Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Recenze (586)

radeckator 

všechny recenze uživatele

Ethan Hunt by mohl závidět. To co on piluje celý život, bývalá baletka se zlomenou nohou zmákne za tři měsíce v kurzu na šlapky :-). Ale Jennifer dobrá, film má spád a šmrnc, nutné ho samozřejmě brát s velkým nadhledem spíš jako pohádku pro dospělé něž jako reálnou kriminálku. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Brilantní špionážní thriller. Marně přemýšlím, jestli jsem v tomto žánru viděl něco lepšího... Od pěti hvězd chyběl fakt jenom kousíček! ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Americké filmy snažící se o průnik do ruské duše většinou selžou a nejinak je tomu u Rudé volavky. Absolutně povrchní a připitomnělý pohled na práci agentů i ruskou realitu, který se snaží hrát si na vážně míněné špionážní drama mixnuté Brutální Nikitou. Jediné, co stojí za pozornost, je blonďatý outfit Jennifer Lawrence, které ta ofinka fakt sekne a neotřelé výslechové metody, při nichž běhá mráz po zádech. Takže za dvě hvězdičky s mírně pozdviženým obočím, jak málo zde stačí na 71% hodnocení ... ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Jako viděl jsem větší blbosti, diváka se to různými zvraty a dějovými zamotanci tak nějak snaží udržet v bdělosti, ale pominu-li to, že dvě hodiny dvacet je opravdu strašně moc, tak jsem se v tom občas docela ztrácel. Lé pe řečeno čím blíže konci, tím víc jsem to nepobíral. Jasně, Amíci jsou ti hodný a Rusi ti ošklivý, to bylo jasný tak nějak hnedle zkraje, ale smysl některých postav mi unikal, proč všici hledali supermegatajného agenta Krtka, který se pak sám přihlásí a nakonec ho vlastně všichni nechali na pokoji, to jsem taky nepobral, a jestli a hlavně proč se o game over ruského ujce naší primabaleNikity na letišti v Maďárii postarali Amíci nebo Rusové (či snad domácí Maďaři - proč by to dělali?), to mi taky nějak zůstalo utajeno. Ona vůbec celá ta závěrečná scéna na letišti byla taková prapodivná, jak už tu taky bylo zmíněno jinými. Asi na tyhle rádobyšpionážní filmy, kde nikdo nevěří nikomu a všichni jsou proti všem, nemám buňky. Co mi z toho tak nějak vyplynulo, že ex-baletka tak nějak baletila každou chvíli na jinou stranu. A docela vtipný mi přišlo, že klíčový materiál - jakési "disky", s čím, to jsem taky vlastně nepochopil, si v roce 2018 předávají na paklíku DISKET přetažených gumičkou!!! To mě docela rozsekalo:)). ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe nedávno pozreté .knihu som nečítal a popravde som ani nevedel, že to je podľa knihy. Skvelý špionážny film. J. Lawrence tiahne celý film od začiatku do konca. Herecké výkony sú skvelé. Čo sa týka dĺžky filmu, ktorá je 140 min mohla by byť o pár minút dlhšia. Na to, že polovica filmu sa odohráva v Rusku resp. , Rusi sú dosť veľkou časťou filmu, tak je tam minimum ruštiny. Celkové hodnotenie za mňa je 75%. ()

Svandik49 

všechny recenze uživatele

Jsem to jenom já nebo podobné spionážní filmy jsou dějem neskutečně nezajímavé a dlouhé a jediné na co se dá koukat je hot herečka. Well, díky, ale coomovat můžu i u porna. ()

Ondrejoslav. 

všechny recenze uživatele

Chladný thriller vypráví příběh o baletce Dominice, jenž musí svoji kariéru ukončit dříve díky vážnému zranění. Dominika žije s nemocnou matkou a jelikož nemá dostatek peněz, aby matce pomohla je nucena nastoupit do školy, kde se ze žáků stávají "volavky". Po dokončení studia je Dominika nasazena na důstojníka CIA Nathaniela Nashe a její úkol se stane složitějším než se zdál. Prostředí filmu je chladné a drsné, stejně jako hlavní postavy, které rozhodně brutalitou nešetří. Akční scény jsou skvěle natočené a film má plno intenzivních momentů, při kterých celé kino ztichne a napínavě sleduje, co se děje na plátně. Co nejvíce škodí Rudé Volavce je její dlouhá stopáž, která v kině sice uteče, ale je poznat, že některé scény jsou zbytečně zdlouhavé a příběhu vůbec nepomáhají. Film se snaží být chytrý, ale jelikož nemá tolik silný nebo promyšlený příběh, tak sází právě na dlouhou stopáž, jelikož jediné, co ve filmu mělo působit jako velké finále, bylo připomenutí scén, které ve filmu dostaly, na rozdíl od těch zbytečných, málo prostoru. Z Rudé Volavky se tedy stává nudnější Atomic Blonde s méně charismatickými postavy. ()

existimi 

všechny recenze uživatele

Povedený, zbytečně dlouhý, špionážní thriller, který se od zbytku liší tím, že femme fatale nasadil do hlavní role. Místy mě mrazilo, místy jsem kroutil hlavou nad nesmyslností, nicméně scénář jsem neprokoukl, takže finále působilo na jedničku. Z filmu mám pocit, že funguje dobře sám, takže jsem k pokračování mírně skeptický ... ale uvidíme, no. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

NEKOMPROMISNÍ RUDÁ VOLAVKA✔️🆒💟 Když se Vám podaří spojit cílevědomost, pracovitost a jedinečný talent, můžete si být jisti, že výsledkem bude něco mimořádného. Ano, mluvím přesně o sedmadvacetileté oscarové hvězdě Jennifer Lawrence, která si oblíbila momentálně rudou. Už vím proč si režisér Francis Lawrence /Hunger Games, The Hunger Games: Mockingjay, The Hunger Games: Mockingjay: Part 2/ vybral rudou barvu ve spojení s magnetickou Jennifer. Rudá barva je barvou první volby demonstruje pohotovost člověk k odporu, podporuje vytrvalost a houževnatost. Značí i potřebu udělat dojem. V starověkém Egyptě symbolem životní síly, vyjádření energie.❤️ Ovšem také připisována symbolice Setha, boha pouště rudé srdce a ohnivé vlasy, které se dovedlo rychle rozzuřit. Vyzařuje hluboké lidské vášně- lásku a nenávist, odvahu i pomstu. Rudá přitahuje typ lidí, kteří jsou psychicky silní, extrovertní a impulzivní, se sklony k přílišné energičnosti.🔥 Čekal jsem extrémní nálož a tu jsem dostal jěště s dvojitým náporem navrch. Abych pravdu řekl, Dominika Egorova jinak bývalá primabalerína moskevského divadla mě dočista vyrazila dech. Teď bych tedy použil přísloví - Co se ve škole pro volavky naučíš, v praxi jako když najdeš.👈 Přiznám se, že jsem víc než příjemně překvapen- Red Sparrow je jeden z dobrých filmů poslední doby. Perfektně stavěná Jennifer Lawrence opět dokazuje, že zahraje absolutně všechno. Musím to jěště malinko rozdýchat, ovšem tento psychologicko-erotický thriller si rozhodně nenechte ujít. P.S.: Starší dvojka ze spravedlnosti Irons a Hinds mě též potěšila. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Jennifer Lawrence v akčně-erotickém až perverzním snímku, který byl ale v závěru už moc překombinovaný... ()

Shaqual 

všechny recenze uživatele

Tak ono je sice fajn, že se v tomhle filmu dočkáme poměrně explicitní nahoty a násilí, ale pokud se ty šokující skutky dějí tak strašně blbě napsaným a nezajímavým postavám, tak se to u mě jaksi míjí účinkem. A u postav to, bohužel, nekončí, příběh je dost naivní a málo uvěřitelný, dobrý zvrat jsem nezaznamenal ani jeden a celou dobu jsem měl dojem, že se místo thrilleru dívám na pokus o zfilmování průměrného detektivního seriálu. Dlužno teda dodat, že dost pokus marný. A to je fakt škoda, protože lidi co tenhle film natočili mám rád a do budoucna jim moc fandím. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Režisér Francis Lawrence natočil film Rudá volavka , co k tomu to filmu jenom dodat.Tak za prvé ,sem rád že, sem kino nestihl a film ,tak vynechal .Ne že,by film byl kdoví jaký hit ale,film má strašně dlouhou stopáž ,prakticky až na ten konec ,ten byl dobrý,jinak je film natahovaná kaše.Kdybych mohl porovnat Rudá Volavka a Atomic Blond ,tak Atomic Blond by vyhrála na plné čáře.Režisér snad od filmu Constantine nenatočil nic, lepšího.Uvidíme, jestli do budoucna natočí něco lepšího na co by se dalo koukat .70% ()

pushover 

všechny recenze uživatele

S velkým sebezapřením dokoukáno. Tak špatnou režii a scénář už jsem dlouho neviděl. Předlohu neznám, ale vypadá to, že si každej ex-zaměstnanec CIA myslí, že je spisovatel. A konečně, pokud někdo viděl herecký výkon Jennifer v Mother!, musel se tomuhle prkennýmu přehrávání od srdce smát... ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

V tomto filme nefungovalo nič. Nefungovalo vôbec sexuálne napätie a chémia medzi postavami, nefungoval príšerný scenár a ani herci. Jediný, kto ma trochu zaujal bol strýko Matthias Schoenaerts. Jenniferka hralo otrasne, tvárila sa otrasne a v jedinej scéne, kde sa vyzliekla, tak šlo zrovna o úplne asexuálnu scénu (inak ju mám ako tak rád). Najviac ale zamrzí ten slabučký, neuveriteľný dej a ukrutná dĺžka filmu. Aj to slniečkárske vykreslenie siajej agenta verzus ukrutní rusi..1* z milosti a druhá za Jenniferkynu postavu. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ sa mi mix ameriky s ruským prízvukom a téma, ktorá bola celá akási nedokončená a nemala šmrnc akosi nepozdávala. Bez prítomnosti Jennifer Lawrence by tento film určite nebol na čsfd sfarbený v červených farbách. 2,3* za snahu a natáčanie v Bratislave. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Špionážní filmy nemusím... a bohužel se to nezměnilo ani po tomto filmu..reprodrozd je tady jako ruská kurvička.. což mi moc nesedí.. Celé to je hodně zamotané a zdlouhavé.. násilí se tady ukazuje pěkně z vostra stejně jako smrncovni Jennifer..ani to ovšem není záruka kvality.. 40% za zmínku stojí hudební podklad..a samozřejmě odřezávání kůže..to už je pro fajnšmekry..:) .. magická píča.. hláška roku :) ()

Pahicz 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by mi vadilo pomalé tempo, nebo méně té klasické, s thrillery často spojené akčnosti, avšak na celkovém hodnocení se u mne podepsal především konec. Tedy vše poté, co se Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) vrací zpět do akce, potom co ji soudruzi dostatečně osprchovali studenou vodou. Dle mého názoru se snaží závěr filmu vypadat promyšleně a překvapivě, ale na mne působil spíš zoufale v tom smyslu, že jsem si pořád říkal, "takhle to přeci nemůže skončit!". Natolik mi to zkazilo celkový dojem z filmu, že hodnotím průměrně. 59%. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Učebnicovo krásna formálna stránka. Willemsove chladné snímanie a Howardova hudobná kompozícia tvoria pôsobivú atmosféru odcudzenosti a samoty, ktorá k špiónskemu thrilleru sedí perfektne. A spolu s charizmatickým obsadením KGB trojky (Hinds, Irons, Schoenaerts) sú jedinými naozaj vydarenými zložkami filmu. Tomu nechýba tempo, ani prekvapivo drsná brutalita a sex, ale od scény nástupu do špiónskej školy je tak hlúpy, pubertálne naivný a nedomyslený vo svojich rádoby cool twistoch až to trieska dverami. A to na čom by scenárista chcel stavať najviac, teda na romantickej linke srdcervúcej, zakázanej lásky medzi ruskou špionkou a americkým CIA agentom, tu nefunguje. Za prvé preto, lebo ich vznikajúci vzťah odbyje tromi/štyrmi spoločnými scénami a za druhé preto, že medzi Edgertonom a Jennifer Lawrence, ktorí ani nie sú vhodne obsadení, nefunguje potrebná chémia. Špiónsky thriller pre decká. Ja si radšej pustím Alfredsonove Tinker, Tailor, Soldier, Spy. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama