Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Recenze (586)

Sell 

všechny recenze uživatele

Mám rada takéto typy filmov- agenti, špióni cestujúci po svete, ktorí sú dva kroky pred nepriateľmi. Tak trochu som dúfala a čakala v bojové scény, ale Volavky sa predsa len zameriavajú a používajú iné zbrane aby dosiahli čo chcú. Neurazilo ale úplne ani nenadchlo. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Bolo to dobré, ale nechytilo ma to. Palec hore za skvelú hudbu Jamesa Howarda. Lawrence pre mňa zostáva stále nezaujímavou herečkou. Chápem že hrá poznamenanú ženu, ale jej neustály kamenný výraz aj vo chvíľach, kedy jej postava má hrať nejakú emóciu ma odradzoval. A to je asi najväčšie mínus filmu. Záver filmu som tušil už asi po prvých 20 minútach filmu takže ani v tomto ohľade sa nič svetoborné nedeje. Samozrejme má film prehladnú a plynulú réžiu ale trochu strihu by si finálny produkt zaslúžil. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). S většinou zdejších komentářů hrubě nesouhlasím a mi se tento film líbil. Ve výsledku jsem s ním velmi spokojený a v žádném případě se nejedná o průšvih. Jennifer Lawrence coby sexy ruská baletka/špionka to hrála náramně. Dobře se na ni koukalo, sice chemie mezí ní a Joelem Edgertonem občas skřípala, ale nic za co bych musel bít hlavou o stůl a polykat Novičok. Největšími Rusáky a tahouny byli pro mě strýček Matthias a krtek. (Pokud jste neviděli film, tak za žádnou cenu neklikejte na krtka). Na těchto dvou pánech stála celá ruská ambasáda a Putin může být na jejich vlastenecký výkon opravdu hrdý. Tito pánové milují svoji vlast. Jediná chyba, která se ukázala být dost velkou byla opravdu odvážná stopáž. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Uf. Rozmýšľam aké slovo tento film najviac či najjednoduchšie vystihuje, ale napadá ma jedine "vile" ("zlý"). Až tu ma napadlo sa zamyslieť nad tým aké úlohy si Jennifer Lawrence vyberá, lebo nechápal som prečo v čase kedy už bola dávno hviezda, finančne za vodou, s Oscarom na poličke, zvolila úlohu kde je jej postava vystavená takému množstvu fyzického a psychického ponižovania. A ako tak pozerám jej filmografiu, ona si vlastne poväčšinou vyberá práve úlohy životom ťažko skúšaných postáv, ktoré majú pocit zodpovednosti za niekoho iného/blízkeho a ktoré na seba naberajú neúmerné množstvo zodpovednosti a ktoré musia vydržať strašnú záťaž a často sa nejako zapredajú, aby sa z nevôle osudu vymanili. Keď prišla scéna ako je nahá a pomerne doširoko rozkročená na stole pred celou triedou a učí sa robiť doslova děvku pre štát, a potom tie kapky čo dostáva celý film...no toto hádam ani nemá zapotreby. Myslím si aj že je rozdiel medzi nekompromisným zobrazením odvrátenej stránky života tajných služieb, a medzi shock value torture porn. Red Sparrow balansuje medzi týmito dvoma polohami a občas prepadáva na tú horšiu stranu niečoho čo už by sa dalo nazvať aj exploitation. Lebo hlavnú ženskú hrdinku v áčkovom hollywoodskom thrilleri, ktorá absolvuje toľko degradácie a ubližovania, to sa veľmi často nevidí a neviem či film kvôli tomu stojí za pozornosť, ale určite tým je pomerne špecifický. Celkovo mi to prišlo psychologicky nepríjemné (hlavne škola), hoci inak solídne, dobrá atmosféra, našinca poteší vidieť napríklad Istropolis či Petržalku (ktoré vyzerajú obzvlášť ošarpano) a Jennifer Lawrence hrá dobre ako vždy. Ale chcelo to kus ubrať v tvrdosti či explicitnosti a možno by príbeh fungoval lepšie ako miniséria - vzťahy medzi postavami sú nedotiahnuté, romantické vzplanutie veľmi človek neverí/necíti a skrátka sa chce za 140 minút stihnúť priveľa. ()

Trenslation 

všechny recenze uživatele

💃🏻🔫 Rudá volavka - Film, kde všichni: ➡️ Hrají líp než Jennifer Lawrence ➡️ Z nějakého důvodu chtějí souložit Jennifer Lawrence ➡️ Předstírají, že ten ruský přízvuk není tak strašný jako doopravdy je. #stayprazskyridicuberu ➡️ Předstírají, že nehrají v takovém 💩, ve kterém doopravdy hrají ➡️ Předstírají, že jsou v Moskvě, přitom jsou v Bukurešti 👉 To vše krásné dvě a půl hodiny, takže vám to ještě pravděpodobně urve močový měchýř. A to jsem si myslel,že horší ženská verze Johna Wicka než Atomic Blonde už v kinech nebude. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi nesedlo. Děj se mi zdál až příliš komplikovaný a od skoro samotného začátku jsem se ztrácel. Nebylo nic, co by mě byť trochu chytlo a i když jsem se vysloveně nenudil, z kina jsem odcházel z pocitem, jako bych ani nic neviděl. A leč mám J-Law rád a svolení k navštívení filmu jsem stavěl hlavně na ní, zde nijak extra nezazářila. Naopak, zase působila úplně stejně, jako v ostatních filmech. 20% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Špionážní filmy nikdy nebyly mým favoritním žánrem. Obzvláště ty z oblasti Ruska, kde jsem se kdysi dost spálil s hvězdně obsazeným Jackem Ryanem. A v neposlední řadě jsem napříč několika vybranými snímky dostal alergii na Jennifer Lawrence. Red Sparrow je ale právě tím filmem, který všechny tyhle zábrany odstraňuje, vtáhne člověka do děje hned za začátku a nenechá ho odpoutat pozornost po celé dvě a čtvrt hodiny. Ukazuje Rusko tak neústupné, jak ho chceme v thrillerech vidět, představuje správný akcent amerických herců, snažících se hrát Rusy, což mně osobně přijde vtipné a nebojí se být místy sexistický a brutální. První z letošních filmů, na které budu rád vzpomínat! ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Jennifer se docela odvázala. Zajímavé, na ní bych film tohoto žánru s nahotou netipoval. Jinak je to pochopitelně taková hezká nadsazená pohádka o dvojtých agentech. Určitě stojí za vidění, ale nečekejte nějaký hluboký zážitek ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo na štýl Atomic Blond, dostal som len mdlý špionážny thriler, s hudbou, pri ktorej som si trhal chlpy z brady. Dlhé, prekombinované, zahmlené. Keby neukázala kozy a ruské spôsoby mučenia, trpel by som ešte viac. Mala by ísť na školenie k Brutalnej Nikite aby videla, ako sa robí volavka. Som sklamaný, Ultraslabé 3 z 5 ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Špionážní, ruské, chladné, bolestivé a tvrdé, lživé, lstivé, snaha o přežití, koukatelné. Špionážní drama v kombinace s vyhnutím se kulce do hlavy, a ještě z toho něco získat pro sebe, pro rodinu, pro stát. Popisování ruského vlivu na mladé rekruty v řadách zpravodajské služby není nic překvapivého, přesto to bylo občas šokující. Film je natočen svižně, a i když je dlouhý (když vidím, že má film přes dvě hodiny, tak se v kině nenalejvám a necourám!), vůbec není čas na nudu, neustále se něco děje, žádné zbytečné scény. Herecky fajn, Jennifer byla skvělá, navíc se ve filmu prománaduje nahá (nechápu tedy, proč se rozčiluje nad únikem svých fotek, navíc je fakt pěkná), všechno mi tam sedělo (až na jednu scénu), občas to gradovalo nepěknými scénami. Dost dobré, líbilo se mi to. "..vaše tělo patří státu, od narození vás stát živil a šatil, a teď je na čase, aby vaše tělo splatilo službu státu.." ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Rudá Jennifer byla v některých pasážích velmi sexy neodolatelná mrcha. Když si na ni vzpomenu ještě z Hunger Games, tak z té holky vyrostl kus baby krev a mlíko. Volavku zahrála výborně i v podání mučení, kde neřekla ani slovo a nechala se slušně zmasakrovat. Dávám 85% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film "Rudá volavka" by mohl být skvělý, kdyby se dopředu pevně rozhodl, jakou žánrovou cestou se chce ubírat.. Tohle neucelené počínání jenom evokuje rozmělněnost děje.. Šlo především o povrchní akčárnu, hlubokomyslné drama o ztrátě vášně, zachycení obrazu doby, pseudodokumentární zobrazení tréninku špiónů nebo povrchně natočený životopis? Jasně, život hlavní hrdinky je neskutečně zajímavý a má co vyprávět, ale celkově režie mi nesedla.. Nutno ovšem podotknout, že přes smrtelnou stopáž jsem se nakonec nenudila.. Jennifer je jako hlavní hrdinka nevýrazná a nudná (pro mne jako pro ženu.. mužské publikum jistě její sporé oblečení i odhalené scény náležitě ocení).. Špionážní jednohubka, co na poli kinematografie hlubší zářez nezanechá.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Něčím mě ten film lákal a aktuálně - týden po shlédnutí vím, že existuje, ale nezanechal ve mě žádnou extra důležitou vzpomínku. Nějak jsem to všem hercům - vyjma Edgertona, nedokázala uvěřit. Zajímavý pohled do života ruské zpravodajské služby - ano, výcvik si myslím, že jí hodně proškolil :D :D Ale nějak mě to nevtáhlo do děje. Jedině ve scéně, kdy se vysmála tomu chlapovi na přednášce, aby se svékl - v tu chvíli jsem pochopila, že její postava prodělala určité změny, ale to je vše. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Škoda že se děj neodehrává v SSSR sedmdesátých let, jak jsem původně doufal. Pak bych film pochválil za výpravu a dobovou atmosféru. Takhle bohužel. Rudá volavka je špatná v mnoha různých ohledech. Režisér Chvíli to vypadalo, že se dívám na rafinovaný paranoidní thriller, jenže hloupý scénář vcelku hladce znehodnotil několik opravdu skvělých pasáží. Dokonce i hypnoticky syrový výcvik ve škole pro špióny nakonec vyzněl do ztracena. Postavy se chovají jako idioti. Buď úplně chladnokrevně, nebo naopak sebevražedně emocionálně. Spousta scén nedává smysl, a to ani zpětně. Na špionážní pohádku je snímek příliš studený a nezúčastněný, na nekomplikovaný akční film zase až moc pomalý a ne moc napínavý. Jediné tři nezpochybnitelné klady jsou hudba, Matthias Schoenaerts a fakt, že se režisér nebál erotiky ani brutality. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Zhruba 40 minut to šlo, jak jsem si představoval. Pak jsem ale nestačil zírat, co scénárista s předlohou provedl. Knihu jsem totiž četl, a tak dosud nechápu, proč byla linka s Marblem, tedy Jeremym Ironsem, odsunuta do pozadí. Původně je to totiž klíčová postava, kolem které se děj postupem času točí stále více, sbližuje i ostatní postavy, a tady je přitom sotva v pár scénách. Diváky neznalé předlohy do jisté míry lituji, protože několik věcí je tedy muselo zmást. Pominu, že filmaři vypustili Helsinky, Athény, vymazali vnitroagenturní spory Rusů, neodpustím jim však zkrácení fáze, kdy se Nate a Dominika sbližují a testují se. Tady je bum, prásk, hotovo. Na druhou stranu jsou ve filmu scény, které se drží takřka doslovně knihy, o to víc pak zaráží výše popsané výtky. Jinak je to velmi slušný špionážní thriller, s dobrým obsazením a uspěchaným koncem, plynoucím ze zkreslení předlohy. ()

uglug 

všechny recenze uživatele

Parádní Jennifer Lawrence, slušná zapletka a perfektní závěr. Ale očekávál jsem trochu víc akce. 140 minutová stopáž byla v tomto případě moc a místama tak celkem nuda. Něco mezi 3ma a 4ma hvězdama. 72% ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit, že mužské publikum to ocení ještě více, ale i tak...ou je :D Trochu dlouhé, ale ne nudné. Krvavě naturalistické, a po dlouhé době se na plátně opět objevují cigarety. Špiónský film podle mého gusta, navíc ve své chladné surovosti. Sice tam na Rusko poněkud málo mluvili rusky (rozuměj vůbec), a hlavní postava měla i celkem dost štěstí, avšak Jennifer mě jen víc a víc utvrzuje v tom, že musím přehodnotit svůj prachem a pavučinami pokrytý žebříček nejoblíbenějších hereček. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Jennifer je skvělá, to už víme. Joel že je dobrej, to taky. Ovšem Jeremy Irons, to je bombík. Jsem také na rozpacích, jestli to je skvělý a nebo vlastně jen jakýsi trapný pokus. Místy mi to připomínalo Salt, místy Přelet nad kukaččím hnízdem. Nevím, nemůžu jasně definovat pocit. Na konci jsem se každopádně usmál a vzal jsem film na milost. Po druhé si to ale určitě nedám :) ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Asi se dá namítnout několik věcí proti (viz ostatní komentáře), ale kvůli super atmošce celého filmu, minimu akce a uvěřitelnosti špionáže mě film veskrze potěšil a bavil. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama