Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marek Urban je zastřelen o nedělní noci v parku poblíž svého bytu. Kriminalisté najdou dveře bytu oběti pouze přivřené. Dle výpovědi souseda někdo krátce předtím silně zvonil na dveře. Kdo chtěl uprostřed noci k Urbanovi? A kdo měl motiv k vraždě? Tuhle otázku klade Vondráčkův tým i Urbanově manželce Yvonne, která žije trvale v Olomouci. Urban vedl kvůli práci víkendové manželství a jeho žena ho navštívila v Praze ještě den před jeho vraždou. Ve všední dny se staral o svou mladou milenku, dceru svého šéfa, Milenu Burešovou. Specialisté vypátrají, že Milena Burešová je s Urbanem těhotná a krátce před vraždou požadovala, aby se k ní a k dítěti své ženě přiznal. O Milenině těhotenství se dozvěděl krátce před vraždou i její otec. Bureš zuřil, našel pro svou dceru, která by jednou měla převzít firmu, výhodnější partii. Případ se pro Specialisty zkomplikuje, když se ukáže, že Urbanovi chtělo během noci vraždy domluvit více podezřelých... (TV Nova)

(více)

Recenze (3)

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Popravdě, mně tento díl moc smysluplný nepřipadal. V polovině dílu jsem správně tipoval za vraha zhrzenou manželku, a to ze dvou důvodů: 1) měla silný motiv, 2) jediná měla přehled o tom, kde je uložena manželova zbraň a měla k ní neomezený přístup. Ke zbrani se teoreticky mohla dostat i milenka, zde však byla pravděpodobnost mnohem nižší. Stále jsem nechápal, proč už konečně někdo nezajede do Olomouce prověřit alibi manželky, snad se nespokojí s předloženou účtenkou od benziny. No a pak v posledních 10 minutách přišlo opět klasické finále, kdy Panenka konečně zvedl zadek ze židle a v Olomouci všechno zjistil. Možná nemuseli sázet jen na kameru u garáže a mohli zkontrolovat kamery na dálnici. Ten Pyško to vlastně tomu Vondráčkovi řekl naprosto trefně: „Pátráte také někde jinde, nebo otravujete jen naši rodinu?“ Také nesmíme zapomenout na geniální schopnost majora Vondráčka rozeznávání motoru auta a jeho ztotožnění s autem na jiném místě po několika dnech. Klasický, průměrný díl specialistů. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl asi nejsmysluplnější kriminální případ v rámci seriálu Specialisté. Minimum přehrávání, minimum české akčnosti, pár jakože zvratů, pachatel rekordně dlouho nejasný a zajímavé obsazení - Pyškot v čele a mladá sympatická krev Sára Amsteinová ( dobře zahrála a ještě se na ní hezky kouká ) ()

Reklama

Reklama