jim ti dvojití agenti ještě nerozdvojí. Chudák Joel Edgerton nedostal moc prostoru to celé aspoň trochu zachránit. Bída a utrpení. Škoda. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Mělo to být atmosferické, potemnělé, říznuté sexem, krví a manipulací. Povedla se pouze krev. Nebýt Matthiase, bylo by to téměř k uzoufání. Zároveň mě irituje, když Rusové mluví anglicky s ruským přízvukem. To bych odpustil tak před 10 lety, v dnešní době to působí už téměř komicky- obzvlášť, když jste viděli filmy od Gibsona. Hloupoučký/naivní scénář není snad třeba ani zmiňovat- což by ani tak nemuselo vadit, kdyby se to netvářilo tak smrtelně vážně. Sakra, tohle bylo opravdu špatný. Menší hodnocení nedávám pouze ze soucitu. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

co to je za modu, davat ty gore sceny, do normalniho filmu. fakt nechci u spionazniho fipmu koukat na DETAILNI mucici, trpici lidi. nasili mi nevadi, ale tohle me neba. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jímavá, nicméně absolutně se žánrově nehodící hudba, pomalé tempo, minimalistické dialogy, akce pomálu a divná. Krásná, ale nesympatická hlavní hrdinka, která nebudila žádné emoce, scénář zmatený, závěr lehce překvapivý. Jako celek velmi nesouměrné a hlavně úmorně dlouhé. Za mne max 35%, tedy jedna a půl hvězdičky. ()

K0L1K 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem něco podobného očekával. Dvojnásobné vítězství Američanů a prohru Ruska. Špionka rychlokvaška převeze všechny okolo sebe a vítězoslavně se vrhá do náruče Američanů. Čekal bych větší rozpolcení hlavní hrdinky, která by mohla hrát na obě strany. Přece jenom Rusové na ni mají páku v podobě její maminky. Celý film se zdá, jako by neměla jediný krok pod kontrolou, ale nakonec se ukáže, že od prvního kroku v Budapešti má vše promyšlené do nejmenšího detailu. Vyvrcholení je již klasický hollywoodský patos, který klasického diváka určitě nezklame. Btw. závěrečné výměna špiónů by určitě nenechala Lawrence bez díry v hlavě. ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco podobného jako je Atomic Blonde, ale Red Sparrow je více komornější a napínavější špionskej thriller, který vás několikrát dějově překvapí. Zatímco AB sází hlavně na brutální akci, tak RS má zase soudržnější a lépe pochopitelnou zápletku. Jennifer mi nevadí v žádném filmu a tady jí to sedne a párkrát si sáhne i na dno (tak náročné to zase pro ni jako psycho Mother! asi nebylo...) Líbí se mi hudba od Howarda, která má furt takovej ruskej nádech. Jeremy Irons jako vždy super herec a Frantu Lawrence mám rád od doby, co natočil Constantina a I Am Legend. Po ne moc vydařené třetí části Hunger Games je toto skvělý návrat do formy! 80 %. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Až mi někdo za pár let připomene film nazvaný "Rudá volavka", tak jediné co mi naběhne je Jennifer Lawrence ve spodním prádle a to, že vlastně vůbec nevím o čem to bylo. Snaží se to být špionážní thriller s určitou dávkou romantické vložky, ale ve svém žánru se jedná o těžký podprůměr a dlouhá stopáž tomu taky moc nepřidává. Hercům tu nejde věřit vůbec nic (jen Matthias Schoenaerts je super, uznávám), atmosféra sice vtáhne na začátku do děje, ale ta se v průběhu filmu rozplyne bůhví kam a ten konec byl vyloženě nepovedený vtip. Pokud máte rádi tento žánr, tak si nejspíš přijdete na své, ale já musím upřednostnit Atomic Blonde před Red Sparrow. Slabší 3* ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Celkovou zdlouhavost nahrazují některé akční scény, celkové eRko, povedený závěr a J. Lawrence, která od předhozích hladových filmů F. Lawrence vyrostla. Jen jestli se to přece jen nemělo odehrávat před pádem železné opony. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama