Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policistku Táňu Šubrtovou přepadne neznámý muž a zlomí jí krční páteř - leží ochrnutá v nemocnici, nemůže ani mluvit. Jediný způsob komunikace je prostřednictvím pohybů očí. V podezření je její bývalý přítel, automechanik Hampl, který se s náhlým rozchodem nedokázal smířit a mladou policistku stalkoval. Stopy vedou ale i mezi kolegy na místním oddělení, kde Šubrtová sloužila. V podezření se ocitne její parťák Macek, zejména poté, co Zuzana zjistí, že oba, Šubrtová i Macek, prováděli neoficiální a nepovolené lustrace a sledování civilních osob - na vlastní pěst. Specialisté se nejdříve domnívají, že se oba podíleli na nelegální činnosti, snad vydírání. Později odhalí, že detektivní sledování jako vedlejšák prováděl jen Macek - možná že Šubrtová jeho zneužívání služebního postavení policisty odhalila a Macek se jí chtěl zbavit. A pátrání zkomplikuje i řádění neznámého sexuálního devianta, který ve čtvrti již znásilnil několik žen. (TV Nova)

(více)

Recenze (6)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako, rád jsem po letech zas viděl někdejší idol Zdenku Žádníkovou (jestlipak ještě strýc stále provozuje ten krámek v Modřanech?), ale jinak mi to celé přišlo hodně za pačesy přitažené včetně těch podivně se chovajících policistů z okrsku, kteří věci spíše kazili, než aby pomáhali, a to jen proto, aby to vypadalo tajuplně, co se tam jako děje. A přitom se nedělo nic a klidně mohli být vstřícnější a případ by se dřív vyřešil. Pachatel se opět jen dvakrát mihne (navíc vypadá a chová se jako teplouš, ne jako násilník na ženách). A přijde mi, že tímto filmaři poněkud hospodu Na Slamníku znectili. I když je fajn, vidět únětické pivo na obrazovce. Závěrečné dojemné slzení Kajnarové nad pohybujícími se prsty dívky na lůžku mi přišlo vyloženě trapné. A mimochodem - pokud si polda není jistý, že mu nehrozí nebezpečí, má vždycky volat posilu, ne se camrat po nebezpečném okolí sám. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada Specialistů začíná přizabitím slíbené princezny Dancingerové, která oblékla policejní uniformu a její následný herecký výkon spočíval jen v koulení očí. Případ v rámci seriálu nadprůměrný a kladné body také za prostor pro Zuzku Kajnarovou, která tu snad poprvé měla hodně smysluplného prostoru - prakticky hlavní roli. Nejen kvůli Zuzce, ale i možná prázdninovým tv půstem čehokoliv premiérového dávám silné tři hvězdy. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme tu specialisty zpět, hurá, bude sranda. V této epizodě nebylo určení pachatele nijak obtížné, kdy se dalo vybírat jen ze čtyř osob a když se člověk zamyslel, že oba kolegové poškozené byli v době jejího odjezdu na stanici (těžko by stihli dojet před její dům dříve) a její bývalý přítel byl spíše takový ťulpas, musel to být jednoduše ten čtvrtý, který se nám v epizodě před finálním rozuzlením objevil sice jen dvakrát, ale i tak si dostatečně řekl o pozornost, že by mohl být pachatelem právě on. Nejvtipnějším momentem v této epizodě bylo to navonění pachatele těsně před koncem, aby i ten nejméně inteligentní divák zjistil, že se právě dívá na pachatele. K vypátrání pachatele opět došlo na základě shody náhod (pro tento seriál typické), kdy sestřička v nemocnici řekne Májové, že by mohla donést nějaké věci poškozené z domova a Májová nabere do tašky opět to nejdůležitější, pak bloumá v noci po okolí, a nakonec si sedne zrovna do té správné hospody a pak už jen čeká až jí všechno docvakne a může pachateli zdarma předvést lekci bojových sportů, má prostě talent. ()

Reklama

Reklama