Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Recenze (586)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Film, u ktorého som až do konca nevedel, na koho stranu to JLaw hrá a či vôbec celý jej plán dáva zmysel. Nakoniec som dospel k názoru, že asi áno, ale to, že si tým nie som istý nakoniec stiahlo filmu tú štvrtú hviezdu dole. Tiež to nemuselo byť tak dlhé, inak sa mi to dosť páčilo. Veľmi dobrá réžia, zaujímavý príbeh, korenie v podobe „školy zvádzania“, dostatok napätia – všetko toto sa mi páčilo. Len to možno celé dohromady nebolo tak výnimočné, aby som išiel s hodnotením ešte vyššie. 7/10 ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Konec se dal sice čekat, ale jinak hodnotím kladně. Od toho výcviku, co je napsanej v obsahu, jsem čekal cokoliv, ale školu pro kurvy fakt ne. Jinak fajn špionážní drama prošpikovaný některejme krvavejma scénama. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Autoři si vyhráli s obrazem (zajímavě složené pohledy na venkovní architekturu i interiéry, světlem, filtry...) i zvukem - škoda jen, že podobnou pozornost nevěnovali i logice či samotnému scénáři. Ve výsledku tedy bylo na co koukat, jen to celé bylo velmi ploché a těžce spolknutelné... Na jedno shlédnutí dobré ale kultovní film to rozhodně nebude. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Povedený špionážní film, který skvěle vyobrazuje ruskou a americkou rozvědku. V popředí příběhu je mladá dívka, která přeskakuje z jednoho tábora do druhého, že prakticky celý film nevíte, na jaké straně skutečně je. Dozvíte se to až v posledních pár minutách a tak to má být, protože jedině tak snímek udrží vaší pozornost. Film je pořádně zamotaný, zvlášť od druhé poloviny člověk musí dávat bedlivý pozor, aby mu neunikla nějaká maličkost. Pokud se ztratíte, je lepší si to pustit od začátku, protože pak už se nechytnete a nevychutnáte si film do konce. Film nabral skvělé obsazení. Jennifer Lawrence znovu boduje jako nahá i oblečená, Joel Edgerton hraje svou klasiku, Jeremy Irons a Charlotte Rampling jsou skvělou třešničkou na tomto filmu. Podle mě zatím nejlepší film Francise Lawrence. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Takové dost nekonzistentní, zmatené. Film je žánrově všechno a nic. Chemie mezi hlavní dvojicí je taková dost nevýrazná a cílená. Spoustu scén je zbytečně dlouhých a kde by se hodilo přidat tam není nic. Celkově to působí hrozně křečovitě a závěr který mohl být maximálním vyvrcholením tak působí jako zjevení které stylem předchozích dvou hodin nemá nic společného, a tak trochu splyne. Herci asi fajn jak hlavní, tak vedlejší. Postrádal jsem větší náboj a spád, trochu méně lineárnosti a větší momenty překvapení. ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Za mne dost pěkné. Skvělé herecké výkony, výborná atmosféra, děj neokoukaný a ty akčně brutální ( naštěstí docela reálné ) scény a i ty erotické..... Co k tomu říct? Asi bych dal 4*, ale za tu nebojácnou erotiku dávám o 1 víc. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní špionážní thriller říznutý odvážnějšími scénami, ať už sexuálními či mučícími, kde pořádně nevíte, kdo je na čí straně (tahle část mi hodně připomínala Atomic Blonde). Jennifer si to herecky dává hodně dobře a celé je to hodně napínavé až do překombinovaného konce. Jenom více takovýchto kousků, u kterého je divák nucen trochu přemýšlet, 4,5* ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Celou dobu je to takové nemastné, neslané. Příliš polopatické a bez napětí. Ta škola "volavek" byla směšná až trapná. Všechno navíc vypadalo nevěrohodně a předvídatelně. Zdálo se, že se už žádného překvapení nedočkáme. Ale přišel elegantní závěr a ten trochu napravil reputaci. ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Líbí po všech stránkách. Brutalita jako v japonském filmu, erotika jako v evropském, napětí, uvěřitelní herci, intriky, zvraty, zajímavé lokace, dobře dávkované chladné vyznění a ideologická rovina nezklouzla do karikatury. Nejlepší filmový zážitek za několik měsíců. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Naprosto bez atmosféry z prstu vycucané áčkové béčko. To už mi jsou mnohem sympatičtější výplachy typu Atomic Blonde nebo Anna. Angličtina s ruským přízvukem mě po chvíli začala pěkně srát. Ty dvě hvězdy jsou jen za strýčka s ksichtem Putina. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Předpokládal jsem, že jdu na běžný akční film, a že ani možná nebude nijak úžasný. Ale bacha. To byl omyl a navíc příjemný. Rudá volavka je opravdový FILM, a to ještě pouze pro dospělé lidi (i medvědy). Ti ostatní budou zklamání, odsuzovat a porovnávat s neporovnatelným, např. s Atomic Blonde. Tento film si dává práci s vývojem osobnosti „volavky“, působivě ukazuje ruské výcvikové středisko. Špionážní thriller bez honiček a střílení, dokonce i bez trochy humoru, zato chladný a potemnělý, ale svým způsobem. Jiný, než jsme zvyklí. Jiný však nemusí znamenat špatný. Brutalita, která se tu občas ukáže, není samoúčelná a určitě působí naturálně. Také mě napadlo, že ruské praktiky mohou na slovanského diváka působit reálněji, než na ty zámořské. A to nemluvím o tom, že mezinárodní agentské téma je zrovna teď aktuální. Zajímavé načasování náhody. A bylo by špatné nezmínit Jennifer Lawrence. Svou roli hraje opravdu dobře a navíc vypadá nádherně i oblečená. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom, ako sa z baletky stala jedna z najkrutejších špióniek. Zaujímavé, tvrdé, kruté aj ostré, miestami až za hranicou mojej násilnej únosnosti vo filme, čo malo za následok, že som si pri mučení musel oči zakrývať, aby som nehodil tyčku. Inak to šlapalo, človek čakal, akým smerom sa film poberie. Záver, pri ktorom baletko-špiónka vybabrala s vlastnou rodinou, ktorá ju do tejto pozície dotlačila, bol fajn. Zdravé štyri hviezdy. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

V prípade Red Sparrow mám trochu problém s hodnotením. Film ako taký nebol zlý, ale niečo mi v ňom chýbalo. Možno nápad, niečo šokujúce alebo jednoducho niečo viac. Prvá polhodina bola ešte ako tak zaujímavá, to isté sa dá povedať aj o poslednej, ale to medzi tým bolo také nemastné neslané. Musím uznať, že Rusi sa s tým nes*rú a vedia ako vychovávať agentov, tak aj mučiť. Koniec filmu, ktorý mal byť asi nejakým veľkým prekvapením a úžasným zložením skladačky u mňa absolútne nefungoval a skôr ešte o trochu zrazil moje hodnotenie. 6,8/10. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Překombinovaná, šíleně dlouhá a nezajímavá podívaná. Kladů bohužel Rudá volavka moc nemá. Scéna se strojkem kůži a následný fight je dost dobrý, Joel je ok a potěší i vedlejší role pro Ironse, jinak jsme ale s pozitivy skončili. JLaw je sice dobrá herečka, ale tady jí to prostě nesedí. Pokud bychom jí měli srovnat se Theron (a že se toho nevyvarujete), tak je Charlize suverénní vítěz, a vítězem je i její Atomic Blonde. Lawrence by měla se svou kariérou něco dělat, protože fakt, že se před kamerou svlékne jí stačit ke slávě a respektu nebude. Jenže k tomu nedosáhne ani když se bude upisovat těmito gulášům bez špetky originality, zajímavé scény, fungující romantické linky a dobrých herců. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Tak ne. Atomic blonde je o dvě třídy lepší. A to jsem se na volavku těšil daleko víc. Je to jen pohádka o tom, jak si Americani představují, ze to v Rusku chodí. Veškeré jednání postav autoři ohýbaji tak aby s tím vším Lawrece nakonec vyjebala.. Docela by mě zajímalo, jestli se v Rakousku dá otevřít účet na cizí jméno bez předložení občanky :-D. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Na to jakou má film stopáž mi utekl jako voda. A to je pro mě poměrně zásadní ukazatel toho, že se mi film líbí, že mě zaujal. Navíc když to je žánr který přímo nemusím. Takže za mě velké překvapení, příjemné překvapení od filmu, od kterého bych to nečekal. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Kvalitní špionážní thriller s vynikajícími herci s maličko nezvládnutým koncem. Myslím, že překvapeni byli naprosto všichni včetně aktéru. Nicméně povedený film. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama