Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Recenze (586)

Franki69 

všechny recenze uživatele

Tenhle film rozhodně není akční jednohubka, trailery dost kecaly. Kdo se pod jejich dojmem těšil na konkurenci pro Atomic Blonde nebo Brutální Nikitu, pramáti drsných špiónek, ten se musí cítit ošizen..Když ale film přijmete takový jaký je, trihller ze světa tajných služeb (RUSKO/USA), budete spokojení. Napětí nechybí, je umně vystavěno v dramatickém osudu hlavní hrdinky, dotlačené do životní role, o kterou nestála. A když už je konverzace moc, mezi hlavními postavami vybuchnou dost explicitní epizody násilí. Není jich moc, ale stojí za to. ** Film má předlohu v knize, kterou sepsal veterán CIA. Kdo jste četl, tak víte, že filmaři si naložili těžké břemeno a teď u většiny diváků balancují nad propastí diváckého nepochopení. Z jedné strany je do hlubiny stahuje košatost a bohatost dějů v knize, včetně vysvětlujících pasáží, na které ve filmu není čas. A je to znát, některé dějové zvraty se dějí příliš rychle, opravdu až nepochopitelně. A z druhé strany je sráží nátlak studia a producentů, kteří evidentně chtěli mít na plátně bezmála špiónsko/bondovskou love story, s herečkou, proslavenou v teenagerských blockbusterech poslední dekády. Pokud jde o mne, režisér Lawrence svůj tým přes propast převedl, leccos z tvůrčích ambicí ale musel obětovat. O to víc oceňuju, že se mi na Rudou Volavku moc dobře koukalo. Trio režie, kamera a výprava kouzlí jeden perfektní záběr za druhým, vždy perfektně odrážejícím temnotu v lidech, kteří se ocitli v šachové partii lidských osudů, hrajících o své přežití. ** A jako bonus Jeremy Irons! ** Dávám 70%..Za tu angličtinu s ruským přízvukem jsem dát víc nemohl. ()

Katjushkator 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně - velmi příjemné překvapení. Zpracování je podle knihy, která není dle mého názoru ani zdaleka tak dobrá a úderná jako tento film. Jennifer si zahrála roli zlomené ruské holky velmi dobře, ale nejmilejším překvapením byl pro mě Váňa Jegorov. Je dobře, že mu ve filmu dali mnohem větší prostor a konec filmu mě opravdu dostal. S čistým svědomím filmu dávám 80%. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Stará, dobrá Brutální Nikita, tentokrát v sovětském provedení. Žádná bývalá asociální fetka převychovaná na super agentku, ale starostlivá, zrzavá, emancipovaná, sympatická pochroumaná labuť z Bolšovotějátra, agentka rodilá. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Mám rád balet, napínavou zápletku , nečekaný závěr . Vše tu bylo a tudíž pro mne menší překvapení tohoto roku . Ve skutečnosti to bylo určitě asi jinak , ale tohle splnilo a maličko předčilo mé očekávání . Tudíž čtyři ****. Jednu za Jennifer . Ta se na to hodila . Pěkná volavka . ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě film zaujal hlavně kvůli Jennifer Lawrence, a že tady je na co koukat. A i když thrillerům moc neholduji, musím říct, že to nebylo vůbec špatné. Oproti Atomic Blonde, což je film na podobné téma, je tady méně akce a děj je spíše komornější, přehledný a v tomto případě dává povětšinou smysl, což u prvně zmíněného tak úplně neplatí. I přesto, že jsem od poloviny tak nějak tušil jak to celé dopadne, tak jsem se nenudil, ale uvítal bych trochu nadhledu. Z hereckého obsazení mě vyjma Jennifer, zaujal Matthias Schoenaerts, který vypadá jako Putin za mlada a Charlotte Ramplin, které role "vychovatelky" taky vyloženě sedla. Celkové hodnocení: Neurazí nenadchne, prostě průměr. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Malinovkový spy-thriler, ktorý sa veľmi snaží, ale stavia len na Jen a to je chyba, keby som bol len nekritický obdivovateľ tejto preceňovanej hviezdičky, teda aspoň v tých serióznejších kúskoch, tak pripálim určite dve hviezdy naviac, zrejme za tie cecky, lenže tieto žánre si pýtajú viac, aj serióznosti, aj (ne)zrozumiteľnosti, aj tajomnosti, takéto témy si to pýtajú, takže 40%. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to trochu víc těch špiónských manévrů a dal bych tomu plný počet. Jennifer je fakt kočka a určitě by ze mě vymámila pin ke kartě. Trochu se ovšem obávám, že ke konci kariéry její postavy se z růžového tajemství stane bizonní propast. Film má parádní drajv a místy i překvapí a opravdu nejvíc se mi líbila ta naprostá otevřenost. Na tohle (hlavně kvůli Jennifer) se ještě podívám. Její výkon strčí všechny hladové hry do kapsy. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je nutně ovlivněno faktem, že jsem mnoho špionážních filmů neviděl, nicméně musím konstatovat, že jsem byl spokojen s formou vyprávění, která oproti jiným podobným snímkům nechávala diváka v maximální možné míře sledovat, co se děje, byť dovedně ukrývala motivy i postupy jednotlivých postav a poněkud zanedbala rychlou přeměnu nevinné dívky v rozvážnou tajnou agentku, která proběhla jakoby mávnutím kouzelné hůlky. Smekám před umem scénáristů a autora předlohy. Je proto jen škoda, že nebyla dostatečně využita některá herecká esa, že se všude vkrádá věčná snaha o překládání všech řečí světa do angličtiny, pročež zbyde jen roztomilý přízvuk, a konečně že všichni otravně předpokládají, že jako diváci víme, která strana je ta čistá a rozumná... Musím však dodat, že všeobecná nemilosrdnost a místy nucený erotický podtón mne příjemně naladily v očekávání, o čem že bude sólové dobrodružství jinak barevné zvířecí přezdívky úplně jiné fikční hrdinky. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Pokud jste čistokrevní puritáni, nekoukejte na to. Pokud jste ale k erotickým scénám benevolentnější, klidně mrkněte. Není to ani porno, ale holt to není ani nic pro děti a slabší povahy. K Jennifer Lawrence se mi zatím nepodařilo vybudovat si nějaký vztah. Někdy mě nehorázně vytáčí, jindy ji snesu. Ale že by mě její herectví posadilo na zadek, to se říct nedá. Trailery na Rudou volavku vypadaly hodně lákavě. Naopak recenze mojí kamarádky byla jasně negativní. Já jsem asi někde na půli cesty. Nebylo to takové jaké jsem čekala. Doufala jsem v delší zaškolování, že toho vymyslí víc, že Jennifer prostě dostane každého svým nově získaným sexapealem a sváděcími dovednostmi. Ale vypíchli akorát pár hnusných scén a bylo hotovo. Romantickou linku jsem jim opravdu nebaštila, tam nebylo jiskry ani za mák a je jedno, co tam "předváděli". K vylepšení dojmu z filmu nepomohla ani špionážní zápletka, kterou postavili na hlavu a ještě s ní tříkrát otočili dokola. ()

hrdygay 

všechny recenze uživatele

sklamanie, este k tomu malo prestrelenu stopaz, ziadne akcne sceny, len ta vymena na letisku na konci filmu bola zaujimava, volavky sa ucili ako zvadzat chlapov, bolo to dost nechutne a hlupe, z chlapov robili uplne prasata a pri tom to v terene ani nevyuzivali, chvalabohu, to by som sa divil, aki su muzi tupci, ze ich nejaka zvedie a oni vyzradia vsetko, jebacka jennifer lawrence ukazala kozy v dvoch scenach, v tej druhej scene aj zadok, vyhonil som si, niektori herci sa ukazali nahi, mali malych vtakov, v dueli atomic blonde vs cervena volavka vyhrava na plnej ciare atomic blonde 5/10 ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller o primabalerýně, která se stala špionkou ruské tajné služby, aby se nakonec stala dvojitou špionkou. Bylo to milé, brutální a mělo to spád. ()

Wolftalon 

všechny recenze uživatele

Rudá volavka až příliš silně a hlavně dlouho tlačí na pilu. Zápletka je totálně jednodimenzionální a stejně tak většina vedlejších charakterů. Hlavní plus je, že spousta času věnovaného Jennifer Lawrence padla na úrodnou půdu a s jejím výkonem jsem byl ve výsledku spokojen. Jinak se ale jedná o zapomenutelný film, který se z úvodu snaží šokovat, ale trvá mu úmornou dobu než se dostane k pointě. Než jsem se dozvěděl identitu krtka, už jsem totálně zapomněl, že je to něco, co by mě mělo zajímat. A ani závěrečné rozuzlení mě nedokázalo přesvědčit o tom, že jsem právě nezabil víc jak dvě hodiny času. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Je těžké rozhodnout se mezi třemi nebo čtyřmi hvězdami, ale vzhledem k tomu, že mě absolutně nic neláká vidět film znovu, tak asi zůstane u třech. Film poměrně zásadně trpí na některé věci, jako třeba že není vůbec akční, ale jen brutální. Nebo na poměrně dost dlouhou stopáž na to, o jakou zápletku se jedná. Na druhou stranu, po shlednutí nevyzní scénář úplně debilně, což je na standard žánru velmi dobrý výsledek. Jennifer neurazí, ale bohužel ani nenadchne a tak je to vlastě ve finále s celým tímhle filmem. PS: Atomic Blonde byla subjektivně horší, i když mnohem více akční. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Příjemně místy nekorektní, doslovnější, s přístupností co největší jen trochu kalkulující – to se mi líbilo nejvíce. Samozřejmě angličtina v ruském prostředí je peklo, ale když se od tohodle člověk odpoutá, vznikne z toho poměrně napínavý příběh jen se špetkou červené knihovny, což je milé a potěší. Fajn biják na pokoukání s dívkou, co bude ráda za Jennifer a občas si zakryje oči. [70%; 2018-08-20 Home sweet home] ()

Dzusifruit 

všechny recenze uživatele

Ach jáj, "Já ti nevím Jeniffer", ja ťa aj mám rád, ale tváriš sa všade vkuse rovnako. Kto ti to má všetko stále veriť? Ty sa aj prebúdzaš všade rovnako. Mother!, Joy, všade vstávaš z tej postele s tým istým ksichtom. Ostatných som ani poriadne nevnímal, niečo sa dialo, trvalo to dlho a divák zasa si nemohol ani nič domýšľať a ani na nič sám prísť, lebo mu to potom bolo zase na konci hodené do ksichtu, tak načo si trápiť mozgy. Najsexy záber mala ale aj tak budova Slovenského rozhlasu. ()

jirkah23 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo zmíněno, celej film je dost nesmyslnej. Namátkou: agentky cvičený v bordelu, ruská primabalerína žijící v chudobě někde v zemljance, ve státních nemocnicích chcípaj lidi v hovnech, samozřejmost je odstřelení agenta za výměnu apod. Jedna hvězda je až moc. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama