Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Recenze (586)

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Preco maju len sexualny vycvik? To niekoho o*ukat z vas robi dobreho agenta? Jennifer ma v originali hrozny rusky prizvuk, s Joelom ma slabu chemiu a prislo mi ze on tam toho moc nespravil. Taha to Jen, jej herectvo a charizma a je to obstojny spionsky film. ()

Oliwander 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více menších “kšeftů” pro volavku Dominiku, než dojde k tomu hlavnímu, o kterém to vlastně je, ale není na škodu, že šli rovnou k věci. I když jsem celou dobu doufal, že bude na straně “dobra”, stále jsem do poslední chvíle neměl jasno a čekal, co za plot twist přijde. Nakonec mě konec uspokojil tak na 60 %. Každopádně za mě dobrý film, který nadchne každého průměrného diváka. Internetoví experti a přispěvatelé do diskuzí mohou být trochu více kritičtí. Celkem násilné a erotické, což pro mě - úchyla, který se otočí za každou sukní a slintá u vykouknuté bradavky, je určitě plus. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Filmový začiatok bol dosť dobrý, ale potom to pre mňa začalo strácať akúsi iskru. Celé mi to prišlo byť natočené velmi na rýchlo. Minimálne z výckviku by som očakával, že to bude omnoho viac a lepšie spracované do hĺbky. Možno trochu drsnejšie a dlhšie. Celé mi to prišlo natočené len silno povrchovo. Vyplašené dievča zo zač.filmu, od prvej akcie, sa až prirýchlo stalo drsnou.. Škoda, zaslúžilo by si to vyššie hodnotenie.. ()

Te_Sa 

všechny recenze uživatele

Představení ruského přemýšlení, aneb je mi jedno rodinná láska, jsem především vlastenec. Nad hereckým výkonem Jennifer jsme opět jen zírali. Proč nedávám plný počet je to, že některé části jsou "až moc", a myslím, že velká část kina by se mnou souhlasila. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence v ďalšej silnej úlohe, to je pre mňa záruka úspechu. Film je však režijne veľmi dobre zvládnutý, vidno, že hlavná herečka sa s režisérom cíti bezpečne a dokážu tvoriť na jednej vlne. F. Lawrence si film opäť postrážil, vdýchol mu chladnú, ťaživú atmosféru i zaujímavé postavy. Je to síce americká propaganda ako blázon, ale zároveň psychologicky dusný špionážny film, v ktorom krásna femme fatale J. Lawrence bravúrne drží svoju postavu na hranici sympatií a tajomnosti. Ako čistú hru jej Dominika hrá, v podstate nikdy nezistíme, no film s tým vie obratne pracovať. Prvá tretina bola výborná, zvyšok bol už len nadpriemerne dobrý. S odstupom času musím povedať, že Red Sparrow je vlastne extrémne podarený žánrový film. ()

Matthew00 

všechny recenze uživatele

Vidieť J. Lawrence na veľkom plátne pre mňa bolo vždy ťažké, kedže jej mimika a schopnosť prehrávať ma bodala do očí v každom zábere, ale tu aj pri jednoduchšom deji som si tento jej počin užil. Aj napriek predvídateľnému príbehu sa postupnosť deju ťažko sleduje, hlavne kvôli pasážam, ktoré sa neuveriteľne naťahovali. Vo filme je priveľa temných scén, ktoré nebudú všetkým po vôly. Veľa z nich by ste ani nečakali, že uvidíte, hlavne v podaní Jennifer L. Skvelý soundtrack a prostredie ruských špiónov vás krásne vezme do temnej atmosféry. Špionážny thriller s podmanivou hlavnou hrdinkou, ktorý vám ukáže čo je človek nútený zniesť pre svoju krajinu a rodinu. ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Moc dobře natočený špionážní thriller, popravdě až překvapivě dobře. Na hlavní herečku se dá koukat, a ona umí dokonce i hrát. To ve filmu neplatí o všech (Edgerton), a chybějící ruština možná zamrzela. Ale napětí, akce, velmi drsná výuka ve škole pro špiony, a taky "Putin" v podání strýce hlavní hrdinky.. byla to pecka :) ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil a kupodivu příjemně překvapil.Nebudu říkat,že zrovna na J.Lawrence jsem se těšil.Nééé to opravdu ne.Holka prostě nemá charisma a uměle přehrává až z toho bolí páteř,přesto světe div se,v tomhle filmu pomalu podala to nejlepší.Je pravda,že moc mluvit nemusela a stačilo se dost převlíkat,ukázat svoje tělo a párkrát se nechat udeřit.Jenomže díky skvělému castingu,jsou zde jiné herecké veličiny,který film utáhnou a stačí málo prostoru.Ano,není to nějaká herercká konzenvatoř,ale v tomhle šiponážním thrilleru to ani moc nejde.Je samozřejmě úsměvné,když Jeremy Irons hraje Rusa,s jeho nezaměnitelným hlasem je to spíše komické,ale budiž.Matthias Schoenaerts je přesný ve všech směrech a jeho filmy jsou sázka na jistotu.Svůj part si zde zahrál dokonale.Edgerton klasika.Film má doopravdy dobrý náměť a scénář,který dokáže režisér přesně dávkovat.Někomu se může zdát,že film se trochu táhne jak postřelenej had,ale to je ta mince jak to vzít za ten či onen konec.Pravda je,že více akce by jenom prospělo.Na to jak je dlouhý,jsem ani nepoznal,že se blížím ke konci,protože od půlky filmu už jsem házel tipovací okénko,jak by to mohla dopadnout.A spletl jsem se.Což je vlastně hrozně fajn.Nevím popravdě ani čím se mě film získal,protože v jádru pudla je vcelku jednoduchý.Asi je to tím,že umí slušně sunout informace tak,aby každá postava znejistila a opět šla řešit něco jiného.Chvilku to má i slušnou napínací strunu.Malinko násílí dodává filmu uvěřitelnost,což je zas jen dobře.Pro milovníky Jennifer je tu komplet bez textilu,ale věřím,že už jí viděl stejně každý:)Knížní předlohu jsem nečetl,takže jsem byl osvobozen od nějakých spektakulárních nepřesností.PS:Co má zde pomalu každý komentář co společného s filmem Atomic Blonde? ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Film o tom, ako sa burgeržrúti snažia vydrbať s vodkomilmi a naopak, aby so všetkými nakoniec pozametala štátom vytrénovaná ščetka. Nedobrovoľné filmové abstinovanie trvajúce už skoro 2 mesiace som hodlal ukončiť niečím epickým, čo mi nadobro vyrazí dych a nakoniec som dostal večne zdutú Lawrencku a 2,5 hodiny neskutočne zapletenej zápletky... Toš, čo narobíš(?) Ak by som bol vo forme, asi by som to poriadne vyhejtoval, ale keďže nie som, ďakujem za každý moment, keď môžem usadnúť k filmu a vychutnať si trochu tej ňuňu hollywoodskej atmošky. Preto aj hodne preceňujem s hviezdičkami, ale čo narobím, som rád, že som ešte neklesol tak, že musím pozerať a hodnotiť Búrlivé víno. PS: otočená pyramída Slovenského rozhlasu je tam ešte nechutnejšia, než keď pred ňou originál stojím... ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Film je ako cenzúra. Pár krát sa síce Jennifer vyzlečie a tvári sa sebavedomo, ale celkový dojem z filmu je presne opačný. Neistý, nudný, nedoveryhodný, stupidný, planý brak. ()

maraHCV 

všechny recenze uživatele

Špionážní dramaťák plný napětí který uteče jako voda a vtáhne vás do děje i když celkový dojem je spíš komorní,což vůbec nevadilo.Podobných filmů je jako máku ale tenhle je opravdu nadprůměr a to i ve všech směrech díky J.Lawrence ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Dávam tri pretože dej ma vcelku bavil. Škoda toho, že režisér si nedal záležať na akčných scénach a všetko smeroval len k sexizmu. Jennifer bola pripravená na všetko a takmer všetko nám aj ukázala a zrejme to bol správny ťah, pretože len vďaka tomu film neprepadol v kinách. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Pelešící se špiónka Jennifer je skoro stejně geniální PR jako kobliha zdarma, jenže se znalostí prvních Homelandů musím tohle považovat za špionážní brak, byť to i díky podivnému scénáři drží Swini v napětí, co nelogickýho se stane příště, to je hold výhoda mělčích děl. A Jennifer? Dá se předpokládat, že její leaklý fotky zaberou míň času a budou narozdíl od scén s lesbickou šedesátkou za zády víc "jako ze života". ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama