Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V centru Prahy je vykradeno zlatnictví, jeden z prodavačů je vážně raněn. Lupiči jsou na útěku, unesou tramvaj s cestujícími, mezi kterými je i policejní šéf Vondráček. Podaří se mu společně s jeho týmem situaci zachránit? (TV Nova)

Recenze (30)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aspoň to bylo (občas nechtěně) vtipné, když už to bylo zcela blbé. :-) Jako specialisté, kteří se v luxusním klenotnictví nejdou podívat na záběry z bezpečnostních kamer, ale s tužtičkou a blokem v ruce se ptají, jak vypadali pachatelé? („Měli kukly.“) Kde byli technici, proč nikdo nesnímal otisky prstů? Specialisté, kteří nevědí, že ani do auta zloděje se nesmí vloupat, protože je to trestný čin? A proč do tramvaje při prvním podezření místo hraní si na zamilovaný párek na další stanici nevlítlo ozbrojené komando? Blbost na blbost a pro ty, kdo žijí v Praze, nejvíce k smíchu fakt, že dostat se tramvají ze Synkáče na Hloubětín by trvalo jen 15 minut! Ha ha ha! Jinak to celé stálo na náhodách - náhodou šel popošel syn klenotníka dopředu, takže jeden ze zlodějů ztratil nervy a střílel. Náhodou jela kolem tramvaj 18. Náhodou policista nezavezl šéfa až k domu jeho dceři, ale vysadil ho někde v půlce trasy, aby jel dál tramvají. A NÁHODOU jela kolem zrovna ta 18. A NÁHODOU zrovna nastoupili i revizoři. A NÁHODOU polda jednoho z těch zlodějů znal... Ufff. Jinak jsem měl problém se dopočítat cestujících v tramvaji - jednou je tramvaj skoro poloplná, podruhé se zdá zcela prázdná, pak tam sedí ta maminka s dítětem, která tam na začátku byla, pak nebyla... A to dítě, proč se šlo dívat zrovna na tyhle dva pány? Moje děti se cizích lidí spíš bojí, a především v pražských tramvajích. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozjezd nového seriálu takový paskvil. Bohužel nechtěný humor se vine tímto seriálem jako červená nit. Naivní lupiči a ještě víc naivní práce policie. Divím se, že případ dotáhli do zdárného konce. ()

Skuby47 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud takto amatérsky a nekompetentně pracují naši policejní specialisté, zajímalo by mne, jak jsou na tom ostatní policejní složky. Být ministrem vnitra, tak televizi zažaluji za hanobení a znevažování policejní práce. Je mi líto herců. ()

camper odpad!

všechny recenze uživatele

Na mě v tom bylo moc náhod a bylo to strašně naivní. Dokoukal jsem to sice do konce, ale od chvíle kdy byli hrdinové v tramvaji a potkali se s policejním šéfem, jsem to tak trochu odepsal. O dalším vývoji událostí nemá cenu mluvit. Prvoplánová rozhodnutí, záběry, který jsou totálně ale totálně o ničem, doplňuje hudba, která má vyvolat asi napětí.... ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

20% — Vlhký sen generálního ředitele Novy (tyjo, vždyť já ani nevím, kdo tomu teď šéfuje, když je Dvořák v ČT): Všichni ostatní nasadí premiérové původní kriminální seriály, tak my musíme taky. Máme tu stejné režiséry, kteří natočili skvělé Případy 1. oddělení. Tak v čem je problém? Jednoznačně to tedy musí být ve scénáři, jinak už nevím. Kde nic není, ani Bebjak s Wlodarczykem neberou. Motiv ukradené tramvaje byl k vidění už v povídce Tramvaj do Poděbrad z filmu Přátelé Bermudského trojúhelníku, kde se jednalo o pokus o satiru (a moc se nepovedl). Tady to bylo míněno vážně. Můžeme to shodit ze stolu jako absolutní kravinu, ale když se nad tím trochu zamyslíme, tak ono by to asi realizovatelné bylo — pokud mám rukojmí, tím spíš matku s malým dítětem, policajti si moc netroufnou a projet po kolejích na točnu v Hloubětíně by se dalo. Takže to můžeme považovat za bizarní, ale asi proveditelné. Jinak dialogy jsou opět na úrovni telenovel ve stylu výplňová vata, ani neumím říct, jestli je to lepší, stejné nebo horší než konkurenční výtvor sester Bártů na Primě. ()

DAPDO odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle bylo silný kafe. Komerční televize se prostě rozhodly, že musí ve sledovanosti a oblíbenosti překonat Případy 1.oddělení za každou cenu. Takže každýho půl roku můžeme sledovat nový krimi seriál, kterej bude zaručeně ten nej. Je to ovšem jedna sračka za druhou, s tím, že postupem času se line z televize snad čím dál větší smrad. Angažování Bebjaka, kterej režíroval už vzpomínaný 1.oddělení asi nebude ta zásadní věc, když chybí scénář, kterej by za něco stál. Zápletku prvního dilu nebudu radši moc komentovat, jen v komisaři Rexovi se stane víc náhod než to, že dva týpci přepadnou klenotnictví, nasednou do tramvaje, tam jeden z nich potká svýho spolužáka, se kterým se 30 let neviděl, ten je náhodou majorem u kriminálky a náhodou projíždějí kolem místa činu...Tak aspoň jsme se dozvěděli, že tramvaj umí couvat, že kapitánka Zuzana Májová umí i řídit autobus a syn kapitána Honzy Lorence má rád velkej hamburger, hranolky a colu. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže v centru se vykrade klenotnictví.Přímo vedle Nábřeží.Zloději ohodí své věci do kontejneru na Zvonařce, což je na Vinohradech.Do tramvaje nastupují na konečné na Pankráci(ale není to Pankrác, je to smyčka Na znonařce, kde 18 nikdy nebyla ani omylem) a Prachař nastupuje v Nuslích, přestože jeho podřízený tvrdí, že ho vezl na Pankrác. No a pak už tramvaj jezdí kolem dokola kolem Synkáče a za 15 minut je v Hloubětíně.A to vše ve špičce.A tramvaj zeje prázdnotou.... ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Tahle kriminálka má pomalu větší grády než Temný Kraj včera. Policajti - paka, spousta okatých náhod a situací, debilních nápadů, predikcí, šílených rozhodnutí a špatných pokusů o humor. Vizuální stránka nezmůže nic, ať je sebelepší (on Žiaran umí). Byl jsem zvědavý, kdo pod tím stojí a najednou se ukázalo, že se jedná o českou verzi Zvláštní jednotky, Lipsko, nooo neberte to.. 15% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Asi jste si všimli, že došlo ke změně trasy.“ Specialisté na mě kupodivu od prvních minut nepůsobili vůbec špatně. Hlavně herci se opravdu snažili a u několika z nich jsem měl pocit, že se skutečně dívám na lidi z masa a kostí a ne na špatně placené ochotníky, jak tomu u jiných českých seriálů a filmů bývá. Scénář taky nebyl úplně nejhorší a repliky zněly jakž takž poslouchatelně. Jenže zásek nastal v příběhu, kdy se divákům předkládají naprosté nesmysly, a kdy každému musí být jasné, že takhle určitě by se při únosu tramvaje nemohlo postupovat. Jedna chybka tak střídá druhou a třetí až ten kopec nesmyslů překročil únosnou mez. Škoda toho, protože technická stránka tohoto prvního dílu nebyla, až na úděsné modré filtry kamery, špatná, a letecké pohledy na Prahu byly velmi zajímavé. Celkově vzato šlo ale o velmi nepřesvědčivý a chatrný kriminální příběh. ()

route60 odpad!

všechny recenze uživatele

Není čas na posili musíme to zvládnout samy, pane jo to jsou dialogy jak týden bolavá noha, no NOVA se zase jednou vytasila s hloupostí která je jí vlastní co jiného také čekat. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl pěkně tragický... Jako jezdit celou dobu okolo jednoho bloku aby to bylo jednodušší pro filmaře je fakt kravina... A ve špičce bejt prázdná tramvaj to se taky (ne)povedlo... ()

Booomer 

všechny recenze uživatele

Nedávám to. Praha je sice krásný město, ale dementní scénář to bohužel nepřebije. Spousta nelogických rozhodnutí, zbytečných scén a hercům není často rozumět. ()

Reklama

Reklama