Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Recenze (586)

bonovox 

všechny recenze uživatele

Až príliš chladný špionážny thriller bez akcie a skoro aj napätia. Nebyť sexi Jennifer, ktorá sa neváhala vo svojej úlohe doslova celá obnažiť a bratislavských scenérii, bolo by to ešte horšie. 50%. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Přes 2 hodiny nudy a patosu. Ty 2* jsou za Jennifer Lawrence ve spodním prádle, protože nic jiného ke koukání nebylo. (je hezké, ale hrát neumí, stále stejné role bez emocí a s jedním výrazem). Scénáře má více děr než ementál. Odhaduji, že někdo psal jednu povídku z doby cca 50.let, uplně se mu to nezamlouvalo, tak napsal povídku druhou "ze současnosti". Posléze si dal pár panáků Vodky, možná lahev, a ty dvě povídky promíchal a vzniklo toto. ()

pursuer 

všechny recenze uživatele

Dvě. Fakt dvě. Nejen že to bylo hloupé a naivní, ale navíc se to své nedostatky snažilo vykompenzovat přílišnou překombinovaností, která se utopila ve svých nesmyslech, trapných předpokladech o fungování kontrarozvědky a chybách hlavní hrdinky. Docela to vykresluje mylné představy američanů o ruské psychologii, které jsou kamenem úrazu celého příběhu. Po hodině docela zajímavého rozjezdu jsem se jen nestačil divit, jak smutně už scénárista nevěděl, jak to vlastně ukončit. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaný a skvěle i natočený špionážní thriller, který nepostrádá napětí, drsné a krvavé scény, momenty překvapení a v neposlední řadě spoustu sexu a nahoty. Jennifer Lawrence v roli, která jí velice dobře sedí a skvělé obsazení i v dalších rolích - Joel Edgerton a především výborný belgičan Matthias Schoenaerts v roli Egorova. Do toho ještě parádní hudba Jamese Howarda. Lehce kratší stopáž by neuškodila, ale bavil jsem se skvěle. 80%. ()

cobislav 

všechny recenze uživatele

Finální rozuzlení je zcela nejlepší část filmu. Celkově jsem se příliš nebavil ale oceňuji absenci romantického vyvrcholení a pro mě překvapivé záměny která byla geniálně vykonstruované špionážní mistryní. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Sexy volavka, napětí a špetka špionážní zápletky a la Forsyth. Erotika fajn, nekdy trochu přehnaně hnusni Rusové. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Priemerný špionážny thriller z prostredia Rusko-Americkej špionáže. Drsný príbeh bývalej baletky, ktorá sa musí zmeniť na špiónku vycvičenú v manipulovaní mužov.  Jennifer Lawrence musela podstúpiť množstvo surových scén plných sexuálneho násilia a brutality. Scenáristi sa však nevyhli klišé, hoci nájde sa tu aj zopár zaujímavých zvratov. Zaujímavosť: objaví sa niekoľko záberov na budovu Slovenského rozhlasu. ()

Verure 

všechny recenze uživatele

Rudá volavka je jeden z dobrých filmů poslední doby. Ač to na někoho můžu působit utahaně, za mě to je jednoznačně dobrý film. Napětí až do konce filmu, nepředpokládané zvraty a samotný překvapivý závěr. Musím říct, že tento film mě hodně bavil a Jennifer Lawrence se role zhostila naprosto bravurně. ()

Corso23 

všechny recenze uživatele

Naprosto famózní film. Hltali jsme ho od začátku do konce. Jennifer Lawrence je bezkonkurenční herečka. To co tu předvedla, tak klobouk dolů.. Všem velmi doporučuji. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

ja osobne som bol sklamaný. čakal som napínavý špionážny thriler z nejakou logickou zápletkou a miesto toho som sa musel pozerať ako sa američania hrajú na rusov a myslia si že keď budú hovoriť s lámavým prízvukom, že im to niekto aj uverí. výrazným prvkom boli nahé scény, ktoré napomohli dvojhviezdičkovému hodnoteniu a zopár drsnejších zobrazení práce podivného Ivana čističa. Celkovo tam chýbala logika, akcia a aj napätie. ()

Dumaru 

všechny recenze uživatele

Dej v skratke: Dominike zničí nešťastný doskok partnera kariéru primabaleríny. Jej strýko pohybujúci sa vo vyšších kruhoch dostane Dominiku do školy pre volavky po tom, ako si všimne jej schopnosti. Snažia sa tu vycvičiť kadetov tak, aby vedeli zmanipulovať nepriateľa, nájsť jeho slabiny a získať informácie. Po ukončení kurzu prichádza prvá úloha,,, K filmu, výber hercov dobrý, Jennifer ako vždy fantastická a dej sa dočká na konci zvratu takže sledovať pozorne. Tak ako správny thriller zahŕňa napätie a nejaké tie nechutnosti, to aby sa nepovedalo. V konečnom dôsledku spokojnosť, moje hodnotenie 8/10,,, ()

Libb 

všechny recenze uživatele

Za mě neskutečná nuda. Rusko strašné, Amerika skvělá. 140 minut?! Ještě, že jsem na tom byl v IMAXu, který má pohodlné sedačky... Nebrat. ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

I přes to, že je film hodně drsný, psychologicky dramatický, špionážní, zákeřný i ohromující, tak bych tipovala, že se bude líbit hlavně nám ženám. Takže za mě: naprosto povedený skvělý film a byť jsem se trochu obávala jeho délky, tak stopáž 140 min.nebyla ani trochu na škodu a byla jsem napnutá až do konce. Výborné, výborné, dávám plný počet. ()

Angie14 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetla - soudím tedy pouze jako průměrný divák. Film se povedl, Jen hrála skvěle, jediné, co bych vytkla byl místy nepovedený ruský přízvuk (trochu jsem nevěděla k čemu sloužilo to, že občas ho měla, občas ne). Děj měl spád, žádné výplňovky, napětí bylo místy víc než dost a zápletka mě určitě nezklamala. Čtu tady spoustu kritiky, já soudím podle toho, že jsem se při filmu nepodívala na hodiny ani jsem nekoukala po vejrech - film přitáhl mou pozornost a proto není třeba rádoby profesionálních filmových kritik, kdy to režisér opravdu nezvládl z důvodu xy. ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Dobre naslapany zaciatok nevydrzal filmu do konca. Dej nie je nicim vynimocny, len ina variacia na spionov. Americania si z nas opat mierne utahuju - pre nich sme stale socialisticky vychod (ci uz ide o lokality,interiery,ludi,...). Hlavna hrdinka sa po case stane nesympatickou a zacnete fandit zaporakom, ti si svoju charizmu udrzuju do konca filmu. Vyvrcholenie takisto neprekvapi a po skonceni filmu som nemal ziadne extra pocity - je to proste mdle. Skoda. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama