Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Recenze (586)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Jennifer Lawrence je rozkošná a ukáže tu toho riadne veľa, ale film sa tvári ako nejaká drsná sonda do života tajných agentov a berie sa strašne vážne, pričom kvalitou scenára, hĺbkou postáv a dejovou líniou je to na úrovni 70s béčka líznutého so sexploitation. Pár záberov na Bratislavu čoby mátička Rus potešilo, ale len to podčiarkuje tú smiešnu béčkovú estetiku, kde Rusko je v zásade šedé a všetky budovy sú v štýle brutalizmu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Scénář 7/10/// PLUS: v některých scénách nesmlouvavě drsné, pro fanoušky Jennifer Lawrence film jak stvořený, rád jsem viděl dotyčné herce ve vedlejších rolích (Irons, Hinds, Rampling) MÍNUS: špiónský film je o tom, na čí straně kdo je, nevím jestli jsem v tom měl úplně jasno po celou dobu filmu, protože mi přišlo, že ani postavy v tom nemají úplně jasno, snaha zmást je, by mohla zmást i diváky, nějak to nemá úplně atmosféru a v podstatě žádnou akci, když to srovnám s filmem Atomic Blond, tak tady máme divácky úplně jiný zážitek./// Shrnutí: Vskutku náročnější podívaná, žádný mainstream. Film stavějící na scénáři, dialozích a především uvěřitelném herectví a několika mála drsných scén. Bude to stačit? Váhám mezi 3,4* Chtěl jsem se nechat překvapit a o filmu skoro nic nevěděl, tentokrát by možná stálo za to si něco zjistit. Nicméně, nenudil jsem se./// Celkem 70%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Rudá volavka je špionážní krimi thriller, který se snaží převážně šokovat brutálními scénami, což se mu daří. Velmi autenticky pak působí, když spolu rusové v Rusku mluví anglicky a stejně autenticky působí i to, že když hlavní hrdinku "seřežete jako jelito", tak je v další scéně už úplně v pohodě. Celý film tak nějak přemýšlíte pro koho hlavní hrdinka vlastně pracuje a misky vah se s každou scénou převáží buď na jednu, nebo na druhou stranu. Finále jsem tak nějak předvídala, takže mě vyloženě nepřekvapilo. Na tohle budu ještě hodně dlouho vzpomínat, ovšem asi ne v dobrém. 3* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Red Sparrow sa tvári zbytočne vážne na to, že zápletka a postavy smrdia svojou triviálnosťou. Čosi podobného ste už jednoducho videli miliónkrát, len v tom nehrala JL. Film je však sledovateľný a vôbec som nemal problém dopozerať ho do konca. V podstate ide o takú Atomic Blonde bez poriadnej akcie. No a práve z toho dôvodu len za 3*. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Špionážní thriller, který navozuje tak dokonalou atmosféru, že jsem si chvilku myslel, že se děj odehrává za studené války, z čehož mě naráz vytrhla moderní auta a mobilní telefony. Nicméně takový feeling jsem měl po celou dobu sledování. Že stopáž trvala přes 2 hodiny jsem vůbec nezaznamenal, uteklo to jako voda. Film táhnou mimo jiné perfektní herecké výkony, kterým vévodí pro mě do téhle chvíle neznámý Matthias Schoenaerts. Dále stojí za zmínku také slušný scénář podle předlohy. Když se thriller nebojí decentní nahoty, sexu, násilí, pikantních krvavých scén a má překvapivý konec, je to poměrně vždycky výhra. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) RED SPARROW je film, který mi díky shodě okolností unikl v kině a to jsem se na to docela dost těšil. Nyní toho už moc nelituji. Vlastně ani nevím, jak to mám popsat. Je to dost divný film, který se ani nedá pořádně zařadit do žánru. Co je to za žánr ? Nějaký Mix thrilleru, špionáže ve kterém tak trochu marně figuruje drama ? Já opravdu nevím. Jennfier Lawrence je opravdu moc hezká ženská, i jako herečku jí mám rád. Dokáže zahrát i dosti chladně, jako v tomto snímku. Takže její postava je zde opravdu super, krásně se do role vžila, ostatně Jennfier to umí snad vždy. Jenže to je asi tak všechno. Dá se toho teda pochválit i víc, ale stejně, bez ní by ten film byl o dost slabší, v podstatě o ničem. Zezačátku jsem se do toho nemohl vůbec dostat. Celé mi to přišlo takové lhostejné včetně nudné zápletky, film má pozvolné tempo, najde se tu pár rádoby drsných scén, ale divák necítí téměř nic. Postava Jennifer je sice chladná, ale tak nemusela dopadnout většina snímku, ne? Třeba až závěrečné scény byly konečně dobré. Myslím tím dvě scénky. Ta, kdy ruský maniak mučil Neta nebo jak sama Jennifer zakoušela mučení. Snažil jsem se k filmu přistupovat nezaujatě a vytěžit z toho maximum, moc se mi to nedařilo, ale aspoň jsem mohl furt a furt vynachvalovat mojí oblíbenkyni. V úplném finále tu máme pointu a já mohl nadšeně jásat. Aspoň něco se vydařilo. Pointu jsem nečekal a alespoň dala filmu nějaký ten smysl. Takže s vypětím všech sil dávám 3*, obstojnou hvězdičku. Na víc jak průměr tento počin nemá. Aspoň, že mě nezklamala Jennifer. ;) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rudá kvočna aneb šmíruje mě Jennifer Lawrence. Stráž si prohodila s Charlize Theron. Být v obležení těchto dvou děvek, tak je ze mě Rudý volavec, neb řvu, když si mě ty holky dávají ve stereu. Pravda je taková, že Charlize je akční děvka a Jennifer je brutální děvka. Tím chci vyjádřit, že film má nemálo brutálně explicitních scén. A netrvá málo. Zdatný režisér Francis Lawrence není přímo akčním specialistou, co jsem od něj viděl bylo umně vyvedené. Dodal vizuálně pěkné balení, v němž se Jennifer dobře vyjímá, nechybí ani kontakt s erotikou. Jennifer nadlouho končí s herectvím, její film komerčně zazářil. Stále jsem si myslel, že to bude srovnatelné s Atomic Blond, jenže podobnost obou filmů je jen zdánlivá. Charlizin opus byl odlišně koncipovaný, Jennifer svůj opus utáhne na svoji auru a méně odhadnutelné tvůrčí postupy. Neshledáváte-li Jennifer dostatečně charismatickou, můžete film v klidu vynechat. Je to totiž převážně film jen o ní, jejích outfitech a špionážních spirálách. Přebujelá stopáž mně překvapivě nikterak neubírala na diváckém soustředění. Zajímavě nevšední dílo. 10/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ještě štěstí, že existuje Rusko, jinak by si Američané své nepřátele museli nakreslit. Možná by ti namalovaní dávali větší smysl. Třeba by v příběhu o nich nemuselo být tolik zvratů, až se z toho divákovi bude chtít zvrátit. Faktem je, že naprosto nechápu, jak někdo mohl dokázat prosté sdělení, že USA nemají rády Rusko, roztáhnout na více jak dvě hodiny, to je svým způsobem také umění. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád (relativně) chytré špionské filmy, tak tady bude spokojen. Osobně mi v první chvíli nedošlo, že film se má odehrávat v současné době, protože kdyby se pár věcí změnilo, mohl být klidně zasazený do osmdesátek. Vede to k zamyšlení, jestli se toho od pánu železné opony v rámci tajných složek tolik změnilo. Rusové jsou tu drsní, zákeřní, efektivní a bez empatie k jedincům. Američané jsou klasicky schopní, ale samozřejmě ti hodní - škoda, že film není méně černobílý. Samotná hrdinka Dominika je zajímavá a Jen bez problémů film utáhne, jen jsem měla problém uvěřit, že by její výcvik proběhl takto rychle. Schoenaerts jako její sviňácký strýček je parádní, Irons a Ramplingová tradičně charismatičtí. Jen Edgerton je mdlý a radši bych ho znovu viděla za kamerou. Potěšilo, že film nešel cestou tradičního happy endu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Červenú volavku sa dobre pozerá, čo je zásluhou najmä architekta, kameramana a nakoniec aj Lawrencea, no dobre, aj Lawrenceovej. Niekoľko "fajnových" scén, ako tá s depiláciou vrchnej vrstvy kože a samozrejme všetky, kde spoznávame architektonické skvosty našeho hlavného mesta. Len škoda, že celý príbeh nie je zasadený do Blavy aj v scenári. Aha, a sme pri scenári. Mal som dojem, že o čo v ňom ide nevedel ani Lawrence a preto sa tak sústredil na kompozíciu a atmosféru každej scény. Premýšlať, kto koho práve zrádza v konkrétnej scéne a kto sa ako vyspal a pre koho práve kope je dosť náročné a vzhľadom na zápletku vystrihnutú ako zo studenej vojny a zo starej bondovky som v tom zmysel hľadať ani nemal chuť. Maximálna vážnosť mi nevadila, záverečné zvraty aspoň osvetlili, o čo železnej Dominike išlo a absencia akcie mi vyhovovala. Či bola štylizácia Schoenaertsovho ksichtu do toho Putinovho súčasť humoru ako od Saschu Cohena, alebo práve tej maximálnej vážnosti, to podľa mňa nevie ani ten nešťastný Lawrence. Prípadne či to vôbec na pľaci niekomu dochádzalo... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jako určitou atmosféru to má, napětí skrz nevědomost, pro koho vlastně naše milá volavka dělá, taky, obsazení více než dobré, ale celkově je to takové nijaké. Takový ten film, na který se podíváte jednou a už nikdy znovu nemusíte... 60% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Fantastický špionážní thriller s podmanivou hlavní hrdinkou, která je schopna pro přežití udělat cokoliv. Jennifer Lawrence je magnetická a celý film nese s naprostou lehkostí i v těch nejnepříjemnějších scénách. Jedna z mých nejoblíbenějších ženských hrdinek za poslední roky. Příběh nabírá na obrátkách pomalu a věnuje se rozvoji vztahů i celkové politické situaci v ruské tajné službě. Buďme upřímní, málokterý film se dneska obtěžuje nebo může věnovat takovou stopáž pomalu budované zápletce. Lawrence ale jasně věděl, co dělá, protože tempo nikdy nepoleví, příběh je přehledný a emoce a motivace postav jsou všudypřítomné a jasné. Kromě skvělé kamery a vynikající hudby film především nesou na ramenou herci v čele s Lawrence a pak především Joel Edgerton a Matthias Schoenaerts. Vynikající film pro dospělé publikum, co čeká od návštěvy kina trochu víc. ()

predators 

všechny recenze uživatele

No, já to dodíval hlavně ze zvědavosti...kvůli tomu, jak vychvalovali Jennifer, že dobře plave, umí to s prakem, prý jen tak někomu neskočí na špek a je i dobrá hospodyně a jde jí to se škrabkou na brambory. Sparrows nebyly, až na výjimky, válečnice a bojovnice, jejich přednosti byly jinde...lépe o tom pojednává film s názvem Red Swallows. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si na loňský Atomic Blond, který se tvářil cool, ale doplatil na svoji překombinovanost, zmatečný děj, ale měl zase solidní akční konec ? Kdyby ne, nic se neděje, tady Red Sparrow je vlastně to, čím Atomic Blonde, chtěl být, ale nebyl jím. Tenhle film, zároveň slouží jako předobraz dnešního Ruska, ve všech jeho ohledech a směrech. Co tyče příběhu, má svoje překvapení, ale neni to zmatečné a nelogické, jako u Atomic Blonde, je v mnoha ohledech jednoduší, ale přesto funguje tak jak má a výsledek splňuje svůj účel. A po dlouhé době, je zde i film, který se s ničím nepáře, znásilnění, šílený výcvik, nelidské mučení, mrtvoly se kupí na sebe a velice výrazné násilí. Které je srovnatelné, snad jen s filmy jako Cannibal Holocaust či podobně situovanými filmy, ale zatím co Kanibalů, to je změť všeho možného, aniž by to dávalo smysl, zde je vlastně ukázáno jak pracují takzvaní "diplomaté" na Ruských Ambasádách a jak operují v cizích zemích. Ale za pochvalu stojí i herečka Jennifer Lawrence, která do všech věcí šla na plno, konečně se někam, po herecká stránce dostává. Však i ostatní herci stojí za to, mocný Matthias Schoenaerts, ňouma Joel Edgerton a neskutečně charismatický Jeremy Irons. A ten soundtrack, byl fakt něco, celému filmu dodává divadelní nádech. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Citim sa jemne sklamaný, no nemôžem povedať, že ide o zlý film. "Red Sparrow" mohol byť ale skutočne niečím výnimočným. Jennifer Lawrence v prvom teaseri vyzerala ako tvrdá ruská špiónka a veril som, že by mohla aj niečo zo seba ukázať. A nedá sa povedať, že by neukázala vôbec nič. No rozhodne to pôsobilo z toho teaseru o niečo silnejšie. Reálne toho moc nepredvedie. Možno s výnimkou na dve scénky. Thriller filmu je osobne na môj vkus trošku slabý. Viac je to dráma a to rozhodne nie je to, čo som od toho chcel vidieť. V úvodných scénkach je podľa mňa zainteresovanie Joela Edgertona skoro úplne zbytočné. Myslím si, že stačila tá jedna stretávka a nemuseli sme mať mnohé tie prestrihy. Lebo sa chceme sústrediť na Jennifer Lawrence ako sa trénuje na to byť dobrou volavkou. A ťažko sa na to sústredí, keď je film neustále prestrihávaný inými scénkami z americkej ambasády. Ale sú tu aj iné scénky, ktoré to pre mňa ťahajú dole. Najmä počas vypočúvania Dominiky je tu časť, kde ju budú mučiť vodou. A keď ju zintenzívnia, tak sa k tomu pustí tvrdá rocková muzika. Prečo? Nepotrebovali sme to tam. Film má svoje zaujímavé, svoje silné, drsné, no súčasne aj svoje nudné momentky, ktoré to podľa mňa ťahajú trošku dole. No keď máme dobrých hercov, ktorí vedia svoje role dobre predať, tak to viem celkom brať. Jennifer Lawrence je tradične skvelá. Joel Edgerton je skvelý. Síce mu trošku trvá, kým mi plne zapasoval do filmu, ale keď už tam má svoju pointu, tak je super. Jeremy Irons je vynikajúci. Každá scénka s ním bola vynikajúca. V mojich očiach je to sklamanie, no nemôžem povedať, že ide o zlý film. Len som od neho čakal oveľa viac. Takže toľko k môjmu hodnoteniu. Hodnotenie: B ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Vidět krásnou Jenifer je radost, kord polonahou až nahou ale o to tu přeci nejde. Výborné špionážní drama o důvěře nedává prostě divákovi klidu a až téměř do konce není jasné kdo na jakou stranu hraje. Výborné, tohle mi fakt sedlo, sice se tam pořádně nic neděje, tempo je pomalé, ale má to tu správnou atmosféru špionů. Spokojenost a scena z mučení stahovačkou kůže byla absolutně lahodná... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Potřebujeme odhalit elitního krtka, který v tom umí chodit. Tak na něj pošleme mladou šlapku, která má za sebou jako agentka dva měsíce výcviku a ještě to nedělá dobrovolně. Jistě. To má logiku. Celé je to zbytečně dlouhé, překombinované, nepříliš zajímavé a hlavně studené jak psí čumák. Žádné napětí, žadná akce, žádná velká gradace. Jennifer Lawrence není ani svůdná, ani smyslná, ani sympatická a už vůbec ne věrohodná. Nezachrání to ani to, že se každou chvíli svléká a předstírá antierotickou erotiku. Kromě toho svlékání platí pro ostatní postavy víceméně totéž. Ani sympatické, ani věrohodné. Chemie nulová, interakce bez jiskry, takže jeden charismatický Jeremy Irons to věru nezachrání. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale ani dobré, určite si to už znovu nepustím ... leda tak strýkove pasáže. Hudba slušná. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama