Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Recenze (586)

italka63 

všechny recenze uživatele

Hlavně mě lákalo obsazení, Joel Edgerton, Jeremy Irons, Charlotte Ramplingová, Sergej Polunin...a až teprve potom Jennifer. Musím říci, že mě mile překvapila, tudíž film velmi slušně vyzněl. Měla být studená, a byla jako led, jenže s grácií, půvabem a tvrdostí dohromady. Slušné. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si na pecku "Černá labuť" s Natalií Portman? Tady je hlavní hrdinka také baletka (respektive bývalá baletka) a taky se tu dočkáte ošklivé scény s odstraňováním kůže z těla (hodně sugestivní mučení, to mi věřte). Tím ovšem veškerá podobnost končí. Snímek vypráví spletitý dramatický příběh z prostředí ruských a amerických tajných služeb, ve kterém nechybí násilí ani nahota (která ale rozhodně nemá za cíl diváka vzrušit). A Jennifer je fantastická jako vždy. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film, který se mi trefil do vkusu. Byl napínavý a patřičnou atmosféru si dokázal udržet až do konce, byť už mi místy připadal překombinovaný. A na Jennifer Lawrence se koukalo hezky. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Film jako by chtěl vyvolávat zlé duchy studené války, hromadí klišé nad klišé, upoutá neotřelým tématem výcviku špionek-kurtyzán a krásou Jennifer Lawrence. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru, bol výcvik špiónšlapiek veľmi užitočný a prospel by každej slušnej žene. Po rozšírení kurzu o lekcie varenia, by sa z absolventiek stávali dokonalé manželky. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Scény s mučením jsem rychle přetočila, abych se dostala k podstatě. A ta stála za to. Výborný scénář, finále mě dostalo. ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

V hororu zavřu oči, protože se nechci leknout, ale tady jsem zavřela oči a zacpala si uši, protože jsem některé věci už nevydržela. Horor je fikce, tohle je realita. V Rusku denní chleba, i když se jistě najdou tací, co budou tvrdit opak. Drsný, emočně okleštěný film, stejně jako to Rusko dovedlo za doby Stalina a jak to jisté složky jen s jinou zkratkou dovedou opět. Síla. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Film mě docela zaujal, ale něco mi na něm nesedí. Mohlo to být lepší. Po měsíci si už na něj ani nevzpomenu. Nenudí, ale ani nenadchne. Knihu jsem nečetl, což je velká škoda. mám raději knihy než filmy, ale jelikož se mi film docela líbil rád si ji přečtu. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

4/10. Čekal jsem rozhodně od filmu něco víc. Strašně pomalu to ubíhalo a viděl jsem i lepší filmy se špionskou tématikou. Ale zase musím pochválit zapeklitou zápletku na konci. Za mě lepší podprůměr. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal jsem něco ve stylu Atomic blonde a přesně to jsem nedostal...Red Sparrow je pro mě těžko uchopitelným filmem kombinujícím už zmínenou Atomic Blonde,Brutální Nikitu a další ještě asi 4 filmy,odehrávajícím se v divném bezčasí,vyobrazujcí američany jako ty,kteří pomáhají a rusy jako bandu masochistických psychopatů s bandou vycvičených děvek.Na druhou stranu je ale Red Sparrow i filmem,který dokáže bavit v 90% své dost natažené stopáže a jakkoliv byla nezničitelnost a finální chytrost postavy Jennifer Lawrence těžko uvěřitelná (ale zase to byla ruska že jo),člověk na ní mohl oči nechat,Navíc to byla pro ní po delší době role kdy sem jí věřil emoce mnohem víc než při jejích hysterických výlevech...80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hmmm, podľa popisu som si myslel, že to bude zasadené kdesi do obdobia studenej vojny, a nie do súčasnej modernej doby, kam mi to akosi až tak nepasovalo. Prológ o baletke Dominike bol ako z rýchlika (tam by som kľudne zniesol aj niečo obšírnejšie), no potom sa dej akosi zasekol v tej špionážnej dráme, kde sa dokopy zas až tak veľa nedialo. Určite som dúfal, že to bude majestátnejšia hra na mačku a myš, takže z tohto pohľadu som bol dosť sklamaný. Počas deju bolo viac krát naznačené, kam sa to celé uberá, ale inak sa to točilo stále dokola v tom istom rusko-americkom kolobehu. Áno, v závere to potom na nás všetko naraz vyklopili, ale kým sme sa k tomu dostali, tak desiatky minút pred tým boli dosť únavne strnulé. Napokon mám pocit, že tým najlepším z celého filmu bola samotná Jennifer v dosť odvážnej hereckej úlohe, ktorú zvládla znamenito! ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Vidím to tak že film Rudý labyrint je 100x lepší než tato Rudá volavka.Kdybych hodnotil hlavní hrdinku tedy Jennifer Lawrence tak ta na mě působí jako figurína s nalepenými vnadami a s minimální hereckou přitažlivostí.Kdybych hodnotil samotný film tak je to 140 minut průměrnosti s cílem vychovat z milé holky děvku ve státním zájmu a využít k tomu její situace a to nemocnou matku a nedostatek financí. Pořád dokola špionážní filmy Rusko proti USA a agent 007 si aspoň na 2 hodiny mohl odpočinout když problémy světa převzala Jennifer. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tohle mě tedy docela zklamalo. Děj je plný spousty zvratů, ale stejně mu to nepomohlo aby mě to celé nějak zaujalo a bavilo. Navíc mi teda přišlo, že kdyby člověk podrobil děj logickému myšlení, tak by neprošel snad ani hned ten začátek. Na tenhle počin s radostí velmi rychle zapomenu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Báječně!!! I když mě od filmu mírně odrazovala stopáž, nakonec absolutně nelituju! Spousty lidí zde píše ohledně utahanýho děje... Mě tenhle biják sedl natolik, že jsem nezaregistroval hluchý místo. Naopak - děj chladnej až mrazivej, promotanej příběhem o hezounké, však nebezpečné volavce! Geniální je život z prostředí školy šlapek, ovšem top filmu je závěr, po kterým se Dominice opravdu klaním a smekám! Skvělý výkony od Ironse a především Ramplingová byla famózní! Jak jsem slíbil, tak i konám. Říkal jsem, že jestli mě oslní, jak už několikrát, Jennifer i v Rudé volavce, má u mě otevřenou cestičku do topky. Ano ano, už je tam! Lawrence exelent! Parádní drama za 80% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych filmov, ktore smeruju odniekial nikam- malo to aj par logickych chyb, a napokon to komplet zhorelo v kinach. Lawrence je dobre herecka, a zistil som ze aj Edgerton vie hrat, ale obaja su .. jaxi zbytocni, k tomu este tie aspekty retro komunistickych stredoeuropskych rezimov - konkretne Ystropolis v Pastekove, teda zase pardon, V Bratislave. Schoenaerts - som ani nevedel ze tam hraje, uz ti dvaja boli zbytocni, co tam on robil to som doteraz nepochopil : 50 % ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Objektívne možno ***, ale už som sa prejedol filmov, ktoré nemajú kvality a majú ako tak dobrý premyslený koniec.(Hodnotenie 2,5) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, na který musíte mít náladu a chuť. Šla jsem na Red Sparrow do kina večer po práci, byla jsem unavená, ale těšila jsem se na pořádnou dávku akce, zabíjení a mrtvol. Začátek super, Jenn jako trošku oplácanější balerína byla skvělá, zaškolení ve výcvikové škole zajímavé ale potom to jde s příběhem dolů a dolů. Začala jsem se nudit, zívat, dokonce i usínat. Přišlo mi to až moc ukecané a měla jsem pocit, že ten film trvá tak 4 hodiny. Na konci už se příběh zase zvedá a opět to bylo zajímavé. Je škoda, že režisér z toho příběhu nedostal více akce a spolehl se pouze na sledování a krásu Jennifer, která vypadá opravdu dokonale a jako nikdy před tím. Její ruský přízvuk se mi zdál nejhorší ze všech, ani bych nepoznala, že hraje ruskou ženu, ale za to rozhodně body neubírám. Přemýšlela jsem zda dát filmu 2* nebo 3*, nakonec dávám vyšší s tím, že se na film ještě jednou později podívám znovu. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama