Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Recenze (586)

Happens 

všechny recenze uživatele

Achjo. Tohle fakt mohou natočit pouze amíci. Aby ve "škole pro děvky" nějaká holka dostala morální záchvat? Vždyť ty holky od mala umí věci, o kterých se člověku ani nezdá. Spoiler alert. Aby nakonec amíci převychovali dva ruské vysoce postavené agenty a přetáhli je na jejich stranu. V Rusku lidi věří ve stát a bojí se, víc je žene bič než cukr, amíci jsou víc individualističtí a ženou se za cukrem. Taky proto bylo vždy tolik přeběhů ze strany USA jinam. Celé naopak. Celé špatně. Celé pomoc. Tolik k obsahu, který irituje, až to bolí. Forma hezká, tleskám, ale když nevíš co s obsahem, hm, vypadá to jak z Tesca. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Lawrence je možná sexy a honimíři tady nad tim stříkaj čtyřhvězdičky. Já tady střiknu jeden znechucenej, nudou omámenej odpad ju? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Romantická špionážna dráma obalená do miestami hnusnej surovej podoby. Jennifer nám ukáže všetko, čo sme už videli na súkromných fotkách, ktoré zverejnili hackeri. A to, že sa trošku naučila balet, na dobrý film nestačí. Jediný, kto tam stál za to, bol herec, čo sa podobal na Putina. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli takhle v 21.století fungují tajné služby, tak je naše společnost mnohem blíž totálnímu rozkladu, než vůbec kdokoliv z nás tušil. Nejen že se ta sladká prdelka do role vůbec nehodí, ona totiž hraje pořád stejně. Vyvalí kozy, zahoupe bokama a prdelí a všichni se z ní můžou posrat. Asi dvě scény mají opravdu dobrý náboj a to je útok ve sprchách holí a mučení, jinak je to nudná, tupá a nezáživná sračka s tragickým scénářem a stupidním chováním všech postav. To rádoby zamotané finále už mě doslova nahlas rozesmálo. Celé mi to přišlo, jako kdyby si děti kolem třináctého věku hráli v umělecké škole na špiony a cvičili na školní představení pro rodiče. Absolutní výsměch každému divákovi, který má větší IQ než 100 a nevovil SPD a Zemana. Na nic si nehrající retro lahůdka Atomic Blonde strčí tuhle stupidní hovadinu do kapsy. Kokotina s velikým K. 30% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem vzhledem k režisérovi a hlavní hrdince očekával nějakou další teen variaci na Hunger Games ale o to více jsem byl překvapen, když jsem dostal docela drsný a odvážný, špionážní thriller jako vystřižený ze 70. let s tou výjimkou, že se zde objevuje nahá Jennifer Lawrence a co si budeme povídat i to je plus. Největší slabinou tak zůstává scénář, který se pokouší o komplikovanější vyprávění a s divákem hraje hru, kdy se neví, kdo je na čí straně a hlavně přepálená skoro dvou a půl hodinová délka, která vzhledem k příběhu nemá opodstatnění. Není to však takový průšvih, jak se povídá a film rozhodně neurazí a umí i zaujmout. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Spíše než o nezáživný špionážní thriller jde o sex. Než se oba dají dohromady uplyne hodina, ale pak je k Padesáti odstínům šedi přidána hromada krve. Přesto jiskření mezi nimi je nulové. Za nudu mohou i prázdné dialogy. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo špatně celé. Jedna hvězdička za hudbu, jinak je film děsná kravina. Jennifer unylá alias kožený ksicht- je všechno možné jenom ne sexy rafinovaná potvora, děj jsem nepochopila, scénář je iracionální, chvílemi úsměvně trapný, režisérský záměr natočit špionážní napínák se nezdařil, vyšla z toho otravná zdlouhavá slátanina, která takové Brutální Nikitě nesahá ani po kotníky. A ty neustálé povzdechy všech nade vším.... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hudba Jamese Newtona Howarda vynáší Rudou volavku o pár stupínků výš, než by stála sama o sobě. Jinak je to ptáče, které má sice nasazený nevinný kukuč Bambiho, ale umí ho posednout brutalita a pak byste mu radši měli jít z cesty. Knihu jsem ještě nečetla, takže nedokážu posoudit, nakolik byl příběh zúročen, ale tvůrci jednoznačně dosáhli naturalistického tónu, kdy jste si říkali, že si ten sex mohli odpustit... fakt mohli, navíc jsem to nevěřila ani Joelovi, kterého nějak nemusím, ani Jennifer. Tyto scény prostě působí jako "tak jo, teď se očekává, že na to hupnem, tak poď do mňa." A Red Sparrow je typ filmu, který vidím jednou a šmytec, takže tu chemii mezi postavami už přezkoumávat nebudu. Nechtějte to po mně, ta elektrická škrabka na ne-brambory mi jednou stačila... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Červená volavka je ruská agentka, ktorá je trénovaná, aby jej najsilnejšou zbraňou bol sex-apeal... To, že sa ňou stane primabalerína po úraze s minimálnym zácvikom je hlúposť, s ktorou sa tento špionážno-erotický chladný thriller nedokáže vysporiadať až do konca. Niektoré situácie sú v značne zamotanom príbehu, kde je problém sa vyznať kto je na ktorej strane, hodne na hrane. Našťastie luxusná minutáž stále dokáže udržať diváka v napätí, hoci mu už na konci bude asi všetko jedno. Na Jennifer Lawrence sa dobre pozerá, niektoré zabijacke scény sú na úrovni, predsa len sa mohlo viacej popracovať na scenári. 3+ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vůbec, ale vůbec mě to nebavilo. Zvládl jsem se dívat něco přes hodinu, dál už jsem to nedal. Je to hrozně nudný thriller, je tam málo akce a ani Jennifer Lawrence to nezachrání. Tady v tom filmu chybělo více napětí, větší tempo, lepší zápletka... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Dokonalá hitchcockovská látka. Ale aby taky ne, když je vlastně Rudá volavka jen trochu překombinovaný Notorious. Francis Lawrence natočil poctivý špionážní thrillerový popcorn, který má s realističností pramálo společného, ale o to víc v některých momentech potěší. Je totiž trochu staromilský a nejde na ruku bezduché akci a vražednému tempu, jak by se na první dobrou asi dalo očekávat. Většinu doby se mluví, film pracuje dobře s napětím a když už pak přijde na řadu nějaká ta akce a násilí, má to ten správný efekt jako v dobách minulých - tedy vyrušení diváka z do té doby poměrně klidného konceptu. Vizuálně je Rudá volavka příjemně dokonalou podívanou, která nestaví na odiv žádné CGI (nedělám si iluze o jejich absenci) a šikovně a zároveň umírněně vypráví obrazem. Přítomnost brutálně svůdné Jennifer Lawrence je pak už vlastně jen vrchol toho zábavného ledovce. Kdo bude očekávat nějakou hlubokomyslnější či realističtější podívanou, ten bude patrně zklamaný, já jsem si tohle čiré staromilské popcornové potěšení užil. Jen ty diskety tam fakt nemusely být. 7/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak ony se pořád ještě točí propagandistické filmy? Myslím, přímočaře a prvoplánově propagandistické? Rusové = zlí, Američani = hodní. Zdá se, že Hollywood větří, že ideologická válka opět nabývá na síle. _____ Jennifer je děsně unylá. Nápad zverbovat jako agentku, která má vystupovat pod krycím jménem, bývalou primabalerínu Balšovo těatra, můžou mít jenom hodně nekulturní lidé. Takové krytí by prokoukl každý, kdo umí listovat divadelním programem. ___ No a pak se odvíjí spletitá historka o různých předstíráních, podrazech a zradách, ze které jsem si odnesla jako hlavní poselství, že stát se agentem nějakého z pohrobků KGB, je řehole a prostituce v jednom, přičemž maximální odměnou je, když tě vlastní lidi nezabijou. Že tě trochu pomučí, je přece samozřejmá věc, se kterou se musí počítat. SHRNUTÍ: A pak, že Studená válka už skončila! ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Veď to sa natáčalo u nás v Slovenskom rozhlase! Teda, niežeby som to zistila až pri pozeraní filmu, keďže som bola v rozhlase (= v práci) počas natáčania a videla som Jenniferinho psa a Jenniferine nohy. Ach, tie životné highlighty (= zvýrazňovače). A hej, film bavil. Veľmi. Hoci teda scény mučenia, bŕŕ. (Cinema City Aupark - 23.4.2018) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ajajaj tady se zřejmě „kradlo“, kde se dalo, co pánové a dámy. Kostra příběhu už byla k vidění v jiných špionážních filmech, nejen o rok dříve, ale i o pár let zpátky. Tady všechno v puncu Hollywoodu a přesto to skřípalo, jak rozvrzaná postel bábušky Jagušky. Mělo to pár slibných momentů, to nepopírám, ale jako celek to místy neskutečně uspávalo a nejednou jsem měl strašnou chuť zmáčknout tlačítko rychlého přetáčení. Akce průměrná, příběh jakbysmet, pár drsnějších scén tu k vidění bylo to ano, no a tak nám tu zůstávají snad už jen ty erotické scény – jenže pokud se na někdo díval jen kvůli nahé Jennifer Lawrence, tak mu raději doporučím její ukradené domácí sex videa a fotky, které kolují na netu – tam je toho vidět mnohem víc. Jinak jako herečka mi nevadí, nikdy mě nějak závratně neokouzlila (není můj typ), ale špatná není to určitě ne. Obyčejný špionážní průměr. 50% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na Rudou volavku jsem se moc těšil a moc se mi líbila, není to čistých pět hvězdiček, ale jelikož jsem se nechal krásně obalamutit jako některé postavy ve filmu, přikláním se směrem vzhůru. Jennifer Lawrence jsem nemohl dlouho přijít na chuť kromě jejího úžasného sexy hlasu. Ale po American Hustle jsem otočil a v Rudé volavce hlásám chvála jí. A výběr vedlejších rolí? Kongeniální - Jeremy Irons, Mathias Schoenaerts a Charlotte Rampling - výstavní postavy. K tomu všemu hezký hudební doprovod. Snad se dočkáme pokračování. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

V očekávání, že se na mě chystá nová Hanna či Atomic Blond, jsem se luxusně pronudil dobrou třetinou filmu, než mi došlo, že on možná ten problém bude právě v tom očekávání. Jakoby s tím však snímek počítal a když se protagonistka přesune do tajného výcvikového centra, kde namísto předpokládaného špionského výcviku ji čeká spíše etapa ze 120 dní Sodomy, na což si posléze ona stěžuje úplně stejně jako my. Čím rychlejší přeladění na kanál tak trochu jiného (přesto v lecčem až klasického, kánon držícího), reflektivního špionážního filmu, zvolíte, tím více vezmete film na milost. Není to jednoduchý, když Joel Ergerton zkrátka moc hereckého výrazu nemá a Jennifer Lawrence se (opět) tváří celou dobu jako by před ní někdo řekl nepatřičný vtip. Nicméně několik poměrně unikátních scén, občasné exploze neočekávaného násilí v jinak dost vycizelovaném prostoru před kamerou a hlavně jedna brutální symfonie o několika ostrých předmětech a škrabce na brambory alespoň zajišťují, že úplně na ten film třeba nezapomenete. 3-4, ale čisté žánrovky si musíme hýčkat, takže nahoru. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Jennifer Lawrence "unikla" na internet taková spousta lechtivých selfies, film by jinak mohly zachraňovat její nahé záběry, takhle jsem se u nich dost nudil. Představitelka Dominiky i tentokrát dokázala, že se dokáže se svým pokerovým výrazem měřit i s takovými esy, jakými jsou v tomto směru Arnold Schwarzenegger, Ben Affleck a po svých úpravách i Mickey Rourke. Snímek přišel s celou řadou klišé, mezi ta "nejlepší" počítám to, jak poznáme, že jsou Rusové ti zlí. Šéfka výcviku pochopitelně musí nosit kožené holínky a divák, který by dosud váhal, má rázem jasno. Pokud by špionáž probíhala takovým způsobem, jak ukazuje tento film, byl by svět mnohem zábavnějším místem. Víc jak dvě hodiny nudy mi přinesly jeden důležitý poznatek- baletky nejsou, čím se zdají být. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Sexy Jennifer v akci, která je výborná a zároveň trošku plachá před obrazovkou tak se nedá čekat že mé hodnocení je takové čekal jsem kapku větší koule. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Natažená a místy i vážně absurdní "pohádka" o tom, jak se v mžiku stát z baleríny tou nejlepší špionkou v ruských službách. Stejně jako u loňského počinu "Atomic Blonde" jsem i zde postrádal nějakou přidanou originální hodnotu, něco, co by snímek vyzvedlo z hlubin filmového průměru. Takto totiž dostaneme jenom snímek, který se bere smrtelně vážně, přičemž vlastně nemá skoro vůbec co říci. Zdá se tedy, že nahá Jennifer Lawrence či trefné reflektování současné situace v Rusku dobrý snímek vážně nedělá. „The Cold War did not end, it merely shattered into a thousand pieces.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film se sice inspiruje řečmi o nové Studené válce, ale zpracováním jakoby se zasekl v té staré. Tím samozřejmě nemyslím technickou stránku, ale naivní podání s jasně vytyčenými mantinely dobra a zla. Ale to by se dalo přehlédnout v případě, že by tu nebyly další boty. Začalo to mým neoblíbeným kurzem "elitním agentem snadno a rychle", ve kterém hlavní hrdinka totálně pohořela, ale přesto jí vedení rozvědky poslalo na důležitou misi. No a pak se všichni agenti včetně těch ze CIA začali chovat jako nesvéprávní idioti, což volavce dávalo prostor k legračním eskapádám. Na druhou stranu se musím přiznat, že jsem se bavil, protože to prostě byla sranda. Jasně, pokud by člověk nebyl zhýčkaný celou řádkou sofistikovaných špionážních thrillerů, asi by se na to díval jinak, jenže to jsou jen "kdyby". Co se Lawrencky týče, tak ta zahrála tentokrát slušně, ale jen od krku dolů. Donutit k nějakému výkonu hlavu se jí zase nepovedlo a já se obávám, že už to lepší nebude. Nicméně mužská část castingu docela zaválela, takže v tomhle ohledu zklamán nejsem. Celkově to vidím na lehký nadprůměr, ale v tomto případě má na tom velkou zásluhu kouzlo nechtěného. 60% ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama